Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

4:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Vill ha Potter till Man United

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute

 

ENGLAND

englandThe Sun parar ihop Graham Potter och Manchester United”Pott the Red”. Enligt tidningen har inkommande delägaren Jim Ratcliffe träffat Potter och vill ha honom som ny tränare – om Erik ten Hag sparkas. Potters senast jobb var i Chelsea där han fick sparken i april. Han var ett tag önskad som svensk förbundskapten. Spanska Relevo nämnde under onsdagen Julen Lopetegui som ett aktuellt namn för United. Uppgifterna kommer i samma veva som medieprofilen Jan Aage Fjørtoft trummade ut rykten från Tyskland om att Ten Hag är aktuell för Dortmund. The Independent skruvar ner tonläget en aning och påpekar att Man United tills vidare backar Ten Hag – i alla fall till Ratcliffe är installerad.

Annons

Manchester Evening News påpekar att uttåget ur Europa kommer att påverka budgeten för Man Uniteds sommarfönster. Enligt Daily Telegraph innebär uttåget en smäll på 28 miljoner pund. Några större transferaktiviteter planeras inte i januari. The Athletic uppger samtidigt att Raphaël Varane kan lämna Man United på en fri transfer redan i sommar. Kontraktet går ut ett år tidigare än vad som tidigare antagits.

Daily Mirror ser ett Newcastle som är ”Puli-sick”, sedan Christian Pulisic varit med och skickat ut Tynesideklubben ur Champions League (2-1 till Milan). Daily Telegraph skriver om ”naiva Newcastle”, och tycker laget chansade för mycket. Alexander Isak fick börja på bänken. ”Han kände sig inte helt hundra”, säger tränare Eddie Howe. Roligare var det för Manchester City och inte minst debutanten Micah Hamilton, 20, som blev målskytt (3-2 mot Röda Stjärnan). Bara City och Arsenal av de engelska klubbarna är vidare till åttondelsfinal – men tre från Italien och Tyskland, samt fyra från Spanien (se grafik här). Lottningen till åttondelsfinalerna är på måndag nästa vecka.

Annons

Talk Sport hävdar att Barcelona är en av de klubbar som funderar på Mason Greenwood. Även Atlético har scoutat anfallaren. Greenwood är för närvarande utlånad från Manchester United till Getafe. Den spanska klubben, som också är intresserad av att köpa 22-åringen, har rätt till 20 procent om han säljs vidare till en annan klubb (25 procent enligt Marca).

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport grämer sig. Segern (2-1 mot Newcastle) kom ”Försent”, det blev bara ett ”mirakel till hälften”, en Europa League-plats. ”Vi är besvikna men nu satsar vi på att vinna Europa League”, säger tränare Stefano Pioli. Lazio är vidare till CL-åttondelsfinal trots förlust (2-0 till Atlético). Maurizio Sarr bjuder på rubrikvänliga citat om att han vill ha Barcelona i åttondelsfinal. ”Det enda storlag jag inte mött i min karriär är troligen Barcelona”, säger Sarri. Tidningen adderar sedan information om Viktor Osimhen, som är på väg att förlänga med Napoli. Kontraktet är enligt GdS till 2026, det har en utköpsklausul på 130 miljoner euro och kan bli klart i samband med jul. Med flera skador och spelare som vilas, så förväntas Emil Holm spela från start för Atalanta i Conference League-matchen mot Raków Czestochowa i kväll.

Annons

Corriere dello Sport har så klart också fokus på Milans drama och, lite i skymundan, Lazios match. Men här finns också stor rubriker på José Mourinho, trots att bara en betydelselös match mot Sheriff står på programmet (Roma är redan vidare, Sheriff redan utslaget). Det har tidigare snackats om en flytt för Mourinho, men på senare tid alltmer om en förlängning. ”Jag behöver inte tänka. Allt är klart i mitt huvud”, säger Mourinho. Han var filosofisk när januarifönstrets möjligheter kom på tal, och skickade till synes en passning till sin gamla antagonist Pep Guardiola. ”Jag är inte avundsjuk men Manchester City betalade 80 miljoner euro för Kalvin Phillips, de skickar iväg honom och får någon annan. Vi lever i en annan verklighet”, säger Mourinho.

 

SPANIEN

spanienMundo Deportivo, L’Esportiu, Sport – alla de katalanska tidningarna går stenhårt åt Barcelona efter förlusten i går (3-2 till Royal Antwerp). ”Oförlåtligt”, ”Skamligt” och ”Nu får det räcka!” är huvudrubrikerna i respektive tidning. Det spelar ingen roll att avancemanget redan var säkrat och att det blir som gruppetta. Antwerp var utan poäng innan matchen. Barça har spelat dåligt länge. Xavi är den Barça-tränare som har högst förlustprocent i CL, 42 procent (6 förluster på 14 matcher). Efter matchen säger Xavi, ”Jag är oroad, det är normalt, laget känns inte bekvämt”. Rac1-journalisten Aleix Parisé kommenterar presskonferensen: ”Efter att ha lyssnat på Xavi känns det som att han kastat in handduken, att han inte vet hur han ska handskas med situationen, och att han har en final framför sig mot Valencia på lördag”. Liksom Chelsea får Barça luta sig mot ett framgångsrikt damlag. I går kördes motståndet över i Malmö (6-0 mot FC Rosengård). Det framkom innan matchen också att skadade Fridolina Rolfö riskerar missa Sveriges kvalmatcher.

Annons

Marca lockar med citat från Jude Bellingham, ”Jag hoppas hålla Zidanes legend vid liv”. Tidningen menar att engelsmannen ”antar utmaningen” att gå i den legendariske Real Madrid-spelarens fotspår. Bellingham har vid åtskilliga tillfällen liknats vid Zidane. På annat håll noterar Marca Atléticos seger (2-0 mot Lazio) och skriver om den stundande CL-lottningen. Alla fyra spanska lag (Real Madrid, Atlético, Barcelona, Real Sociedad) slutade som gruppvinnare. Tidningen påpekar att”PSG är spanjorernas nitlott” bland grupptvåorna som de spanska lagen kan lottas emot. AS håller med.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe kallar Warren Zaïre-Emery för ”Guldgossen”. Med sitt mål i går fixade han en poäng åt PSG som räckte för att ge avancemang (1-1 mot Dortmund). Dessutom blev han med sina 17 år och 280 dagar den yngsta franske målskytten någonsin i Champions League. Otroligt nog stod sig Zaïre-Emerys rekord bara en liten stund. Sedan gjorde George Ilenikhena Royal Antwerps segermål på tilläggstid mot Barcelona, och tog över rekordet med 17 år och 119 dagar. PSG-tränaren Luis Enrique fick efter matchen frågan om han var orolig över de gruppettor PSG nu kan få möta i åttondelsfinal. ”Jag är en positiv person (ler). Och inget lag vill möta PSG i nästa omgång. Fråga dem”, svarade han. Luis Enrique säger även, ”I februari kommer vi att vara mycket starkare”.

Annons

RMC Sport fokuserar på en annan guldgosse i PSG, Kylian Mbappé. Stjärnan drog blickarna till sig då han blev påtagligt irriterad på lagkamraterna. Han ville trycka på för ett segermål, det ville inte de. RMC Sport-experten Emmanuel Petit förstår honom, ”Vi vet hans ambitioner, han vill inte sluta grupptvåa, han ser att det fanns chans att bli etta”, säger Petit. PSG-tränaren Luis Enrique fick också en fråga om Mbappé efter matchen. ”Det är normalt att spelare är frustrerade. Vi hade fem chanser att göra mål, fem klara chanser. Det hade varit dumt att släppa in ett mål i 85:e minuten och bli utslagna. Om en spelare är frustrerad för han vill göra fler mål då är det upp till mig med bild över helheten att peka på ’ja, vi vill vinna, men utan att ta onödiga risker’”, säger Luis Enrique, som också belåtet adderade, ”Många hade önskat se oss döda men vi lever och är välmående”.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandKicker jobbar tungt på Bayern München-Stuttgart i helgen, men har också nästan en helsida om Emil Forsberg. Han spelar av allt att döma sin avskedsmatch på hemmaplan för RB Leipzig mot Hoffenheim på lördag. Alla är överens om övergången till New York Red Bulls, bara detaljer i avtalet återstår. ”Inget är påskrivet ännu så det kan bli ännu en match”, säger sportchefen Rouven Schröder. Men även Leipziger Volkszeitung menar att lördagens match blir Forsbergs sista på hemmaplan, samt att det officiella beskedet om flytten till NY Red Bulls väntas innan matchen. Bortamatchen mot Bremen den 19 december lär bli den sista han kan spela i RB Leipzigs tröja. Tidningen skriver också att MLS-klubbens sportchef Jochen Schneider och nya tränare Sandro Schwarz kommer att finnas på plats på lördag. I NY Red Bulls blir 32-åringen en av tre sk designated players, och får kontrakt till 2027. Passande nog avslutade Forsberg i går Champions League-spelet med att göra mål för RB Leipzig (2-1 mot Young Boys), och Kicker har honom som matchens lirare. Kevin Kampl, som spelade fram Forsberg till målet, hyllar svensken.”Emil är en legendar i klubben. Det han gjort för klubben genom åren är ofattbart, sådant händer inte ofta nuförtiden. Jag tror att inte bara jag utan alla i laget och i stan kommer att sakna honom”, säger Kampl, och blir personlig, ”Han har varit min granne i omklädningsrummet i sex år. Jag tror alla vet vilken speciell relation vi har. Vi funkar bara bra ihop. Det är inte utan orsak vi säger broder till varandra”. Dortmunds poäng i går (1-1 mot PSG) räckte för att vinna gruppen. Från Champions League till Zweite Bundesliga: Svante Ingelsson och Nils Fröling får ny tränare. Hansa Rostock har sparkat Alois Schwartz. Klubben ligger på kvalplats ner till tredje divisionen.

Annons

Bild noterar att Bayern München fick två nya skador i tisdags, Kingsley Coman och Noussair Mazraoui. Coman uppges bli borta tre veckor och Mazraoui sex veckor (Kicker skriver fyra-sex veckor). Under onsdagen uppgav Bild att Armin Gigovic är aktuell för Freiburg. Bild uppmärksammar också ”Otroliga pyro-böter för Köln”. Det tyska förbundet (DBF) straffar klubben med hela 595 000 euro, nästan 6,7 milj kr, för bränningar i samband med matchen mot Mönchengladbach för sex veckor sedan.

 

ÖVRIGT

Record (Portugal) lyssnar till Sportings tränare Rúben Amorim som på nytt får frågor om Viktor Gyökeres. Bara de senaste dagarna har det surrats om intresse från Arsenal och Chelsea. ”Gyökeres har en utköpsklausul och, som sagt, så lämnar han bara för den i januari”, säger Amorim, ”Det är normalt att klubbar har koll på de portugisiska klubbarna för de vet att spelarna i vår liga är redo för de bästa ligorna i världen”. Utköpsklausulen är på 100 miljoner euro, ca 1,2 miljarder kr. Correio da Mañha skrev under onsdagen också att klubbpresident Frederico Varandas bara sätter sig ned och diskuterar med någon som är beredd att betala klausulen. Om någon skulle betala den behåller Sporting 88 milj euro. Coventry har rätt till 15 procent av av överskottet från försäljningen. Sporting köpte Gyökeres för 20 milj euro.

Annons

Daily Record (Skottland) hör Celtics tränare Brendan Rodgers prisa matchhjälten Gustaf Lagerbielke (2-1 mot Feyenoord). ”Det var ett fint ögonblick för honom, för han har inte fått så mycket speltid. Andra har gått före. Men hans attityd på träning och i allmänhet har varit strålande”, säger Rodgers, ”Ironin i han blir utvisad i den första matchen och avgör den sista är härlig”. Celtic slutade trots segern sist i gruppen. Det var Celtics första hemmaseger i CL på över tio år.

Publicerad 2023-12-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto