Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllningen: Holm bäst – Uppgiften: Fiorentina vill ha honom

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport utfärdar en varning till Max Allegri, för ”Juve ändrar allt”. Tränarens öde avgörs efter säsongen. Detsamma gäller sportchefen Federico Cherubini. Fler förändringar är på gång. Juves storspenderande är över och lönekostnaderna ska ner. Hållbarhet blir ledord. Med svenskögon kan uppmärksammas att Emil Holm enligt GdS var bäst när Spezia vann (1-0 mot Torino). Regerade på kanten”, skriver tidningen, och ger 22-åringen 7 av 10 i betyg. La Nazione uppger samtidigt att Fiorentina ger sig in i jakten på Holm. Klubben har bett om information de senaste dagarna. Tidigare har främst Juventus nämnts (uppgifter har även förekommit om Napoli men den påstådda källan La Repubblica nämnde i själva verket aldrig klubben). Gazzetta dello Sport ägnar flera uppslag åt den stundande Supercupmatchen Milan-Inter i Riyadh på onsdag. Skadade Zlatan Ibrahimovic reser enligt Tuttosport inte med laget dit, men kan dyka upp på matchdagen för att vara stöd åt laget.

Annons

Corriere dello Sport ger på sitt sätt också Juventus störst utrymme. Det kommer i form av en pik, ”Juve, har ni kollat in Paulo?”. Den tidigare Juvespelaren slog till igen för Roma, nu med två mål (2-0 mot Fiorentina). Båda gångerna på pass från Tammy Abraham. Salernitanas tränare Davide Nicola riskerar sparken efter söndagens jättesmäll (2-8 mot Atalanta). Roberto D’Aversa och Eusebio Di Francesco ringas in som möjliga ersättare.

TuttoMercatoWeb uppger att nya samtal mellan Torino och Hellas Verona väntar i dag om Ivan Ilic och Isak Hien. En dubbelaffär som kan gå på 16-18 miljoner euro. Även Sky Sport Italia uppmärksammade i helgen stundande samtalen, och skrev då att Torino hoppades ha klart med Ilic till tisdag och att dubbelbudet med Hien också ska accepteras.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror korrigerar ”kärlek och hat” i derbyt i nordöstra London till ”Love and Eight”. Metro har samma anslag med ”GrEIGHT”. För det är så många poängs försprång, åtta, som Arsenal nu har till Manchester City efter gårdagens säkra seger (2-0 mot Tottenham). Sky Sports expert Gary Neville tror ändå inte Arsenal vinner ligan. ”Nej, men jag sa också att Leicester inte skulle vinna ligan. De vinner inte ligan. Manchester City vinner ligan och jag tror att Manchester United blir tvåa, och jag vet att det kommer att reta Arsenalfans!”, säger Neville.

Annons

Daliy Mail gör en riktig tabloidrubik på matchen. ”Sparka ut denna fegis!”. Den riktar sig till supportern som sparkade Arsenalmålvakten Aaron Ramsdale i ryggen. Polis och förbund granskar incidenten. Mail ger Dejan Kulusevski hyfsade 6 av 10 i betyg. Tidningen ger också gott om uppmärksamhet åt Chelsea. Seger (1-0 mot Crystal Palace), rekordvärvning (Mykhailo Mudryk för 100 miljoner euro) och kanske fler spelare på gång. Både Moises Caicedo och Leandro Trossard i Graham Potters gamla klubb Brighton uppges aktuella. Även Tottenham är intresserad av Trossard.

Daily Telegraph har mer Arsenal och Chelsea efter lagens mötet i WSL (1-1) inför drygt 40 000 åskådare. Chelseamålvakten Zecira Musovic är en av tre spelare som får fina 8 av 10 i betyg. Tränaren Emma Hayes hyllar henne. ”Hon var briljant i allt hon gjorde”, säger Hayes. Andra svenskbetyg: Lina Hurtig 7, Stina Blackstenius 6, Magdalena Eriksson 6 och Johanna Rytting Kaneryd (inhoppare) 6. Telegraph skriver vidare att West Ham tittar på ersättare till David Moyes och The Sun menar att tränaren nu sitter kvar på nåder, match-för-match, med början i nedflyttningsfajten mot Everton på lördag. På tal om The Sun uppgav tidningen i helgen i förbigående att Manchester United har Jesper Karlsson ”öronmärkt som en potentiell värvning”. Nyligen uppgavs Fiorentina intresserad av AZ-svensken, medan PSV Eindhoven har dementerat intresse. 

Annons

Chronicle njuter över Newcastles seger (1-0 mot Fulham) med inhopparen Alexander Isak som matchhjälte. ”De sena målen, som blir avgörande, är de bästa målen”, säger anfallaren, som får toppbetyg, 8 av 10. Tränare Eddie Howe: ”Målet var ett speciellt ögonblick. Jag är så glad för Alex”. Smolk i glädjebägaren för Howe var skadan på Bruno Guimarães. Mittfältaren lämnade arenan på kryckor. Fotens ska röntgas. Chronicle menar att skadan kan tvinga ut Newcastle på transfermarknaden.

 

SPANIEN

spanien

Sport och Mundo Deportivo firar ”Supermästare”. Barcelona var överlägset i Superligafinalen (3-1 mot Real Madrid). Sport kallar det för en ”förödmjukande förlust” för Real Madrid. Tidningarna hyllar främst Gavi. Han ”kröntes till kung” är en beskrivning, han ”fick sin doktorsexamen” är en annan. Oavsett får Gavi 10 av 10 i betyg. På annat håll uppger Sport att dubbla bytesaffärer är på bordet mellan Barça och Inter. Dels är ett byte mellan Franck Kessié och Marcelo Brozovic aktuellt. Men även Memphis Depay mot Joaquín Correa är enligt Jijantes ”mycket nära”. Vidare skriver Sport att Barcelona satt en prislapp på 100 miljoner euro för Raphinha. Arsenal uppges på jakt.

Annons

Marca-besvikelsen går inte att ta miste på. Tidningen tycker att Real Madrid gav ”Superlitet”. Det är rubriken på förstasidan. Laget var ”slött”, emellanåt ”pinsamt”. Det ger avtryck i spelarbetygen. Hälften av Real Madrids spelare får absolut lägsta betyg, ett streck (annars gäller en till tre stjärnor). ”Larmklockorna ringer”, är en rubrik i papperstidningen. Tränare Carlo Ancelotti gillar inte snacket om förödmjukelse. ”Jag är inte någon som snackar om förödmjukelse, det är för mycket. I idrott vinner man ibland, och förlorar ibland”, säger Ancelotti, ”Att tala om idrottslig förödmjukelse brister i respekt, enligt min mening”.

AS hyllar Barça och Gavi på förstasidan. På annat håll fnissar tidningen åt Gerard Piqués dubbla salva till Shakira. Den colombianska världsartisten har efter skilsmässan häcklat Piqué i en ny låt. Han har ny flickvän och Shakira sjöng om att han bytt en ”Rolex mot en Casio” Piqué svarade med att låta Casio bli sponsor till hans fotbollsserie Kings League, och påpekade att det är en klocka som ”håller livet ut”. Shakira sjöng också att han bytt en ”Ferrari mot en Twingo”. Så i går anlände Piqué i en Twingo till turneringen. Men för att återknyta till fotbollen och Supercupfinalen. Shakiras uttryck har också satt sig som beskrivning. Marca återanvänder en av raderna för Supercupfinalen, ”Det var som en biltävling mellan en Ferrari och en Twingo”.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe-rubriken ”Paris bad trips” står för att PSG gjort två dåliga bortaresor. Först stryk av Lens och i går stryk igen (0-1 mot Rennes). 4-3-3 står inte för uppställningen utan för de dåliga betygen på kedjan Messi-Neymar-Ekitike (på tiogradig skala). Mbappé gjorde ett inhopp till ingen nytta. Lens är nu bara tre poäng efter PSG i toppen. Jens Cajuste spelade från start för Reims (0-0 mot Nice) och får medelbetyget 5.

Foot Mercato uppger att West Ham erbjudit 30 miljoner euro för Terem Moffi. Budet tilltalar Lorient. Tidigare har klubben nobbat ett bud från Southampton. Nice har tidigare uppgetts ha ett muntligt avtal med den nigerianske anfallaren, som gärna stannar i Ligue 1.

Téléfoot menar att PSG är ute på en dubbel Thuram-jakt. Klubben är nu en av många som är intresserad av Marcus Thuram, Mönchengladbachs anfallare. Men klubben tittar också på hans lillebror Khéphren Thuram, mittfältare i Nice, som Christophe Galtier har koll på sedan sin tid i klubben

Annons

 

TYSKLAND

tyskland

Kicker har ”Klartext från Kehl”, Dortmunds sportchef. Han har ett ultimatum till Youssoufa Moukoko. Sebastian Kehl menar att anfallaren fått ”ett mycket attraktivt erbjudande” och att ”Youssoufa kan nu acceptera erbjudandet eller så går vi skilda vägar”. Kehl lägger till: ”Yousoufa och hans rådgivare vet att vi förväntar oss ett svar denna vecka”. 19-åringens kontrakt går ut i sommar. Även Marco Reus och Mats Hummels har utgående kontrakt och Kehl säger sig vara ”mycket avslappnad” kring de diskussionerna. Med Jude Bellingham kommer Dortmund att prata med ”när tiden är mogen, det är ingen press”. Kehl påpekar också att det inte finns några bud på engelsmannen.

TZ uppger att Bayern München bara har ögon för Yann Sommer. Inga andra målvakter är i dagsläget aktuella. Uppgifterna kommer samtidigt med att schweiziska Blick skriver att nya samtal inletts med Mönchengladbach. Ett lösning kring övergångssumman kan vara en fast summa på 5-6 miljoner euro med bonusar som kan nå de 7-8 milj euro Mönchengladbach vill ha. Enligt Kicker är en annan schweizare, Gregor Kobel, aktuell som Manuel Neuers långsiktiga ersättare. Den 25-årige Dortmundmålvakten ses som en möjlighet 2024, när Neuers kontrakt går ut.

Annons

Ruhr24 ser en öppning för Jordan Larsson, ”Schalkefloppen”, som tidningen skriver. Florent Mollet är i det närmaste klar för Nantes. Ruhr24 menar att svensken kan användas bakom anfallaren. Schalke är fortsatt öppen för att låta Larsson gå men vill sälja, inte låna ut, och det finns i nuläget inga bud.

 

ÖVRIGT

RTV Noord (Nederländerna) lyssnar till Groningens sportchef Mark-Jan Fledderus som säger att han hoppas på Aimar Sher från Spezia men att inget är klart ännu. Groningen, utan någon av sina många svenskar i startelvan, förlorade i går mot Feyenoord med 0-3 och har bara tre klubbar bakom sig i tabellen. Leeuwarden Courant uppger att FC Köpenhamn är ute efter nederländska VM-målvakten Andries Noppert i Heerenveen. FCK uppgavs tidigare intresserad av Samuel Brolin, som nu i stället hamnar i Horsens.

Annons

Israel Hayoum (Israel) noterar Hapoel Be’er Shevas värvning av Tom Amos, men också att Daniel Sundgren snart är tillbaka i Maccabi Haifa. Mittbacken har inte spelat sedan oktober på grund av en skada men förhoppningen är att han kan vara med i truppen mot Maccabi Tel Aviv i dag om en vecka.

Sportowe Fakty (Polen) uppmärksammar att Uefas vicepresident Zbigniew Boniek sågar Mykhailo Mudryks övergång. ”Polen gör sitt allra yttersta för att hjälpa Ukraina. Då läser jag att en ung spelare ska tjäna en massa miljoner och det blir en transfer på 60-70 miljoner euro. Hmm, det är något som inte känns rätt…”, skriver Boniek på Twitter. Tidningen påpekar att Boniek fått skarp kritik av flera journalister för sin tweet. Mudryks övergång från Sjachtar till Chelsea kan bli värd 100 miljoner euro med alla bonusar inräknade.

Annons
Publicerad 2023-01-16 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto