Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

4:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Gyökeres kan fyrdubbla lönen

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

Correio da Manhã (Portugal) uppger att Sporting erbjuder Viktor Gyökeres en årslön på en miljon euro, motsvarande 11,5 milj kr. I Coventry uppges anfallaren ha 280 000 euro. Enligt CdM väljer Gyökeres mellan Sporting och ett erbjudande från Everton. Sporting har sagts beredd att betala 20 miljoner euro för anfallaren, men Coventry vill ha mer. Daily Mail uppgav häromdagen att Brentford och Fulham fortsatt är intresserade av Gyökeres, medan The Sun skriver att Burnleys intresse inte längre är ”glödhett”. Från Portugal rapporteras också att Tondela inte förnyar kontraktet med svenske målvakten Philip Tear, 24. 

Annons

ovrigt

Daily Record (Skottland) har ett annorlunda anslag inför viktiga EM-kvalmatchen mot Norge. Hela förstasidan täcks av ”Låt oss slå Norge för Gordon”. Det är skotska fotbollsikonen Gordon McQueen (Leeds, Man United), som gick bort i går. Matchen på lördag spelas också på arenan, Ullevål, där McQueen gjorde sitt sista landslagsmål.

CBS (USA) uppmärksammar att landslaget slog Mexiko (3-0) i natt, svensk tid, och är i final i Nations League. Men det är inte det som får rubrikerna. Matchen bröts på tilläggstid på grund av upprepade homofobiska ramsor från mexikanska fans. ”Rivalitet är en sak, men det här var sorgligt och oacceptabelt”, säger tidigare mexikanska landslagsspelaren Jenny Ruiz i CBS-sändningen. Matchen var het. Fyra spelare fick rött kort. USA:s lagkapten Christian Pulisic gjorde två mål. I finalen möts USA och Kanada.

Annons

TyC Sport (Argentina) lyssnar till Lionel Messi efter Argentinas senaste seger, där han gjorde ett mål (2-0 mot Australien). ”Ärligt talat, om vi inte vunnit VM hade jag inte spelat mer i landslaget. Nu, som världsmästare, kan jag inte lämna landslaget, jag måste få njuta av allt detta”, säger han. I en minnesvärd sekvens från gårdagen gjorde Messi bort nästan halva motståndarlaget (se klipp nedan).

 

ENGLAND

england

Daily Telegraph, tyska Sky Sport och transfergurun Fabrizio Romano är eniga: Chelsea närmar sig en värvning av Moisés Caicedo. Personliga villkor är nästan överenskomna, men diskussionerna med Brighton lär ta tid. Romano tror att övergångssumman landar på cirka 80 miljoner euro. Enligt Telegraph kan Chelsea använda spelare i byte, som Connor Gallagher, men inte Levi Colwill. Vidare uppger Telegraph att Manchester United och Chelsea fortfarande har visst intresse för Declan Rice, men framför allt Manchester City. Det innebär att West Ham kan få välkomna ett budkrig. Arsenal väntas redan i dag lägga ett andra bud och är klar favorit till mittfältaren.

Annons

The Times gör rubrik på att ”Unitedförsäljningen varar hela sommaren”. Det är inte troligt att Manchester United har nya ägare på plats innan den nya säsongen inleds. Till skillnad från alla ryktena om shejk Jassim de senaste dagarna menar Times att Jim Ratcliffe/Ineos är favorit. En klubbkälla säger att den utdragna processen inte kommer att påverka Uniteds transferplaner i sommar.

Daily Mail sätter trots den imponerande säsongsavslutningen Victor Nilsson Lindelöf ett frågetecken för svenskens framtid i Manchester United. På listan över spelare klubben är beredd att casha in på sätter Mail: Harry Maguire, Jadon Sancho, Anthony Martial, Fred, Scott McTominay, Donny van de Beek, Brandon Williams och så då Lindelöf. Mail hävdar vidare att Tottenham lagt ett bud på 50 miljoner pund för två spelare: James Maddison och Harvey Barnes i Leicester. Uppgiften viftas dock bort av Fabrizio Romano.

Annons

The Guardian skriver att Manchester United tar upp kampen med Chelsea om Inters målvakt André Onana. Dessutom har United Diogo Costa i Porto på sin lista. Inter ska i sin tur ha gjort en förfrågan till Brentford om David Raya.

Evening Standard räknar in ett tredje nytillskott till Chelseas trupp – som värvdes tidigare i år. Christopne Nkunku (RB Leipzig) och Malo Gusto (Lyon) är redan kända. Men nu ser också jättetalangen Andrey Santos ut att ansluta. Den 19-årige mittfältaren värvades redan i januari men missade då nätt och jämnt arbetstillståndsgränsen. Han stannade i Brasilien, men har sedan dess bland annat a-landslagsdebuterat. Andrey Santos har nu fått tillstånd att följa med på Chelseas USA-turné och väntas inom de närmaste dagarna få arbetstillstånd i England.

The Sun-journalisten Alan Nixon uppger att det pågår ett Old Firm om BK Häcken-anfallaren Bénie Traoré. Rangers har varit intresserad men Celtic försöker nu fixa en snabb deal. Även engelska klubbar uppges intresserade av 20-åringen. Häcken påstås vilja ha fyra miljoner pund. Tidigare har de hetaste snacket gällt klubbar från Belgien och Nederländerna.

Annons


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport hör att ”Napoli sjunger Garcia”. Minns Rudi Garcia-klippet när han spelar och sjunger ”Porompompero” (se ovan). Nu är tränaren tillbaka i Italien, som Luciano Spallettis ersättare i den nyblivna mästarklubben. Tidningen skriver också att Manchester United vill ha Theo Hernández. Milan är bara villig att släppa ytterbacken om det är ett jättelikt bud, minst 60 miljoner euro. Och Corriere della Sera tror på bud på uppemot 70 milj euro samt uppger att United men även Manchester City är intresserad.

Corriere dello Sport konstaterar att Italien ännu en gång gått miste om en titel. Klubblag var i final i Champions League, Europa League och Conference League och förlorade alla. Dessutom förlorade U20-landslaget VM-finalen. Och nu missar a-landslaget finalen i Nations League (1-2 mot Spanien). ”Spanien förtjänade att vinna”, säger förbundskapten Roberto Mancini. Bäst på plan: Rodri (7,5/10). Sämst på plan: Bonucci (4,5).

Annons

Sky Sport Italia uppger, liksom Fabrizio Romano, att Dejan Kulusevski är nära att få stanna i Tottenham. Londonklubben tycks enas med Juventus om en övergångssumma på 30 miljoner euro. Tidigare under torsdagen uppgav Chronicle att Newcastle erbjudits Kulusevski. Sky Sport Italia uppger samtidigt att Atalanta nu höjer tempot i jakten på Emil Holm för att förekomma Juventus. Bergamoklubben vill påskynda en affär med Spezia.

Calciomercato meddelar att Milan haft en första riktig kontakt med Zlatan Ibrahimovic om en roll som klubbchef. Som tidigare uppgetts så lutar det åt att han tackar nej. Milan kommer vänta några dagar, sedan går klubben vidare till andra alternativ. Men Ibrahimovic är Milans förstaval.

 

SPANIEN

spanien

Marca och AS har den spanska segerskytten på förstasidan (2-1 mot Italien). ”Bravissimo Joselu” och ”Joselu är välsignad”. Madridtidningarna är inte sena att påminna om att den 33-årige Espanyolanfallaren inom kort väntas ansluta till Real Madrid. Trots bara ett kort inhopp är det Joselu tillsammans med Rodri som får matchens högsta spelarbetyg (tre av tre). Nu väntar Nations League-final mot Kroatien. Marca upplyser vidare om att Álvaro Morata fått ett jätteerbjudande från Saudiarabien (förstås). Al-Taawon lockar med 50 miljoner euro om året. Atlético-anfallaren vill helst stanna i Europa. Marca har också en artikel om Williot Swedberg. Celta Vigo letar aktivt efter en klubb att låna ut honom till, men inte sälja, skriver Marca.

Annons

Cadena SER uppger att kostnaden för Aston Villa att värva sportchefen Monchi från Sevilla blev tre miljoner euro. Premier League-klubben betalar 2,5 milj euro och Monchi själv 500 000 euro. SER uppger också att Barcelona är öppna för att släppa storstjärnan Alexia Putellas. Barças kärlek har svalnat. 29-åringen har ett år kvar på kontraktet, har haft skadeproblem och har en lön på 600 000 euro om året. Putellas, som vunnit Ballon d’Or två gånger, har andra erbjudanden på bordet men vill stanna. 

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe råkar ut för ett ”hoppsan”-ögonblick. I går prydde tidningen förstasidan med Christophe Galtier för att denne ansågs i det närmaste klar för Napoli. Sedan visade det sig överraskande att Rudi Garcia fått jobbet. Det ger dagens förstasida, ”Garcia gick om Galtier”. Oavsett: ”En fransman tränar på nytt en storklubb i Europa”, slår L’Equipe fast. Även landslagsspelare som är jagade av storklubbar i Europa synas. Enligt tidningen är Manchester United inte bara ute efter Axel Disasi (Monaco) till försvaret utan också Jean-Clair Todibo (Nice). Dortmund, Napoli och Juventus är också intresserade av Todibo. Vidare är United är sugen på Frankfurtanfallaren Randal Kolo Muani, liksom Bayern München, Chelsea, PSG och Real Madrid. En upplösning väntas efter landslagssamlingen. Frankrike möter i kväll Gibraltar.

Annons

Le Parisien följer upp Kylian Mbappés presskonferens där framtiden i PSG på nytt hamnade i fokus. Tidningen tycker att han lika skickligt som på planen dribblade i gråzonerna. ”Han har utvecklat en enda guideline: slutföra kontraktet i den franska huvudstaden och inte planera längre än sommaren 2024”, skriver Le Parisien. I slutändan håller han alla dörrar öppna. Mbappé kommenterade brevet som han skickade till PSG, om att han inte förlänger: ”Jag visste inte att ett brev kunde döda eller förolämpa någon. Jag skickade bara ett brev. Sedan kan man inte kontrollera reaktionerna men det bryr jag mig inte så mycket om”. Det ser Le Parisien som en pik till PSG som han anser överreagerade på brevet.

 

TYSKLAND

Bild känner hur oron inför EM på hemmaplan om ett år växer. Och trycket ökar samtidigt på förbundskapten Hansi Flick. Bild samlar rubriker. ”Kommer Flick att stanna som förbundskapten?” (Die Welt), ”Oroande paralleller med Löw” (SZ), ”Pressen ökar på Flick” (Kicker). Frankfurter Rundschau tar redan med Julian Nagelsmann, som är utan klubb, i diskussionen. Mot Polen i kväll krävs uppryckning, annars kommer stormen att tillta. Själv ökar Flick trycket på spelarna: ”3-3 (mot Ukraina, min anm) kändes som en vänskapsmatch. Det är slut på vänskapsmatcher!” och ”Det är bara prestationsprincipen som gäller: den som presterar spelare!”. Följande startelvor väntas i kväll.

Annons

Sky Sport uppger att Bayern München nu jobbar hårt på ett muntligt avtal med Kim Min-jae. Samtalen går framåt. Transferspecialisten Fabrizio Romano instämmer. Utköpsklausulen är strax under 60 miljoner euro. I går uppgav Sport1 att Pau Torres var Bayerns huvudspår till backlinjen, det avfärdar Sky Sport.

Kicker avfärdar i sin tur påståendet om att Hannover är ute efter Branimir Hrgota. Det var Neue Presse som häromdagen kom med uppgifterna om Greuther Fürth-svensken, som Kicker nu bestämt tillbakavisar.

Publicerad 2023-06-16 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto