Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Då tystades Zlatan av Ancelotti”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe presenterar den fjärde delen i artikelserien ”De galna åren”, bakom kulisserna i PSG under den qatariska eran. Fokus den här gången är ”Spelarmakt”. Zlatan Ibrahimovic dyker förstås upp på åtskilliga ställen. Som när svensken 2016 drog till till Las Vegas med några lagkamrater innan säsongen var färdigspelad. Laurent Blanc, dåvarande tränare, berättar i dag: ”Ibra hade en så stark förståelse och var så involverad att man kunde se mellan fingrarna med vissa saker”. L’Equipe skriver på annat håll att Ibrahimovic även blev konsulterad kring en del spelarvärvningar. Som exempel nämner tidningen att klubbpresidenten Nasser Al-Khelaïfi frågade honom om vad han tyckte om David Luiz, och fick tummen upp av svensken. Därefter värvades brasilianaren. En annan anekdot handlar om Carlo Ancelotti som ofta var mild men också kunde höja tonläget. Ibrahimovics dåvarande lagkamraten Clément Chantôme minns: ”En gång reste sig Ibra upp i omklädningsrummet och hytte med fingret mot honom. Carlo gick genast fram till honom och sa, ’Du pekar aldrig finger mot mig’. Ibra sa bara ’beklagar’, inget mer”. Så sent som förra året kom ett exempel på Ibrahimovics inflytande i omklädningsrummet. När det var rörigt kring Neymar utbrast en dag Marco Verratti i omklädningsrummet, ”Med Ibra hade det här aldrig hänt”. Papperstidningen toppar i en upplaga i dag med ”Ben Yedder förlänger sin galaföreställning”. Efter ett hattrick i helgen gjorde Monacoanfallaren två mål i går (3-1 mot Trabzonspor). En annan upplaga toppar med ”Som skapta för Europa”. Det är Rennes som vann igen (2-1 mot Dynamo Kiev) och toppar gruppen. Foot Mercato uppgav på torsdagen att N’Golo Kanté gett upp förhoppningarna om att fortsätta i Chelsea. Det stämmer inte, enligt L’Equipe. Diskussionerna om ett nytt kontrakt fortsätter, men har ännu inte gjort några framsteg. Kontraktet går ut kommande sommar.

Annons

L’Union-redaktionen måste skaka på huvudet. Jens Cajuste är skadad igen. ”Cajuste stukade foten mot Troyes, och är mycket osäker”, säger Reims assisterande tränare Will Still inför stormatchen mot PSG på lördag. Cajuste var enligt L’Equipe matchens lirare mot Troyes, och har emellanåt glänst i Reims. Men hans tid i klubben har hittills varit kantad av skador.

 

ENGLAND

.england

Daily Mail upplåter störst utrymme åt ”900 000 pund i veckan!”. Det påstås Erling Haaland tjäna genom en rad lukrativa bonusar. Den fasta lönen beskrivs i nivå med andra toppspelare i Manchester City men med bonusarna, som i stort sett är garanterade och inte kopplade till mål och matchminuter, når Haaland upp till drygt 865 000 pund i veckan, nästan elva miljoner kronor i veckan. Eller 45 miljoner pund om året, ca 550 miljoner kr.

Annons

Daily Telegraph vänder blickarna mot Cypern där ”Rashford kom till räddning”. Anfallaren kom in efter halva matchen och gjorde två mål och assist (3-2 mot Omonia). Manchester Evening News är generös med betygen. Förutom Rashford får även Anthony Martial och Lisandro Martínez 8 av 10. Victor Nilsson Lindelöf får hyfsade 6. Anthony Elanga fick inte ens hoppa in. Segrar i Europaspelet kan också bockas av för Arsenal (3-0 mot Bodö/Glimt) och West Ham (1-0 mot Anderlecht)

BT Sport-experten Paul Scholes är nästa gamla Man United-stjärna att kritisera Erik ten Hag för behandlingen av Cristiano Ronaldo. Tidigare har Roy Keane uttryckt sitt missnöje. Efter derbyt mot City sa Ten Har att det var av respekt för Cristiano Ronaldo som han inte lät portugisen göra ett inhopp. Men Scholes köper det inte. ”Han förstår nog inte mentaliteten hos stora spelare om han sa så”, säger Scholes, ”Att inte låta honom spela för vad han vunnit i sin karriär är fullständigt nonsens. Han, och alla andra som sitter på bänken, vill hjälpa till när de ser att laget har det jobbigt”. I går kväll fick Cristiano Ronaldo chansen, från start, men Scholes vänder sig även mot det. ”Det är nästan mer respektlöst att låta honom spela en torsdag i Europa League”, säger Scholes, ”Det här är en världsstjärna”.

Annons

The Times skriver att Chelsea befarar att Wesley Foafana inte kommer att spela mer för Londonklubben förrän efter VM, även om uppgiften i går var fyra veckor. Och på tal om skador. Kyle Walker går en kamp mot klockan att hinna bli spelklar till VM efter ljumskoperation. Det är största rubrik i Daily Mirror. Under torsdagen meddelade Aston Villa att Ludwig Augustinsson blir borta cirka tre veckor och Brentford meddelade att Pontus Jansson åkt på en hamstringskada.

The Athletic uppger att den amerikanske miljardären Bill Foley nått en muntlig överenskommelse om att köpa Bournemouth för 120 miljoner pund. Foley äger också NHL-laget Vegas Golden Knights.

 

ITALIEN

.italien

Corriere dello Sport är missnöjd. ”Roma, vilken besvikelse” (1-2 mot Real Betis). ”Vi förtjänade inte att förlora”, säger tränaren José Mourinho. Men större rubriker får Paulo Dybala. Inte för sitt mål utan för citat efteråt. Han blev tillfrågad om att jämför Mourinho med Max Allegri i Juventus. Dybala ser både likheter och olikheter, men följde upp det med ”Alla har sina idéer, vi kom inte överens om vissa, men försökte båda göra vårt bästa för Juve”. Det där ”kom inte överens” sätter rubrikmakarna snabbt tänderna i. Huvudstadsrivalen Lazio fick bara oavgjort (0-0 mot Sturm Graz) medan Fiorentina i alla fall vann (3-0 mot Hearts).

Annons

La Gazzetta dello Sport menar att det är ”Kodnamn: Comeback” som gäller för Inter i Serie A. Den upplyftande insatsen mot Barcelona får inte vara ett undantag. Det som krävs är ”Ödmjukhet, försvar och…den riktige Lautaro” , skriver tidningen. I morgon väntar Sassuolo. GdS rapporterar också om ännu en fotbollsstjärna som drabbats av villainbrott, den här gången ett misslyckat sådant. Tre personer ska ha försökt bryta sig in i Ángel Di Marias hem. Där befann sig vid tillfället både Di María och hans familj samt grannen och lagkamraten Dusan Vlahovic. Larm gick av och en av inbrottstjuvarna greps. Så sent som förra året drabbades Di María av ett våldsmat inbrott i Paris. GdS noterar förstås också att Sampdoria fått ny tränare, Dejan Stankovic.

 

SPANIEN

Estadio Deportivo, sporttidningen i Sevilla, ropar ut ”Kungligt!” om sitt Real Betis. Laget reser hem från Italien med en tung skalp (2-1 mot Roma). ”En triumf för tro, karaktär och status”, summerar tidningen stolt. Efter matchen fick Joaquín en rejäl kram av Romatränaren José Mourinho. ”Han gratulerade mig till att jag lyckats upprätthålla den här kvaliteten”, säger 41-åringen. Mourinho kommenterar: ”Om någon kom och kollade finns inte en chans att hen skulle tro att han är 41 år. Dessa spelare, som Joaquín och Zlatan Ibrahimovic, fortsätter av kärlek till fotbollen. Det handlar inte om en euro hit eller dit, det handlar om en kärlek till fotbollen”. Och fotbollen är het i staden. På torsdagen blev som förutspått Jorge Sampaoli bekräftad som ny tränare i Sevilla.

Annons

.spanien

Marca har fullt fokus på Jude Bellingham. Real Madrid har sonderat terrängen och signalerna är positiva. Klubben är optimistisk om värva 19-åringen från Dortmund till sommaren, men får räkna med att betala över 100 miljoner euro. Uppgifterna ligger i linje med vad Marca tidigare hävdat, men står också i bjärt kontrast till Bilds uppgifter i dag (se under Tyskland).

AS har en förstasida med ”De nya bossarna” i Real Madrid. Valverde, Vinícius och Rodrygo har stått för drygt hälften av lagets mål. Tidningen har också åtskilliga artiklar inför Spanien-Sverige (här förmodade startelvor). Matchen blir en utmaning utan ”de 15”, som AS benämner dem. Men också ur ett historisk perspektiv. Marca påpekar att Sverige är ett av åtta lag som Spanien aldrig slagit. AS har även en iögonfallande rubrik om att ”Miljoner skriver på petition för att få Haaland utsparkad från Premier League”. Orsak: Han är en robot. Även Marca och franska L’Equipe skriver om denna påstådda och massiva online-petition, med två miljoner underskrifter, som sedan ska ha plockats bort. Peter Crouch kommenterade petitionen på Twitter: ”Han behöver bara göra färre mål, det var så jag kom undan med det”. City-lagkamraten Aymeric Laporte skojar också om det. I en skärmdump ändrar han texten att Haaland ska ”bort från Premier League” till han ska ”bort från fotboll”. Även i engelska medier, som Daily Mirror, har en petition med samma önskemål uppmärksammats. Men den har bara drygt 200 underskrifter.

Annons

Mundo Deportivo drar stort på att Barcelona har Iñigo Martínez i sikte. Athletic Club-spelaren ses som en lösning i januari efter alla backskador i Barça. Förutsättningarna för en värvning är att 31-åringen kan värvas billigt och att han kommer skadefri. Här finns också plats för beskedet från Lionel Messi att Qatar blir ett farväl. ”Det här blir mitt sista VM, så är det”, säger den 35-årige argentinaren.

 

TYSKLAND

BZ konstaterar i sin största matchrubrik att ”Pyroteknik överskuggar Unions första seger” (1-0 mot Malmö FF). Att Unionfans var i centrum för oroligheterna bestrids inte. ”Väntar match inför tomma läktare nu?”, undrar BZ. Berliner Morgenpost skriver att Unions president Dirk Zingler är ambivalent. Jag är förbannad, men att fördöma 1 200 supportrar rakt av det kan jag inte göra”, säger Zingler. Tränare Urs Fischer är rakare. ”Jag finner inga ord. Det är skamligt, säger Fischer. Tysk fotboll har de senaste veckorna svärtats av en rad incidenter utomlands, inte minst Nice-Köln och Marseille-Frankfurt. Och själva matchen i går? ”Det var en känslomässig berg- och dalbana. Men i slutändan förtjänade vi segern”, säger lagkapten Christopher Trimmel.

Annons

Bild hävdar att Pep Guardiola körde en luring om Erling Haaland. Man City-tränaren slog fast att norrmannen ”inte har en utköpsklausul för Real Madrid eller något annan klubb”. För Haaland ha en utköpsklausul för ALLA klubbar, och inte någon specifik, menar Bild. Och transferspecialisten Fabrizio Romano verkar hålla med. Tidningen har fler påståenden. Till skillnad från tidigare mediauppgifter är Liverpool och Real Madrid inte de två stora favoriterna i jakten på Jude Bellingham. Bild bedyrar att det är Manchester City och Chelsea. Liverpool och Real Madrid beskrivs bara som ”outsiders”. Bellingham planerar ett klubbyte kommande sommar. Dortmund kan i så fall räkna med miljardbelopp i kronor. 19-åringen har kontrakt till 2025.

Publicerad 2022-10-07 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto