Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Premier League-intresse för Viktor Johansson

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

Rotherham Advertiser hör rykten kring Viktor Johansson, 25, ta ny fart med vinterfönstret öppet. Klubbar utomlands och i Premier League – bland dem Sheffield United – påstås intresserade. ”Alla spelare har ett pris, vare sig de spelar för Manchester United eller Rotherham United”, säger tränaren Leam Richardson, som förstås vill behålla sin målvakt, ”Absolut, jag vill hellre att han stannar. Det är inte bara hans insatser på planen, han är en helt fantastisk personlighet. Men om hans karriär blomstrar någon annanstans står jag bakom honom”. Johansson har kontrakt till 2025. Rotherham Advertiser tror han skulle kosta ”flera miljoner pund”, utan att precisera närmare.

Annons

The Guardian noterar att Alexander Isak gjorde mål men hans Newcastle föll igen (4-2 till Liverpool). Det mesta snacket handlade ändå om ligaledarna; om Mohamed Salah som glänste och om Diogo Jota som föll lite väl sent när han fick straff. ”Jävla pinsamt”, tycker Alan Shearer. Han var inte ensam. Jürgen Klopp lär inte bry sig om det. Mer bekymrande för Klopp var ännu en skada. Dominik Szoboszlai fick en skada i baksida lår. ”Vi vet ännu inte hur omfattande”, säger Klopp. Salah bytte skor och blev matchens lirare men Klopp hade en helt annan favorit: kameramannen som hittade vigselringen Liverpooltränaren tappade i firandet (se klipp här). ”Du är min nyårshjälte 2024”, säger Klopp (se slutet på klipp här).

Daily Mail uppmärksammar Sky Sports-profilerna Jamie Carragher och Gary Neville som presenterat sina PL-elvor efter halva säsongen. De var överens om backlinjen (Alexander-Arnold, Saliba, Van Dijk, Udogie), Rice på mittfältet samt anfallstrion (Salah, Bowen, Son). Här är Nevilles elva och Carraghers elva.

Annons

ESPN och CBS-profilen Ben Jacobs uppger att Manchester United inte kommer att utlösa optionen på ytterligare ett kontraktsår med Raphaël Varane. Både Al Ittihad och Al Nassr är intresserade av backen. Sedan tidigare har rapporterats att United har utlöst klausulen för Victor Nilsson Lindelöf.

Daily Telegraph går igenom transferläget i PL-klubbarna. Enligt tidningen är inte bara Newcastle utan också Paris SG i täten av klubbar som jagar Kalvin Phillips. 28-åringen väntas lämna Man City i januarifönstret.

BBC Sport omnämner en rad svenska spelare i WSL:s transferkarusell. Real Madrid planerar att lägga ett nytt budNathalie Björn. Tottenham utmanar Man City om Matilda Vinberg. 

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport välkomnar på förstasidan Tajon Buchanan till Inter. Club Brügge-spelaren kan enligt tidningen bli klar redan i morgon. 24-åringen kostar sju miljoner euro, plus tre milj euro i bonusar. Samtidigt välkomnar Atalanta Isak Hien. I går genomgick han läkarundersökning och kontraktsskrivande. I dag presenteras svensken. Redan i morgon kan Hien debutera, i cupmatchen mot Sassuolo. Övergångssumman till Hellas Verona anges till nio miljoner euro plus bonusar (Fabrizio Romano skriver 8,5 milj euro). Kontraktet är till 2028. Lönen är, enligt Corriere dello Sport, ungefär 1,2 miljoner euro om året.

Annons

Corriere dello Sport har också fullt fokus på mercaton, med fokus på Inters värvning av Buchanan men också Napolis beslutsamhet att värva Lazar Samardzic från Udinese. Samtal pågår både med spelare och mellan klubbar. Udinese uppges vilja ha 25 miljoner euro för mittfältaren. Och Napoli är ute efter fler mittfältare. Pierre-Emile Højbjerg, Emre Can och Pablo Fornals är namn som bollas. CdS noterar att Jesper Karlsson fortfarande inte är med i Bolognas gruppträning. Matchen mot Genoa på fredag lär vara för tidig för en comeback. Fiorentina i cupen om en vecka är mer trolig. Svenskens har varit skadad sedan i november. Häromdagen tog sportchefen Marco Di Vaio död på rykten om att en möjlig utlåning. ”Karlsson ska ingenstans”, sa han till Gazzetta dello Sport. Noterbart i övrigt är att Pontus Almqvist är tillbaka i gruppträning med Lecce efter skada. Kanske kan han vara tillbaka på planen mot Cagliari på lördag.

Annons

Sky Sport Italia pratar med Milanstjärnan Rafael Leão. Samtalet glider in på mentorn Zlatan Ibrahimovic. ”När jag gjorde bra matcher sa han inget, när jag gjorde dåliga sa han till mig, ’Rafa…’. Han satte mig under positiv press”, menar Leão, ”Nu när han är tillbaka kommer han att hjälpa mig ännu mer, han är viktig för oss alla i Milan, fundamental”. Svenskens namn dyker också upp när Leão får frågan om Europa League är prioriterad. ”Ja, vi vill vinna den (turneringen). Ibra har vunnit den, han kommer att föra vidare sin erfarenhet av att vinna den. Milan har aldrig gjort det. Vi känner ett ansvar av att bli ihågkomna för det också”, säger Leão.

 

SPANIEN

spanienSport kommer med bryska beskedet ”Inget festande”. Barça var redan i går igång med träningen. Men med svenskögon faller blicken på tidningens uppgifter om att Barça backar kring Lucas Bergvall då Djurgården nu påstås vilja ha 15 miljoner euro. Más Que Pelotas menar att det handlar om en chockhöjning av priset och att Djurgården vill ha hela summan direkt. Barça uppges överens med Bergvall, och Más Que Pelotas menar att det hänger på om 17-åringen kan pressa fram en övergång.

Annons

Marca slår fast att Andriy Lunin står i mål mot Mallorca och nu definitivt går före Kepa Arrizabalaga som Real Madrids förstemålvakt i Thibault Courtois frånvaro. AS skriver å sin sida att både Lunins och Arrizabalagas framtid är osäker, och att Real Madrid funderar på uruguayanska U20-landslagsmålvakten Randall Rodríguez. Marca slår också fast att Real Madrid inte kommer att värva någon mittback, trots skador. Aurélien Tchouaméni kommer att fungera som backup till Antonio Rüdiger och Nacho.

Estadio Deportivo toppar med att 21-årige mittfältaren Lucien Agoumé blir Sevillas första januarivärvning. Klubben uppges överens med Inter om ett lån med köpoption på åtta miljoner euro.

 

FRANKRIKE

frankrikeLe Parisien har den ljummet hållna rubriken ”PSG värvar spelare – som är skadad”. Det handlar om Gabriel Moscardo. Ingreppet i foten beskrivs dock som enkelt. 18-åringen har ännu inte skrivit på kontraktet med PSG. Det har däremot Lucas Beraldo gjort. Men den stora transfersnackisen i Le Parisien är Kylian Mbappé, som nu kan diskutera med andra klubbar. Liverpool har seglat upp som en allt hetare kandidat, menar tidningen. Spanska El Chiringito säger samtidigt att Mbappé redan reserverat ett hus i Madrid – ifall flytten till Real Madrid blir av. Bollen är i fransmannens händer (eller fötter).

Annons

Foot Mercato hävdar att Chelsea utmanar Manchester United och Tottenham om Jean-Clair Todibo. Den 26-årige mittbacken har varit en av Nices främsta spelare den här säsongen. Football London påpekar att Chelsea scoutat Todibo vid ett flertal tillfällen. Mundo Deportivo flikar in att Barcelona har rätt till 20 procent via en vidareförsäljningsklausul.

Ouest France rapporterar att Nemanja Matic gått från fundering till handling. Den 35-årige mittfältaren har informerat Rennes om att han vill lämna klubben i januari. Både Lyon och Marseille uppges intresserade av serben.

 

TYSKLAND

Bild hävdar att Dortmund är i långt gångna samtal om att värva Ian Maatsen från Chelsea. Londonklubben har länge uppgetts beredd att lyssna på bud på 21-åringen, som värderas till 20 miljoner euro. The Sun uppgav i förra veckan att Man City var intresserad av Maatsen. Bild sätter via två artiklar också frågetecken för förbundskapten Julian Nagelsmann. I en är ex-landslagsspelaren Andreas Möller kritisk till valet av Nagelsmann. ”Ärligt talat tror jag det här jobbet kommer för tidigt för honom”, säger Möller. I en annan artikel uppmärksammas uppgifter från Kicker. Thomas Tuchel uppges ha varit chockad över det fysiska och psykiska skicket på spelaren i Bayern München som han tog över efter Nagelsmann.

Annons

Sky Sport uppger att Wolfsburg bara betalar knappt två miljoner euro för lånet av Donny van de Beek från Manchester United. Samtidigt hissar tv-kanalen varningsflagg för att nederländaren är ringrostig, haft problem med skador och med att anpassa sig till spelet i England.

Hamburger Morgenpost försäkrade i helgen St Pauli-fans att det inte behöver oroa sig: klubben släpper inte Eric Smith, trots Bundesligaintresse. Bild skrev i julhelgen att St Pauli satt en prislapp på sex miljoner euro för 26-åringen. Det var för mycket för Stuttgart, som tidigare visat intresse.

 

ÖVRIGT

Sport24 (Grekland) rapporterar liksom flera andra att grekiska medier att tiden för David Moberg Karlsson i Aris redan är över. 29-åringen har blivit informerad om att han inte ingår i klubbens planer längre. Enligt Nova Sport har Moberg Karlsson förhandlar nu med Aris goda minne med en malaysisk klubb. Moberg Karlsson har varit i Aris mindre än ett halvår. På 17 framträdanden har det blivit noll mål och noll assist, noterar grekiska medier missbelåtet.

Annons

Weszlo (Polen) hade nyligen med Elias Olsson (Lechia Gdansk) som höstsäsongens bästa mittback i den polska andradivisionen. Nu har 20-åringen också röstats in i ligans officiella höstelva. En annan Elias får ris i stället för ros. iGol:s Lech Poznan-skribent Kacper Kozlowski ser Elias Andersson som en undermålig värvning och beskriver 27-åringen som ”medelmåttig offensivt och katastrofal defensivt”.

Record (Portugal) försäkrade häromdagen att Mattias Svanberg inte är i Sportings planer, och hänvisar till sina källor. Det var A Bola som kom med uppgiften om Sportings intresse för Wolfsburgs mittfältare.

DHA (Turkiet) rapporterar att Galatasaray väntas skicka tillbaka Hakim Ziyech, 27, till Chelsea. Den turkiska nyhetsbyrån skriver att skadebekymmer och bleka insatser ligger bakom det förväntade beslutet att bryta låneavtalet. Galatasaray hade också en köpoption.

Annons
Publicerad 2024-01-02 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto