Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vändning: Chelsea ger upp Ugarte - PSG dubblar lönen

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

The Guardian-medarbetaren och transferexperten Fabrizio Romano, liksom CBS:s Ben Jacobs, rapporterar om en plötslig vändning kring Manuel Ugarte: Chelsea har dragit sig ur. Londonklubben ledde racet om uruguayanen, men PSG har höjt insatserna. Enligt portugisiska Record har PSG dubblat sin löneerbjudande, från fem till tio miljoner euro om året. Båda klubbarna är villiga att betala utköpsklausulen på 60 miljoner euro. PSG är enligt franska Foot Mercato redan överens med Ugarte om ett kontrakt till 2028, och hoppas nu ha värvningen klar i veckan. Daily Mirror uppgav att Chelsea var villig att köpa en andel i Sporting för att underlätta övergången.  Moises Caicedo är fortsatt på Chelseas radar, men Arsenal har redan rapporterats överens med mittfältaren. 

Annons

.england

Daily Star använder dagens mest populära rim, ”Kane in Spain”. Real Madrid närmar sig, enligt spanska uppgifter, en värvning av Tottenham-anfallaren. De engelska tidningarna har egentligen inte mer att tillägga mer än att prislappen är 100 miljoner pund. Däremot är de överens om andra omvälvningar i Londonklubben. Tottenham väntas denna vecka tillsätta Ange Postecoglou som ny tränare. Enligt Daily Mail väntas en formell förfrågan från Tottenham till Celtic redan i dag. Klubben är redan överens med australiern. Ämnena knyts samman av att The Sun hävdar att Postecoglou kan ta med sig Kyogo Furuhashi från Celtic som en ersättare till Kane.

Daily Telegraph har ett annan vinkel på Kane. Manchester United förbereder ett bud men är tveksamma till möjligheterna att lyckas. Mer hoppfull är klubben om Chelseas Mason Mount. Ett bud på 50 miljoner pund kommer att lanseras i månaden, slår tidningen fast. Dessutom letar United ytterligare en mittfältare samt en vänsterytter.

Annons

The Sun skriver att Marcus Rashford är nära att skriva ett nytt långtidskontrakt med United, enligt en källa till tidningen. ”Marcus väntade och ville se om klubben tog en Champions League-plats, och nu när det är klart är han mycket nöjd. Han älskar att spela under Ten Hag”, säger källan.

Evening Standard uppger att Chelsea satt en prislapp på 20 miljoner pund på Ian Maatsen. Burnley vill gärna köpa den 21-årige backen, som gjort succé i klubben, men prislappen anses hög.

TalkSport berättar att Everton vill ha Wout Weghorst. Klubben letar anfallare. Tidigare har Tammy Abraham och Viktor Gyökeres pekats ut. Men Romaanfallaren drog korsbandet i går, Gyökeres har många beundrare i Premier League (se även under Övrigt) och nederländaren är ett billigare alternativ.

 

ITALIEN

.italien.ong

La Gazzetta dello Sport toppar med ”Kungens farväl”. Zlatan Ibrahimovic säger inte bara arrivederci till Milan utan till livet som fotbollsspelare. Det blir ingen fortsättning. Det blev ett tårfyllt farväl (se även klipp ovan). Skribenten Luca Bianchin fastnar för en pojke utanför arenan med tröjan för nästa säsong med Zlatans namn och nummer, ”Det är ett budskap: Ibra lägger av men hans närvaro finns där osynlig. Och i slutändan, är det inte just var gudomligheter är?” Zlatans alla uttalanden under söndagskvällen kan ni läsa här. Matchen vann Milan (3-1 mot Hellas Verona). Isak Hien får ändå stabila 6 av 10. ”Han är ingen mästare i elegans, men effektiv”, summerar GdS. Härnäst väntar playoff mot Spezia. GdS skriver också att Romelu Lukaku nu också gjort klart för Chelsea blivande tränare Maurzio Pochettino att han vill stanna i Inter. Belgaren har tidigare, enligt italienska medier, signalerat sin önskan att bli kvar men Pochettino uppgavs då hoppas övertala Lukaku att återvända till Stamford Bridge. 30-åringen är på lån i den italienska klubben fram till sista juni.

Annons

Corriere dello Sport kallar det Napolis scudettofirande för ”Mästarnas dans” (2-0 mot Sampdoria). Gazzetta dello Sport använder ”Napoli all’Italiano”, för att Vincenzo Italiano är aktuell som klubben ny tränare. Men det finns en annan klubb och en annan tränare det snackas mycket om. Roma blev till slut sexa men kanske fick frågan om José Mourinhos framtid ett svar. Som svar på supportrarnas hyllande pekade portugisen upprepade gånger på marken, som ett ”jag stannar här” (se klipp här). Stannar lär också stackars Tammy Abraham göra. Anfallaren har varit föremål för stort intresse från Premier League med drog på söndagen sönder korsbandet. Minst fem-sex månader vid sidlinjen väntar. Juventus når inte ens Europa League kommande säsong. Klubben får trösta sig med att damerna vann cupen i går (1-0 mot Roma). Linda Sembrant, som gjorde sin hundrade match i den svartvitrandiag tröjan, spelade från start. Hela laget medverkade på bild med hennes tröja och nummer 100 (se klipp här). Paulina Nyström  gjorde ett inhopp medan Amanda Nildén blev kvar på bänken.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

AS och Marca säger ”Tack och hej” till Karim Benzema, som fick göra mål på straff i sin avskedsföreställning (1-1 mot Athletic Club). 25 pokaler och 354 mål finns bland på meritförteckningen över 14 år i klubben. Tränare Carlo Ancelotti medgav efter matchen att ”det var en överraskning” när Benzema meddelade att han skulle lämna. Nu väntar Saudiarabien. Och nu är ”Tröja nummer 9 reserverad för Harry Kane”, som är en rubrik i Marcas papperstidning i dag. Real Madrid påstås i kontakt med både Tottenham och anfallarens entourage. Även Chelseas Kai Havertz är aktuell. Mundo Deportivo påpekar att Benzemas och Eden Hazards avsked inom bara ett dygn innebär att Real Madrid blivit av med sina två tyngsta löneposter, 30 respektive 28 miljoner euro om året, skriver Mundo Deportivo. Tillsammans med Marco Asensio och Mariano (nio milj euro vardera) har Real Madrid blivit av med 76 milj euro i årslöner, motsvarande 880 miljoner kronor. Marca antecknar att Ancelotti inte visade någon barmhärtighet mot Hazard och Marino: ingen av dem fick några avslutande minuter i sina sista matcher med klubben. Real Valladolid drog nitlotten under sista omgången och åker ur La Liga.

Annons

Sport och Mundo Deportivo har ”Drottningarna” i topp. Under söndagen firade Barcelonas damer Champions League-triumfen på hemmaplan. Fridolina Rolfö stod på stadshusets balkongen och tackade supportrarna och bad om ursäkt för den hesa rösten, gissningsvis av firandet (se klipp här). Efter att både Barcelona och katalanska tidningar i månader försökt övertyga fans om att Lionel Messis återkomst var på gång, har luften gått ur ballongen. Ingen Messi på förstasidorna, och Barças president Joan Laporta sa under söndagen att ”det blir svårt, vi får se”, vilket antagligen är det närmaste ett medgivande om nederlag Barça kommer. I stället uppger Sport att en delegation från Al Hilal anländer till Paris för att övertyga Lionel om flytten till Saudiarabien. Hans pappa och agent Jorge har redan uppgetts ha gett grönt ljus till det lukrativa avtalet.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe ser ”Den stora offensiven” rullas igång av PSG: att värva Julian Nagelsmann som tränare, med Thierry Henry som assisterande. Christophe Galtier och hans hjälptränare väntar bara på det officiella beskedet att det är över. Galtier väntas lämna utan att ställa till med några scener. Under söndagen fick Philippe Clément lämna Monaco. L’Equipe noterar även att PSG tappade 1,5 miljoner följare på Instagram efter Lionel Messis farväl. Det fanns 70,4 miljoner på lördag kväll, men 68,9 milj på söndag kväll.

Canal+ pratar med heta Frankfurtanfallaren Randal Kolo Muani som håller dörren öppen åt att alla håll, ”Det är smickrande att en klubb som PSG är intresserad” och ”Vem har inte drömt om att spela i Premier League?”. Men han understryker också, ”Jag vill ta min tid, jag är inte den som skyndar på något bara för att en stor klubb är med i bilden”.

Annons

RMC Sport följer upp ett överfall under Ajaccios match som väcker starka reaktioner. Det får till och med störst utrymme på Le Parisiens förstasida i dag. Det handlar om Kenzo, åtta år, som är cancer i hjärnan, vilket påverkar hans syn. Kenzo och hans pappa angreps av ett femtontal personer inne på arenan under Ajaccio-Marseille, och tvingades ta av sig sina OM-tröjor, vilka sedan brändes. Pappan fick också ta emot flera slag i ansiktet (familjen berättar i klipp nedan). Ajaccios borgmästare  Stéphane Sbraggia kallar händelsen för ett, ”oprovocerat och skamligt överfall”. Klubbens president Alain Orsoni ber familjen om ursäkt och lovar att ”idioterna” ska straffas, händelsen är polisanmäld och ”de har inget mer med oss att göra”. En jounalist från tv-kanalen France 3 attackerades av OM-fans vid en bensinmack efter matchen och fick föras till sjukhus. Läget beskrevs på söndagen som ”allvarligt men inte livshotande”. Det var oroligt mellan lagens fans redan kvällen före match.

Annons

 

TYSKLAND

.ovrigt

Kicker ser ”Avsked med utropstecken” i RB Leipzig. En cuptriumf avslutade Christophe Nkunkus och Konrad Laimers tid i klubben. Men RB Leipzig behåller höga ambitioner, menar Kicker, symboliserat av ord från Emil Forsberg. Nästa mål? ”Vinna en trippel!, säger svensken efter att nu ha vunnit cupen två år i rad, ”Efter varje titel vill man ha en ny. Nästa säsong vill vi också spela jämnare i Bundesliga”. Kring Bayern München skriver Kicker att Manchester City nu anslutit sig till klubbar intresserade av Benjamin Pavard, och hänvisar till uppgifter från fransmannens entourage. Även Liverpool, Manchester United, Real Madrid och Inter har gjort förfrågningar. Viktigt för Pavard är att spela mittback i sin nya klubb. Laimer ses i Bayerns som ett möjligt alternativ för Pavard. Kicker uppger vidare att Noussair Mazraoui är missnöjd och vill lämna Bayern. Han ser ingen ljusning kring speltid under Thomas Tuchel, tvärtom.

Annons

Bild ser det som troligt att Ilkay Gündogan lämnar Manchester City. Och Dortmund har en chans att hämta tillbaka 32-åringen. Enligt tidningen vill City bara erbjuda ett år, Gündogan insisterar på två. Här kommer Dortmund in i bilden, ekonomiskt stärkta av den stundande försäljningen av Jude Bellingham. Enligt både Bild och dagens Kicker vill Dortmund ha drygt 120 miljoner euro, inklusive bonusar, av Real Madrid.

Sky Sport och Bild instämmer både i uppgifterna om Real Madrids intresse för Kai Havertz. Enligt Sky värderas 23-åringen till 50-60 miljoner euro plus bonusar. Bild menar att ”en affär kan gå snabbt”. Chelsea är villig att sälja. Det finns kontakter men inga förhandlingar har ännu inletts.

WAZ uppdaterar läget med Rebecka Blomqvist. Jo, Wolfsburg har inlett kontraktssamtal men ännu har ingen överenskommelse nåtts. 25-åringens kontrakt går ut i sommar.

Annons

 

ÖVRIGT

ZeroZero (Portugal) understryker helgens uppgifter om Viktor Gyökeres. och Sporting. Svensken är anfallaren Rúben Amorim vill ha. Under söndagen kärleksbombades Gyökeres i kommentarer i sociala medier i samband med hans 25-årsdag – mest av allt från Sportingfans. Samtidigt skriver Daily Record om en annan tränare som suktar efter Gyökeres: Michael Beale i Rangers. Men tidningen tror det kan bli svårt att konkurrera med alla Premier League-klubbar. En rimlig slutsats.

Tipsbladet (Danmark) såg FC Köpenhamn firar sin titel men har fokus på framtiden. En framtid som kan inkludera Jordan Larsson. ”Han vill väldigt gärna stanna och vi vill väldigt gärna behålla honom. Så sent som vid middagstid i dag (läs: i går) satt vi i förhandlingar, så den processen är i full gång och har varit så en tid”, säger FCK:s sportchef Peter Christiansen. Larsson är på lån från Schalke. Tyska uppgifter har tidigare gjort gällande att utköpsklausulen är på 25 miljoner kronor.

Annons

TV2 (Norge) visar att den förre Hammarbystjärnan Veton Berisha fick ett hett mottagande i sin gamla klubb Viking när han kom dit som Moldespelare i går. ”Älska Valon, hata ormen. Giriga jävel”, stod det på banderoller i klacken. Både papperspengar och plastormar flög i luften (se klipp nedan).  Berisha gjorde inget mål men han fick ändå skratta sist. Det blev seger på tilläggstid (4-3). 29-åringen retade efter slutsignalen fansen med finger bakom örat och gestikulerade med andra handen om högre volym (se klipp här).

Het Laatste Nieuws (Belgien) konstaterar att FC Midtjylland inte utlöser köpoption på fyra miljoner euro i lånekontraktet för Kristoffer Olsson, men också att ”det finns hopp om en permanent övergång för Olsson” – det vill säga FCM vill förhandla ned priset. Annars handlar det mest om Antwerpen som säkrade ligatiteln genom ett mål från veteranen och lagkaptenen Toby Alderweireld.

Annons

Publicerad 2023-06-05 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto