Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mason Greenwod ”lättad” – men Unitedfans avvisande

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ENGLAND

englandDaily Mirror låter beskedet om att polisutredningen mot Mason Greenwood lagts ned ta över förstasidan. The Sun använder också förstasidan, men med ”Mason bör aldrig mer spela för United”, en åsikt från en supporterledare som delas av många. Tar United tillbaka 21-åringen? Klubben har meddelat att en intern utredning inletts. Daily Mail kallar situationen med Greenwood ”ett mardrömsscenario” för United. Själv har Greenwod uttryckt sin ”lättnad” efter gårdagens besked. Greenwood, som bland annat misstänktes för försök till våldtäkt samt misshandel, har kontrakt till 2025.

Manchester Evening News uppmärksammar en ny roll för Victor Nilsson Lindelöf. Han spelade sista tio minuterna mot Nottingham som defensiv mittfältare, och Erik ten Hag berättar att svensken också fått göra det på träning. ”Han utbildades som en nummer 6, en defensiv mittfältare, i Benfica, jag vet att han klarar av det. Vi har testat det på träning, kanske en match, jag vill ha mina mittbackar i mittfältspositioner så vi skapar mer dynamik”, säger Ten Hag.

Annons

The Guardian samlar citat från en annan tränare, Graham Potter. Efter alla värvningar har frågetecken rests över hur han ska klara att hålla alla spelare glada. ”Det finns utmaningar när man har så många spelare”, medger han. Hakim Ziyech, vars flytt till PSG sprack spektakulärt, är en utmaning i sig. ”Han är professionell och förstår situationen. Han kommer att vara en viktig spelare för oss resten av säsongen”, säger Potter, och indikerar därmed att det inte blir någon flytt till Turkiet eller andra ligor som fortfarande har transferfönstret öppet. Evening Standard tror att Enzo Fernández kan starta för Chelsea redan mot Fulham i kväll – om han fått sitt arbetstillstånd.

Daily Telegraph uppger att Chelseafostrade spelare är oroliga över sina framtid om klubben missar Champions League. Då väntas det vara än mer angeläget att sälja egenfostrade spelare, som ger mer pengar  i relation till Financial Fair Play. Conor Gallagher, Ruben Loftus-Cheek, Trevoh Chalobah, Callum Hudson-Odoi är några som kan drabbas, även Mason Mount om han inte skriver nytt kontrakt.

Annons

 

ITALIEN

italienCorriere dello Sport-rubriken ”Un po’ più Allegri” betyder ordagrannt ”Lite gladare” men är förstå också en anspelning på Juventustränarens efternamn. I går kom en cuptriumf efter alla bekymmer (1-0 mot Lazio). Och Allgeri hoppas segern ska ge ringar på vattnet. ”Vi har lagt grunden till en nystart i ligan”, menar han. Det kan behövas. Klubben är fråntagen 15 poäng för att ha fifflat med bokföringen vid  övergångar. Men CdS uppgav i går att åklagare också kräver minst 20 poängs avdrag för fifflande med löner i samband med pandemin. Ett besked väntas om en månad. I cupen möter Juventus Inter i semifinal. I den andra semifinalen spelare Fiorentina mot Cremonese.

La Gazzetta dello Sport ger bara några rader till nattens besked att Zlatan Ibrahimovic inte adderats till Milans CL-trupp. Tidningen har en tid hävdat att det inte var troligt att han skulle kunna spela mot Tottenham den 14 februari, medan Corriere della Sera i början av veckan skrev att 41-åringen till och med var aktuell till matchen mot Torino fyra dagar tidigare.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca har det blandade budskapet ”Tre poäng – och tre negativa poänger”. Real Madrid vann (2-0 mot Valencia) och är tillbaka fem poäng bakom Barcelona. Men Real Madrid fick 1/ Karim Benzema skadad, 2/ Éder Miltão skadad och 3/ Vinícius Jr hamnade i trubbel igen. Gabriel Paulista blev utvisad efter en en våldsam spark mot Real Madrid-brassen i frustration. Vinícius Jr reagerade med att knuffa Paulista men undkom ett gult kort. Incidenten underströk den infekterade relationen Vinícius Jr har med många motståndare. Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois rider ut till brasilianarens försvar. ”Vi måste skydda Vini. Han är en väldigt snabb och explosiv spelare, som använder mycket dribblingar. Backar gillar det inte. De känner sig provocerade, men det är hans spelsätt. Jag är glad att en domare i dag (läs: i går) hade modet att visa rött kort, för det är satsning utan boll, meningslös. Och det gäller inte bara mot Vini, utan mot vem som helst”, säger Courtois till DAZN.

Annons

AS noterar även att Vinícius Jr inledde matchen med helsvarta skor utan sponsorlogga. Han har brutit med Nike, som sponsrat honom sedan han var 13 år gammal. Det har tidigare sagt att Vinícius Jr ansett att företaget nedvärderat honom i marknadsföringen. Puma, som också har Neymar, ses som ett alternativ.

Mundo Deportivo toppar med ”Måltavla: Viktor Roque”. Den 17-årige anfallaren från Athletico Paranaense är Brasiliens skyttekung i de pågående sydamerikanska U20-mästerskapen. Barcelona ser honom som en framtida arvtagare till Robert Lewandowski. Även PSG och Chelsea är intresserade, ”men han vill till Barcelona och hans agent ska inom kort träffa klubben”, skriver MD.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe täcker förstasidan med ”Pensionerad vid 29 års ålder”. Det är torsdagens överraskande besked att Raphaël Varane slutar i landslaget – med även en smart passning till den pågående debatten om pensionsålder i Frankrike. Enligt tidningen känner Varane att det sliter för mycket, särskilt när han nyss blivit pappa för tredje gången, och vill fokusera på familjen. RMC Sport-experten Jérôme Rothen är inte glad åt beskedet om Varane. Backen ses som en nyckelspelare i landslaget. ”I den åldern, och när du spelar i en stor klubb, så har du en plikt: att dela med dig av din talang till ditt land. Det är en katastrof, han gör något dumt”, menar Rothen.

Annons

Le Parisien ger störst plats åt tunga beskedet att Kylian Mbappé blir borta tre veckor och missar Champions League-matchen mot Bayern München den 14 februari. Eller? Le Parisien menar att anfallaren är ”mycket osäker” men påpekar att muskelskador läker olika och att Mbappé tidigare visat sig ha bra läkkött. L’Equipe menar att det krävs ett smärre mirakel, hänvisar till specialister, och menar att målet lär vara att ha Mbappé tillbaka till returen mot Bayern. Le Parisien lyfter också idéen att skadan kan han påverkats av resor nyligen, USA och Marocko på semester, samt Qatar och Saudiarabien med PSG. ”Tidsskillnad försvagar. Vi får inte muskelskador av en slump”, säger en läkare. L’Equipe tar också upp ämnet och adderar matchningen av Mbappé. Var det exempelvis klokt att inte ge honom ledigt efter VM eller att låta honom spela 90 minuter mot Pays de Cassel i cupen (7-0) i slutet av januari? PSG får också klara sig utan Marco Verratti igen. Han stängs av två matcher och missar nästa mot Toulouse i morgon men är tillbaka till cupmatchen mot Marseille i helgen.

Annons

 

TYSKLAND

Sport1 skriver att Bayern München satt en prislapp på Benjamin Pavard: 30 miljoner euro. Pavard har en längre tid uppgetts vilja lämna klubben i sommar. Samtidigt uppger spanska Relevo att Pavard kunde hamnat i Inter på Deadline Day. Han gav klartecken men Bayern München satte stopp. En orsak till det uppges vara att laget inte vill förstärka kommande CL-motståndaren PSG, för Inter ville ha Pavard att ersätta Milan Skriniar som var på gång till fransmännen redan i januari. Nu blev båda spelarna kvar i sina respektive klubbar. Pavard har en längre tid uppgetts vill lämna Bayern i sommar. Barcelona är annars den klubb det snackats mest om för Pavard, vars kontrakt går ut 2024.

Sky Sport berättar att RB Leipzig förstärker efter transferfönstret stängt. Klubben letade utan lycka spelare sedan Dani Olmo skadat sig. Emil Forsberg har hittills tagit hand om positionen. Nu ansluter också Caden Clark, som redan tillhör RB Leipzig sedan 2021 men hittills spelat på lån i systerklubben New York Red Bulls. 19-åringen anländer till Leipzig i dag.

Annons

 

ÖVRIGT

övrigtRecord (Portugal) ser det som att ”Rui Costa körde över Enzo Fernández”. Och det kan man lugnt säga. Fans hade vädrat sitt missnöje med försäljningen till Chelsea men Benficabasen försvarade beslutet med att helt och hållet lägga skulden på argentinaren. ”Jag hade förhoppningen att Enzo skulle vilja slåss om ligatiteln med oss. När jag insåg att han inte ville det, då ville jag inte heller att han skulle bära Benfica-tröjan igen”, säger Rui Costa bland annat. Det var Record som i går sa att Enzo Fernández hotat med att inte spela om han inte fick göra övergången. I dag hävdar tidningen att argentinaren också hotat med att göra en video med anklagelser mot klubben. Dessutom uppger Record att Benfica försökte få med Matteo Kovacic som del i affären.

Olé (Argentina) slår på stora trumman över en intervju med Lionel Messi. I den får han också frågan om relationen med Kylian Mbappé efter VM. Olé: ”Har du pratat med Mbappé om finalen?”. Messi: ”Ja, vi pratade om matchen, om festligheterna, hur den upplevdes i Argentina, när jag var där på semester och festligheterna vi genomlevde. Och ingenting mer. Men det var bra”. Olé:  ”Är det svårt att prata om finalen med den som förlorade den?”. Messi: ”Nej, även om det inte är något man vill ta upp. Jag har också varit på den förlorande sidan, förlorat en VM-final, och jag ville inte höra vad som snackades om den, och inget som hade med VM att göra vid den tidpunkten, och därför vill jag inte heller prata om det. Men sanningen är den att det inte finns några problem med Kylian, snarare tvärtom”.

Annons

Syria Times (Syrien) berättar att landslaget har fått ny förbundskapten: Héctor Cúper, 67. Han väntas till landet inom de närmaste dagarna, meddelar förbundet (SFA). Den bereste argentinaren, med ett förflutet i bland annat Inter, har de senaste åren varit förbundskapten i Egypten, Uzbekistan och senast DR Kongo. 

Publicerad 2023-02-03 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto