Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Gent närmar sig Valdimarsson

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

Het Nieuwsblad (Belgien) uppger att Gent förhandlingar med Elfsborg om målvakten Hákon Valdimarsson ”går åt rätt håll”. Tidningen skriver att en affär på mellan en och två miljoner euro, beroende på bonusar, är i pipeline. Gent är också nära en överenskommelse med den 22-årige islänningen. Aftonbladet var först att berätta om det belgiska intresset för en dryg vecka sedan. Gents plan B är enligt Het Nieuwsblad Sint-Truidens japanska målvakt Daniel Schmidt. Den stora snackisen i Belgien är förstås om en annan målvakt, Thibault Courtois missar EM.

.england

Record (Portugal) fortsätter sin love-in med Viktor Gyökeres. I dag jämförs han med en klubblegendar i Sporting. ”Gyökeres går på som Jardel”. Svensken har 17 mål på 20 matcher. Bara Mario Jardel slår honom. ”Om han fortsätter så här kommer Sporting att vinna ligan”, hälsar Jardel. Correio da Manhã påstår att tränare Rúben Amorim är orolig att inte ens utköpsklausulen på 100 miljoner euro ska avskräcka köpare. Tidningen påpekar att svensken förutom alla mål och assist också visat prov på en jämnhet på hög nivå. O Jogo har på förstasidan underrubriken, ”Arsenal och Chelseas intresse för Gyökeres stärks”.

Annons

Mozzart Sport (Serbien) skriver att Spartak Moskva köper Milos Lukovic, 18, från IMT Belgrad för 5,7 miljoner euro, plus 20 procent vid en vidareförsäljning. Minns att det för ett par månader sedan pratades om att Malmö FF var beredd att lägga ett bud på 1,7 milj euro. Avtalet med Spartak Moskva uppges överenskommet men ännu inte påskrivet. Övergången blir enligt Mossart Sport den största någonsin för en serbisk spelare utanför de stora Belgradklubbarna Partizan och Röda Stjärnan.

ESPN (Brasilien) förmedlar besked från landslagsläkaren Rodrigo Lasmar: det blir inget Copa América för Neymar i sommar. ”Det är för tidigt. Det är ingen poäng i att hoppa över steg i rehabiliteringen”, säger Lasmar till Rádio 98fm, och hoppas Neymar kan vara spelklar i augusti. 31-åringen drabbades av en svår korsbandsskada i oktober.

Annons

 

ENGLAND

enmgland

Daily Star konstaterar att det var en ”Bad Tripp” för Kieran Trippier, som blev syndabock när Newcastle åkte ur ligacupen (1-1 mot Chelsea, 2-4 e str). Det var det också för spelaren han ersatte, Emil Krafth. Han tvingades av banan i halvtid. ”Emil hade för ont för att fortsätta. Han har ett otäckt jack på smalbenet, som för närvarande är ganska ömt”, säger tränare Eddie Howe, som dessutom la Anthony Gordon till den digra skadelistan (elva spelare innan matchen). En som verkar ha varit på en bad trip är den supporter som rusade in på planen och hånade Newcastles målvakt Martin Dubravka. Båda lagens tränare fördömde händelsen, som nu är ett polisärende och toppnyhet i Daily Mirror. Även Chelseas granne Fulham gick till semifinal efter straffar (1-1 mot Everton, 7-6 e str).

iNews gör störst sportrubrik på att ”Forest sparkar Cooper”. På X skriver Anthony Elanga, ”Lycka till, tränaren. Tack för att du trodde på mig”, med en hjärt-emoji. Coopers ersättare i Nottingham heter enligt helt samstämmiga rapporter Nuno Espirito Santo. Manchester Citys avancemang i klubblags-VM noteras i periferin (3-0 mot Urawa Red Diamonds). Erling Haaland, som haft en fotskada, har strukits ur truppen. I final väntar Fluminense (2-0 mot Al Ahly).

Annons

BBC Sport har tilldelat sin prestigefyllda utmärkelse Årets idrottspersonlighet till landslagsmålvakten Mary Earps. Hon vann före cricketspelare Stuart Broad och sjukamparen Katarina Johnson-Thompson. Det är andra året i rad en damfotbollsspelare får priset (här tidigare vinnare). Beth Mead fick det förra året.

Daily Telegraph skriver att Tottenham intensifierar jakten på Genoas back Radu Dragusin. 21-åringen väntas kosta 26 miljoner pund. Samtidigt uppger Sky Sport Italia att Atalanta är redo att lägga ett bud på motsvarande 17 milj pund. Även Manchester United har tidigare uppgetts intresserade av Dragusin.

90 Min  hävdar att Chelsea är heta i jakten på Roony Bardghji och kan tänka sig att köpa anfallaren och låta honom spela kvar i FC Köpenhamn under våren. FCK påstås villig att sälja i januari. Sedan rabblas namn upp på engelsk konkurrens om svensken: Aston Villa, Brentford, Brighton, Fulham, Man United, Newcastle och Tottenham. Och i utlandet finns också intresserade klubbar: Bayer Leverkusen, Dortmund, Juventus, Marseille, Monaco, Napoli och PSV Eindhoven.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ser det som att ”Napoli får fyra smällar”. Efter chockförlusten i cupen blev laget utbuat (4-0 till Frosinone). ”Jag ber fansen om ursäkt”, säger färska tränaren Walter Mazzarri, ”Man kan förlora i fotboll men inte med 4-0”. Jens Cajuste var med om debaclet från avspark. Han får 5/10, ett vanligt betyg för kvällen bland Napolispelare. Vidare skriver tidningen att Milan närmar sig två värvningar. Serhou Guirassy är den utvalde till anfallet. Jonathan David blir för dyr. Guirassy har en utköpsklausul på 17 miljoner euro, men är också jagad av många andra klubbar. Dessutom väntas Clément Lenglet ansluta. Milan, som vill ta över Tottenhams lån, hoppas Barça ska betala en del av lönen. GdS upplyser om att Zlatan Ibrahimovic även missade Milans julmiddag. Svensken har på grund av sjukdom ännu inte deltagit i några Milanaktiviteter sedan han blev superkonsult. På tal om det, La Repubblica skriver att Ibrahimovic inte kan komma med några Bravehart-tal eller pepp till spelarna i samband med match. Han har enligt reglerna inte rätt att vara i omklädningsrummet (20 minuter före match, under match och 20 minuter efter match). Ibrahimovic står nämligen i nuläget inte med på listan över teknisk personal. La Repubblica oroar sig även om Ibrahimovic hinner vara med i transfersnacket med januarifönstret runt hörnet.

Annons

Corriere dello Sport fokusera på kampen om den fjärde Champions League-platsen. Det finns fem lag inom tre poäng (Bologna, Napoli, Fiorentina,  Atalanta, Roma). Dessutom väntas Lazio blanda sig i så småningom. Tidningar uppdaterar också läget kring tränarna i Rom. La Repubblica skrev redan i går att trots José Mourinhos utspel om att vilja stanna, så har Romas ägare fryst diskussioner om en förlängning. De vill först se resultat. CdS följer upp det i dag med att Mourinho vill ha ett svar i februari. Läget kan sägas snarlikt i Lazio. President Claudio Lotito hoppas laget ska lyfta, men är inställd på att därefter förlänga kontraktet med Maurizio Sarri. Till skillnad från Mourinho går Sarris nuvarande kontrakt ut först 2025.

Il Secolo XIX  följer upp, enligt via Tuttomeractoweb, upp sina uppgifter om att Albin Ekdal kan spela sin sista match för Spezia på lördag. Enligt tidningen har klubben bett om ett svar innan den 27 december på ett förslag om att riva kontraktet. 34-åringen uppges i artikeln redan överens med Djurgården. Ekdal reser hem över julen och återvänder kanske inte mer till Ligurien, skriver tidningen.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

AS bär på budskapet ”Stanna, Kroos”. Mittfältaren är inte bara önskad i landslaget. Både Carlo Ancelotti och Real Madrid vill att 33-åringen skriver på ett nytt kontrakt till 2025. Tidningen uppmärksammar också beskedet att det spanska fotbollsförbundet (RFEF) och La Liga kommer att börja publicera dialogen mellan domare och VAR-rum från och med den 10 januari. ”Fotbollen går alltmer mer åt att bli Big Brother”, säger ex-domaren och experten Iturralde González skeptiskt.

Marca ser det som att ”Getafe spolierade Griezmanns fest”. Efter två mål av fransmannen ledde Atlético med 3-1 fram till slutminuterna men tappade ändå poäng (3-3). En av festförstörarna var Mason Greenwood, som tillsammans med tvåmålsskytten Borja Mayoral är enda spelare i matchen att få toppbetyget tre stjärnor av tre. Quique Sánchez Flores fick en drömstart som tränare för Sevilla (3-0 mot Granada).

Annons

Sport och Mundo Deportivo är båda bedrövade över beskedet att Pedri är skadad igen. Cadena SER lägger till att mittfältaren missat hälften av Barcelonas matcher det här kalenderåret. Enligt radiokanalen väntas Pedri dock den här gången tillbaka redan till första matchen under det nya året, Las Palmas den 4 januari.

Cadena Cope noterar Barcelonapresidenten Joan Laportas starka stöd till Xavi. Men om tränaren själv skulle välja att sluta så ses Rafa Márquez som   ersättare. Han tränar för närvarande Barça B. El Chringito TV säger i natt sig ha fått uppgiften bekräftad av Laporta själv.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe menar att Luis Enrique och Kylian Mbappé i kväll vill ”Avsluta året med ett leende”. Matchen mot Metz är den sista för året. Det är även Mbappés 25-årsdag. Och så har det inte varit så många leenden mellan Luis Enrique och Mbappé på sistone. Trivs han i sin roll? Anfallaren har varit tjurig på planen på sistone. Men Luis Enrique tar lätt på frågan om deras relation. ”Vi är inte förlovade, men nästan, det är han som inte vill”, säger han. Får man tro L’Equipe startar Joel Asoro för Metz i kväll. L’Equipe intygar på annat håll att uppgifter från Brasilien och Foot Mercato stämmer om att PSG närmar sig ett köp av vänsterbacken Lucas Beraldo från Sao Paolo för drygt 20 miljoner euro. 19-åringen har redan gett klartecken, men någon affär är ännu inte klar. Samtidigt uppger transferspecialisten Fabrizio Romano att PSG också närmar sig en värvning av Gabriel Moscardo för ca 25 miljoner euro. Även här är PSG överens med spelaren. Nya samtal väntar med 18-åringens klubb Corinthians.

Annons

Le Parisien följer utförligt upp det våldsamma inbrottet hos Alexandre Letellier, där PSG-målvakten och hans familj hotades med kniv och hustrun blev slagen i ansiktet. Tidningen påminner om flera liknande fall som drabbat PSG. Så sent som i somras blev Gianluigi Donnarumma och hans flickvän bundna vid ett inbrott. I augusti greps sju personer som var på väg att angripa Julian Draxlers hus. Enligt L’Equipe kommer PSG inte att höja säkerheten kring spelarnas hem. Tidningen påminner om att det senaste hände i samband med terroristattackerna 2015. Den ende som då inte vill ha det var Zlatan Ibrahimovic.

 

TYSKLAND

Kicker noterar att eran för Emil Forsberg i Bundesliga tog slut klockan 19.53 i går. Då byttes han ut till applåder i sin sista match, efter att ha legat bakom RB Leipzigs ledningsmål (1-1 mot Werder Bremen). ”Jag är lite arg, jag hade velat vinna”, säger Forsberg, som berättar att han flyger till Sverige i dag och till New York i mitten av januari. ”Vi tappar en förebild”, säger tränare Marco Rose. Men klubben har nu en ersättare på gång. Sky Sport bekräftar Fabrizio Romanos uppgifter om bud på Napolis Elif Elmas.

Annons

Bild frågar sig, ”Var det slutet för Terzic?”. Dortmund fick bara 1-1 mot Mainz och har nu sex raka matcher utan seger och ligger femma. ”Det är inte jag som bestämmer hur länge jag bli kvar”, säger den hårt ansatte tränaren. I går rapporterades också om missnöje i truppen. Stort intresse väcker också en kontraktsförlängning. ”Thomas Müller hör lika mycket till München som Frauenkirche (välkänd kyrka i staden, min anm)”, sa Bayerns president Herbert Hainer sedan 34-åringen förlängt till 2025 i går. Enligt Bild behåller han sin lön.

Stuttgarter Zeitung och Kicker minns Bosse Larsson, som spelade för klubben 1966-1969. Stuttgart påminner på sin hemsida om att Larsson skrev in sig i  historieböckerna genom att göra klubbens allra första hattrick i Bundesliga.

Publicerad 2023-12-20 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto