Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Julia Roberts val smärtar för mycket – Guardiola tror på misslyckande

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

ENGLAND

englandDaily Mail fångar upp ett citat från Man City-tränaren Pep Guardiola, ett ”bisarrt” citat, som tidningen skriver. ”Även om vi vinner Champions League, även tre i rad, så kommer jag att ha misslyckats. Jag har tre idoler; Michael Jordan, Tiger Woods och Julia Roberts”, säger Guardiola, ”Julia Roberts kom hit till Manchester när vi var bättre än United. Och hon gick och kollade på United. Hon kom inte och kollade på oss! Så även om vi vinner Champions League så står det sig slätt mot att Julia Roberts kom till Manchester men valde bort oss” (se klipp här).

Daily Mirror inleder dagens ström av Erling Haaland-rubriker med ”Gimme 5”. Daily Express har snarlika ”High five” medan Daily Star väljer ”Haal of Fame”. Erling Haalands fem mål för Manchester City sätter djupa avtryck (7-0 mot RB Leipzig). Ändå byttes han ut redan efter en timme. ”När jag gick av sa jag till honom (Guardiola): ’Jag skulle älska att göra ett dubbelhattrick’. Men vad kan man göra? Jag var tvungen att gå av”, säger Haaland till BT Sport. ”Om han slår alla rekord nu blir hans liv tråkigt”, säger Guardiola skämtsamt. Tyska Sky Sport-profilen Lothar Matthäus ser inte det roliga i det. ”Jag förstår inte varför han plockades av”, säger Matthäus, ”Han kunde skapat historia, Messi har redan gjort fem mål i en CL-match. Haaland hade haft en halvtimme till på sig. Det är det enda som stör mig”. Och minns att en svensk var först med fem mål. I Europacupen, som turneringen då hette, satte Owe Ohlsson (IFK Göteborg) fem mot Linfield säsongen 1959/1960.

ANNONS

The Guardian menar att det hänger på procenten för Jürgen Klopp. Liverpool ska hämta igen ett 2-5-underläge borta mot Real Madrid. ”Även om det bara är en procents chans så vill jag göra ett försök”, säger Liverpooltränaren.

Sky Sports fyller på argumenten för att Harry Kane stannar i Tottenham. Enligt tv-kanalen vill Londonklubben inte sälja honom i sommar även om han inte förlänger. Det nuvarande kontraktet går ut 2024. De senaste dagarna har United sagts ovillig att förhandla med Tottenham (ESPN) och tappat intresse, liksom Bayern München (tyska Sky Sports).

The Times hör framtida kassaklirr hos Chelsea. De två senaste Champions League-mästarna, Chelsea och Real Madrid, får garanterade platser i nya klubblags-VM med 32 platser, som inleds 2025. Det garanterar Chelsea 25 miljoner pund och kan nå 50 miljoner pund.

ANNONS

Daily Telegraph skriver att Frank Lampard och Steven Gerrard är möjliga alternativ att bli förbundskapten för Englands U21-landslag. Lee Carsley kan vara på väg bort. På sikt, menar Telegraph, kan även jobbet efter Gareth Southgate vara en möjlighet.

The Athletic uppdaterar kontraktssituationen för Ken Sema. Transfermarkt uppger att det går ut i sommar. Sema själv berättade för Fotbollskanalen att det numera sträcker sig till 2025. The Athletic adderar att Watford även har option att förlänga ytterligare ett år. Sema, som blivit något av en kultspelare i klubben, svarade för en assist i gårdagens segermatch (3-0 mot Birmingham). I Championship gjorde Viktor Gyökeres ännu ett mål för Coventry, hans 19:e för säsongen (1-0 mot Wigan) – se målet här.

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport jublar förstås åt Inters CL-avancemang (0-0 mot Porto). Och åt att två Milanolag är i kvartsfinal. Då kan de ställas mot varandra. Matchjälte i Porto var ”Super-Onana” (8/10). Men tidningen uppmärksammar också kaosscenerna vid arenan när Interfans inte släpptes in på neutrala läkare, som ska ha varit överenskommet. Det förekommer även anklagelser om att en ung Intersupporter kastats ner av polis från ett läktarplan. I kväll väntas Napoli fullborda den italienska CL-succén, om laget på hemmaplan bara håller 2-0-ledningen. Noterbart är att Erling Haaland får spelarbetyget 10. GdS har genom historien snålat med maxbetyget, ett dussintal har fått det, men både Kylian Mbappé och Lionel Messi fick en 10:a efter VM-finalen. På annat håll kan man läsa att Juventus ha Gianluca Scamacca på radarn. Juve var ute efter anfallaren redan förra året men han hamnade i West Ham, där det inte blivit någon succé. Samtidigt hoppas Juve får minst 70 miljoner euro vid en försäljning av Dusan Vlahovic, med Premier League som förmodad destination.

ANNONS

Sky Sport Italia lyssnar till Inters president Steven Zhang. Han skyr inte ett Milanoderby i kvartsfinal. Tvärtom. ”Alla lag är starka men de senaste sju åren har matcherna mot Milan väckt så starka känslor hos mig. Jag skulle vilja spela ett derby mot Milan”, säger Chang. På fredag är det lottning.

SPANIEN

spanienMarca väljer en kritiskt vinkel efter Erling Haalands målshow. ”Och efter fem byter Pep ut honom”. Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti fick fråga om schismen mellan Karim Benzema och franska förbundskaptenen Didier Deschamps. ”Det finns ett italienskt ordspråk, ’Stoppa inte in fingrarna i ett bråk mellan man och hustru’”. AS bygger förstasidans rubrik, ”Röd fara”, på ett annat citat från Ancelotti. Tros tremålsledning mot Liverpool varnar Ancelotti, ”På ett psykologiskt plan tror jag matchen är svårare för oss än för Liverpool”. Båda tidningarna ger också rejält med utrymme åt beskedet att Marocko ansluter till Spaniens och Portugals VM-ansökan för 2030.

ANNONS

Sport och Mundo Deportivo har fokus på annat, på Barcelona. Sport toppar med citatrubriken, ”Det är en konspiration”. Det är så frispråkige Gerard Piqué ser på anklagelserna mot Barça i Negreira-fallet. Men här finns också plats åt att klubbpresident Joan Laporta och sportchef Mateu Alemany var i Porto under tisdagen, i samband med matchen mot Inter. Där sammanstrålade de med superagenten Jorge Mendes. MD täcker förstasidan med uppgifterna. På agendan stod, enligt båda tidningarna, samtal om möjliga värvningar av João Cancelo och Bernardo Silva, samt samtal om framtiden för Ansu Fati och Alejandro Balde.

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe döper gårdagskvällens stjärna till ”ET Haaland”, med bild på den norska utomjordingen med fingret i vädret som filmfiguren. Temat för dagen är att ”Haaland är från en annan galax”. Anfallaren får 10 av 10 i betyg. Emil Forsberg räknas till en av matchens fyra floppar, får betyget 2 och omdömet ”osynlig”. L’Equipe berättar vidare att Lyonmittfältaren Houssem Aouar väljer att spela för Algeriet. Ett officiellt besked kommer ”inom de närmaste timmarna”. 24-åringen ha spelat en landskamp för Frankrike, en vänskapsmatch.

ANNONS

Le Parisien berättar att kanadensiska stjärnan Ashley Lawrence meddelat PSG-ledningen att hon lämnar klubben i sommar. Chelsea leder jakten på den 27-årige ytterbacken, men även Barcelona, Bayern München och San Diego är med i rejset.

TYSKLAND

tysklandKicker konstaterar att RB Leipzig råkade ut för sin största förlust någonsin (0-7 mot Man City). ”Vi blev mer eller mindre uppätna”, säger Benjamin Henrichs. ”Vi hade inte en chans”, säger Emil Forsberg.

SportBild har bland annat Matthijs De Ligt i fokus efter superräddningen på mållinjen mot PSG förra veckan. ”Han förkroppsligar Bayerns mentalitet”, säger klubbpresidenten Herbert Hainer. ”För mig var det där som jag gjort ett mål. ’Ge aldrig upp’ är mitt motto”, säger De Ligt själv. Han fick dock ge upp Yann Sommers gåva. Efter backens räddning lovade målvakten honom en lastbil med schweizisk choklad till dörren. Sommer stod för sitt löfte. Det blev en skåpbil med 700 kilo schweizisk kexchoklad. Men gåvan hamnade i slutändan hos en hjälporganisation som delar ut mat. ”Jag älskar choklad, men inte för mycket”, säger De Ligt. På annat håll kan man läsa att Manchester United är första klubb som förbereder ett bud på Eintracht Frankfurts anfallsstjärna Randal Kolo Muani. United påstås beredd att betala 120 miljoner euro. PSG väntas följa efter. Frankfurt påstås beredd att släppa den 24-årige fransmannen för summor över 100 milj euro. Trots att Neapel utfärdat förbud mot fans med adress i Frankfurt och att den tyska klubben i protest inte sålt biljetter, anlände i går cirka 350 Frankfurtfans inför kvällens CL-match. Tillsammans med Atalantafans är 700 väntade, enligt italienska uppgifter. Lokal polis håller fansen instängda på sina hotell. Uefapresident Alexander Ceferin reagerar starkt på beslutet att porta Frankfurts fans. ”Det är inte okej för italienska myndigheter att inte tillåta tyska fans”, säger Ceferin till ZDF, och hotar med bestraffningar. ” ”Situationen är ohållbar”, menar han och lägger till,”vi kommer att ändra reglerna”.

ANNONS

ÖVRIGT

övrigtO Jogo (Portugal) sörjer Portos uttåg i Champions League (0-0 mot Inter). Portotränaren Sérgio Conceição anser att hans lag förtjänade bättre. ”Inter var bättre än oss de tio minuter de spelade med en man mer. Men sett över 180-190 minuter var vi hela tiden mycket bättre än Inter”, säger han.

Tubantia (Nederländerna) tittar storögt på ”bisarr statistik” som involverar en svensk. Siffrorna från CIES Football Obeservatory visar att Emil Hansson i Heracles svarat för 19 assist i ligan under det senaste kalenderåret. Med det ligger han delad etta på CIES:s världslista – före Kevin De Bruyne och Lionel Messi. Något haltande statistik…men värd en artikel i lokaltidningen.

Publicerad 2023-03-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto