Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Queiroz: "Ena dagen är de hjältar, nästa vill man döda dem"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen VM Headlines med Olof Lundh är redan ute.

 

Irna (Iran) rapporterar som statlig nyhetsbyrå pliktskyldigt om att Iran förlorat och därmed är utslaget ur VM (0-1 mot USA). Men Iran International, en stor persiskspråkig nyhetskanal baserad i London, rapporterar om jubelscener och fyrverkerier på flera håll i Iran – folk som firar att regimens lag fått respass (se klipp här). Flera andra journalister rapporter också om det (se klipp här och nedan). Spanska Cadena Cope pratade i natt med Irans förbundskapten Carlos Queiroz, om upplevelsen av VM. ”Vi blev som en familj. Allt spelarna gjort förtjänar stor respekt”, säger han, och påtalar pressen spelarna levt under. ”De är unga och det är inte lätt att leva med hot på Instagram”, säger Queiroz. Han lägger till, ”Ena dagen är de hjältar, nästa dag vill man döda dem”.

ANNONS

TV2 (Danmark) uppmärksammar ordningsstörningar i VM från tisdagskvällen. Journalisten Rasmus Tantholdt berättar att han greps av qatarisk polis när han filmade iranska fans som attackerades av regimvänliga iranier. Han släpptes senare. Tantholdt uppmärksammades strax före VM-premiären då han under hot stoppades från att filma. Hans klipp från gårdagskvällen visar också hur en amerikansk supporter med regnbågsbindel behandlades omilt av polis och kastades ut från arenan. Se Tantholds olika klipp här. Det fanns fler vittnesmål regimvänliga iranier som gett sig på de som haft tröjor till stöd för kvinnor och frihet i landet (se klipp här).

övrigtAlgemeen Dagblad (Nederländerna) låter sig inte yvas över resultatet (2-0 mot Qatar): ”Blygsam fest”. Cody Gakpo frontar på nytt seger och tidning. Även förbundskapten Louis Van Gaal var återhållsam. ”Den nederländska landslagströjan är tung att bära, jag har märkt det på flera spelare. Men inte för Gakpo, han är ’on fire’”, säger Van Gaal. Pressen är inte heller imponerad över laginsatsen. ”Det finns ingen mening i att Nederländerna tar sig till final om det ser ut så här”, säger De Telegraafs Pim Sedee. USA väntar i åttondelsfinal. De Telegraaf rapporter för övrigt om ett Merseysidederby om Mohammed Kudus. Både Liverpool och Everton uppges ute efter 22-åringen som skinit både för Ajax och Ghana.

ANNONS

 

ENGLAND

englandDaily Star och The Sun ger ett uttryck ny form, ”Rash Bang Wallop”. Daliy Mirror gör om ett annat, ”Bish Rash Bosh”. Daily Express slår i sin tur fast att det var ”Rash hour”. Jo, det var Marcus Rashfords stund. Två mål när England borstade av lillgrannen (3-0 mot Wales). ”Hur ska Southgate kunna peta Rashford efter det här?”, undrar Daily Mails krönikör Sami Mokbel. Detsamma gäller Phil Foden, som också fick chansen, också hamnade i målprotokollet och också får 8 av 10 i betyg av Daily Telegraph.

ANNONS

Daily Mail svänger med störst tuppkam på nyhetsettan. ”Tre lejon, tre mål, tre matcher från final”. Förbundskapten Gareth Southgate tror att denna upplaga av landslaget har mer potential än den som nådde semifinal i senaste VM. ”Jag tror att det finns en annan mentalitet. En större tro. I Ryssland tänkte vi bara, ’Kan vi nå utslagsfasen?’. Nu finns det ett större självförtroende och mer erfarenhet av utslagsmatcher”, säger Southgate. I åttondelsfinal väntar Senegal.

Manchester Evening News gör mitt under brinnande VM en halvtidrapport från Uniteds säsong. Den profilerade Samuel Luckhurst sätter spelarbetyg. Victor Nilsson Lindelöf får godkända 6 av 10. ”Hur många mittbackar United än värvar hittar Lindelöf alltid en väg till speltid”, lyder omdömet. Anthony Elanga får bara 4: ”Riskerar att gå i Danny Welbecks och Ji-sung Parks fotspår, yttrar som togs med mer för sin defensiv än offensiv”. Det är ändå bättre betyg än Cristiano Ronaldo som får 3. Donny van de Beek får 1. I topp: Lisandro Martínez med 9.

ANNONS

The Sun hävdar att Chelsea överväger att skaffa en ny förstemålvakt i sommar. Frågetecken finns för både Kepa Arrizabalaga och Edouard Mendy. Tidningen uppger vidare att klubbägaren Todd Boehly är ”besatt” av tanken på att värva Jude Bellingham, som toppar många storklubbars shoppinglista.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport präglas för andra dagen av situationen i Juventus, sedan styrelsen avgått efter ekobrottsmisstankar. Även tränaren Max Allegri erbjöd sig att lämna men fick avslag, skriver GdS. Tidningen spekulerar i vad straffet kan bli om klubben fälls. Allt från böter till nedflyttning, menar tidningen, men tror på någonstans mitt emellan. Ett avdrag på ”en eller flera poäng”. Football Italia försöker också räta ut frågetecken med en utmärkt Q&A. GdS fokuserar även på förlängningar i Milano. Inter har lämnat ett erbjudande på sex miljoner euro om året till Milan Skriniar. Nu är bollen hos slovaken. Inter kommer inte att höja erbjudandet. I Milan spirar optimism om att Rafael Leão trots allt stannar. ”Redan innan jag anslöt till landslaget hade vi ett möte med Maldini (sportchef, min anm), och det var positivt. Så när jag kommer tillbaka till Milan ska vi fortsätta”, säger portugisen.

ANNONS

 

SPANIEN

Marca ståtar med en intervju med Dani Olmo till citatrubriken, ”Inget landslag gillar att möta Spanien”. Tidningen visar sedan en fortsatt bitterhet över Gareth Bale, som ansågs föredra golf framför att lira boll för sin klubb. En blek insats i Wales tröja i går ger beska reflektionen: ”Fotboll har inte intresserat honom på länge. Det var därför han föredrog att tillbringade sina sista tre år med att inte spela någonting i Real Madrid och förberedde sig för VM i Los Angeles, som inte verkar vara bästa stället för det”. Från hemmafronten rapporterar Marca att Real Madrid ser Enzo Fernández som ett alternativ till Jude Bellingham. Kampen om engelsmannen är stor och argentinaren har imponerat.

spanien

Sport och Mundo Deportivo har båda samma fokus: duellen Lewandowski mot Messi när Polen möter Argentina. En Barça-stjärna mot en tidigare Barça-stjärna. MD uppger vidare att Barcelona vill sätta sig ned med Sergio Busquets och diskutera ett nytt kontrakt. 34-åringens nuvarande kontrakt löper ut i sommar med tränare Xavi vill behålla sin gamla lagkamrat, om än till reducerad lön. På tal om ryktena om Inter Miami säger Busquets till Cadena SER, ”Det där om Miami har det snackats om sedan de startade. Jag gillar USA, särskilt Miami, och det är en attraktiv liga. Men jag har inte förhandlat någonting ännu”. Han vill fatta beslut om framtiden i början av nästa år. Sport uppmärksammar premiärvisningen av dokumentärserien om Alexia Putellas. Fridolina Rolfö var en av spelarna på plats på Teatre Lliure (se klipp här).

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ger anmodan ”Följ guiderna”. På bild syns Raphaël Varane och Antoine Griezmann, som kommer att leda ett ommöblerat landslag mot Tunisien i kväll. Förmodade startelva: Mandanda – Pavard, Varane, Konaté, Camavinga – Griezmann, Tchouaméni, Fofana – Coman, Thuram, Mbappé. L’Equipe drar ett slutligt streck över ryktena om att Karim Bemzema skulle kunna återvända. Däremot är inget streck draget över honom på trupplistan. Om Frankrike skulle vinna VM kan även Benzema kalla sig världsmästare. Tidningen uppmärksammade i går hur de kvinnor som är på domaruppdrag i VM bara fått undanskymda roller. Svaret kom direkt. Stéphanie Frappart kommer att bli första kvinna att vara huvuddomare i herr-VM. Hon tar hand om Costa Rica-Tyskland på torsdag.

Le Parisien uppmärksammar PSG som är på kollisionskurs med Paris kommun. PSG är upprörd över kommunens prislapp på hemmaarenan, som PSG vill köpa. ”Tror ni verkligen att Parc des Princes är värd mindre än Leandro Paredes? Det kan inte vara allvarligt menat”, kontrar nu Emmanuel Grégoire, borgmästarens närmaste man. PSG ska ha erbjudit 40 miljoner euro för arenan. Paredes kostade 47 miljoner euro.

ANNONS

Le 10 Sport hävdar att Chelsea är nära att värva Andrey Santos från Vaco da Gama. Den 18-årige mittfältaren har också varit på PSG:s, Barcelonas och Newcastles radar. Övergångssumman väntas landa på cirka 15 miljoner euro.

 

TYSKLAND

SportBild gör sin vana trogen ett Bayern München-svep. Benjamin Pavard är ovilliga att förlänga kontraktet och väntas lämna i sommar. Fransmannens nuvarande kontrakt går ut 2024. Bayern vill skynda på förhandlingarna med Lucas Hernández om ett nytt kontrakt. Samtal är redan inledda. Även hans kontrakt går ut 2024. Bayern väntas inte värva i januarifönstret trots skador på Hernández och Sadio Mané. 

Bild tror på möjligheten för Dortmund att värva Christian Pulisic i sommar. Om han kan tänka sig att gå ner i lön. Bild instämmer i tisdagens uppgifter om att amerikanen vill vara kvar i Londonklubben resten av säsongen.

ANNONS
Publicerad 2022-11-30 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto