Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Real Madrid bollade med Lindelöfs namn

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

The Athletic uppger att Real Madrid efter David Alabas skada intern bollat med flera namn som ersättare. Från tränarhåll föreslogs Raul Albiol, Raphaël Varane – och Victor Nilsson Lindelöf. Klubbledningen ska inte ha varit övertygad. Utåt säger Real Madrid och Carlo Ancelotti att det inte finns planer på en ersättare, men The Athletic skriver att Ancelotti bakom kulisserna bett om en ny mittback, och tror att det går att hitta någon med erfarenhet till reducerat pris.

england

Daily Mail bär på feta rubriken ”Skydda Saka”. Enligt tidningen har Arsenal vänt sig till domarorganet PGMOL med klagomål över hur hårt motståndare tillåts gå fram emot Bukayo Saka på planen. En rad incidenter fick Arsenal att reagera. Tidningen berättade under onsdagskvällen också att Manchester United aktiverat kontraktsoptionen med Aaron Wan-Bissaka, som nu är knuten till klubben till 2025.

Annons

Lancashire Telegraph hör Blackburns tränare Jon Dahl Tomasson försvara Leopold Wahlstedt. Svensken har fått kritik på sistone efter en rad missar. ”När du är ung, som han är, så är det normalt att inte göra perfekta matcher varje vecka, eller var tredje dag”, säger Tomasson.

BBC Sport noterar att Charlotte Grant, med senaste klubbadress i Vittsjö GIK, är klar för Tottenham. Värvningen kommer bara dagar efter att också Matilda Vinberg värvats från Hammarby.

Daily Telegraph uppmärksammar att André Onana kan spela två matcher på 24 timmar. Först med Manchester United, sedan med Kamerun i Afrikanska mästerskapen. Uppgörelsen mellan klubb och förbund har väckt starka reaktioner bland afrikanska journalister. ”Det här är nonsens, afrikansk fotboll måste respekteras. Hade de tillåtit det när deras lag spelar EM?”, skriver Colins Okinyo. Anklagande fingrar vänds också åt andra håll. ”Det är spelaren och förbundet som inte respekterar Afrikanska mästerskapen eller sin nation”, skriver Mansour Loum. Även Manchester Evening News kritiserar uppgörelsen i en krönika, men då för att den skickar fel signaler till Uniteds reservmålvakt. Altay Bayindir.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport bjuder på intervju med Interstjärnan Henrich Mchitarjan. Rubriken ”Schack med damen” har en dubbemening. Dels anspelar den på Inters titelkamp med Juventus (”Den gamla damen”). ”Jag vill ha en andra stjärna”, säger mittfältaren. Dels anspelar rubriken på ett svar från den schacktokige armeniern om vilken pjäs han själv ser sig som: ”Ta mig inte för en arrogant person men….drottningen: jag rör mig överallt!”. Han gillar också att läsa böcker. ”Jag håller på att läsa ut Beckhams självbiografi, sedan ska jag läsa Musks”, berättar 34-åringen. På annat håll i dagens papperstidning kan man läsa att Fiorentina de senaste dagarna försökt få in Jesper Karlsson. I utbyte erbjuds Bologna Jonathan Ikoné, som tränare Thiago Motta känner till från tiden i PSG. Sportchefen Marco Di Vaio sa i förra veckan, ”Karlsson ska ingenstans”. Likadant ser Thiago Motta på situationen. Men GdS påpekar att transferfönstret är långt, och anspelar på att om Karlsson inte får det lyft Di Vaio och Motta hoppas på, ja, då kan en utlåning inte uteslutas. Samtidigt dröjer 25-åringens comeback efter skada. Han väntas inte heller spela mot Genoa i morgon. Fiorentina var intresserad av Karlsson redan under tiden i AZ.

Annons

Corriere dello Sport toppar med ”Mous lag – Roma i ny vändning” (2-1 mot Cremonese). Tränare José Mourinho var belåten med sitt skadedrabbade lag efter cupsegern, som i kvartsfinal i nästa vecka får ett derby mot Lazio. ”Jag vet inte i vilket skick vi kommer, men om det så behövs sätter jag Romelu Lukaku i backlinjen”, säger Mourinho om tvåmålsskytten. Portugisens framtid kom också på tal. ”Jag tror inte Friedkinfamiljen (Romas ägare, min anm) går bakom min rygg”, svarade Mourinho på frågor om Roma var i kontrakt med andra tränare. Hans kontrakt går ut i sommar och det har bland annat varit snack om förbundskaptensposten i Brasilien. ”Jag vet inte om det stämmer med Brasilien, för de har inte pratat direkt med mig. Jag sa till min agent att tills klubben bestämt om jag stannar eller ej, så vill jag inte prata med någon annan”, säger Mourinho. Charles De Ketelaere stod för två mål när Atalanta vann gårdagskvällens andra åttondelsfinal (3-1 mot Sassuolo). I kvartsfinal ställs han mot Milan, klubben han tillhör. Emil Holm spelade från start och får fullt godkända 6,5/10. Nyförvärvet Isak Hien blev kvar på bänken och får vänta på sin debut. Två andra svenskar i rubriker: Madelen Janogy som är klar för Fiorentina och Elsa Pelgander som är klar för Juventus.

Annons

Sportitalia uppger att Milan bara har en tränare i sikte: Antonio Conte. Stefano Pioli sitter säkert den här säsongen ut. Vad som sedan händer är oklart. Men Milan ska ha ringat in Conte som den enda av deras alternativ som är möjligt.

 

SPANIEN

spanienFaro de Vigo sätter Williot Swedberg i rubriken på förstasidan. Själv syns inte matchhjälten på bild. Han försvinner i det vilda firandet med fansen efter sitt segermål på tilläggstid (2-1 mot Real Betis). Efter en sololöpning, där han rundade målvakten (se målet här), sprang 19-åringen vidare ut till läktaren. ”Jag blev mer trött av firandet än av själva målet”, säger Swedberg och flinar. Tränare Rafael Benítez prisade 19-åringen, som annars inte fått mycket speltid. ”Jag tror mycket på Williot. Det är en ung spelare, han måste få chansen”, säger Benítez, ”Han tränar strålande och har en stor framtid, men som med allt får man ta ett steg i taget”. La Voz de Galicia ger Swedberg starka 7/10. ”Hans mål är guld värt för Celta. Han visade prov på speluppfattning och självförtroende i att fixa det”, skriver tidningen.

Annons

Marca skriver belåtet ”Vintermästare” på förstasidan. Temat är detsamma i AS. Jodå, Real Madrid vann (1-0 mot Mallorca) och håller undan på målskillnad för Girona, som tog en dramatisk seger på tilläggstid (4-3 mot Atlético). Kan Girona slåss om ligatiteln? ”Det är inte målet. Det är att ta match för match och nå Europaspel, vilket skulle vara att skapa historia”, säger tränaren Míchel Sánchez. Gironas framfart får också andra klubbar att kasta lystna blickar på klubbens spelare men även på tränaren. Enligt Marca ser Newcastle ”mycket seriöst” på Míchel Sánchez som alternativ till Eddie Howe.

Sport pryder förstasidan med Vitor Roque. Barcelona lyckades registrerar brasilianaren i tid till att kunna spela mot Las Palmas i kväll. Även Fridolina Rolfö får uppmärksamhet. Barça visade med ett klipp i går att hon är tillbaka och tränar på gräs efter sitt långa skadeuppehåll (knäoperation i september). Enligt Sport är det ändå ”flera veckor kvar” innan Rolfö är spelklar. Hon kunde i går glädjas över att, tillsammans med Amanda Ilestedt, ha blivit nominerad till Fifpros världslag.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ger förstasidan till PSG som vann sin elfte  av de tolv senaste Trophée des Champions (ligamästare mot cupmästare). Det blev 2-0 mot Toulouse. Därför kallar tidningen PSG ”Les Champions du Trophée”. Jodå, Kylian Mbappé fanns bland målskyttarna men det är ändå hans icke-svar som fångar alla rubriker i dag, ”Jag har inte tagit något beslut om framtiden”. L’Equipes rubrik på det är ”Mbappé startar en ny såpa om framtiden”. På tal om PSG, så skriver tidningen att Wolfsburg gjort en framstöt för att låna Hugo Ekitike. Förhandlingar pågår. Även Frankfurt och Wolverhampton är intresserade, upplyser RMC Sport. Ex-allsvenska spelarna Benié Traoré och Tino Kadewere är på plats i Nantes, tränar med laget, väntas presenteras i dag och vara med i truppen mot Pau i cupen i morgon.

Annons

Foot Mercato uppger att Lyon gett Saïd Benrahma ett kontraktsförslag. West Ham vill ha 23 miljoner euro för yttern, vilket inte skrämmer Lyon. Klubben är också ute efter en annan ytter, Arnaut Danjuma i Everton.

 

TYSKLAND

tysklandKicker presenterar sin ambitiösa ranking av Bundesligaspelare, som brukar komma halvårsvis. Fem spelare når upp till den högsta kategorin, ”Världsklass”, i sina positioner: Alejandro Grimaldo, Jeremie Frimpong, Florian Wirtz (alla Bayer Leverkusen), Leroy Sané och Harry Kane (båda Bayern München). Hugo Larsson dyker upp på 14:e plats bland defensiva mittfältare. ”Sällan har en spelare i Frankfurt redan vid 19-års ålder haft sådan förståelse för yta och spel. Larsson rör sig bra, slår fina passningar, men har på sistone haft lite problem, vilket är normalt med tanke på åldern. På det stora hela en anmärkningsvärd Bundesligaentré”, skriver Kicker i sitt omdöme. I Zweite Bundesliga är Eric Smith (St Pauli) rankad som tvåa bland mittbackar och Branimir Hrgota som sexa blanda offensiva mittfältare.

Annons

Sky Sport uppger att Bayern München gjort en förfrågan om Milans back Fikayo Tomori men fått nobben. Intresset för Chelseas Trevoh Chalobah har också återupplivats. I topp på listan över backar klubben vill värva är fortsatt Ronald Araújo, men lär inte bli aktuell i vinter. Enligt Kicker är Bayern på jakt efter en högerback, en mittback och en defensiv mittfältare (möjligen lån) i vinterfönstret. Tidningen skriver att Bayern har 60-80 miljoner euro att spendera i januari.

Nürnberger Nachrichten observerar en svensk provspelare. Sebastian Andersson, 32, som varit utan klubb sedan han lämnade Köln i somras, är på provspel i Nürnberg. Det bekräftar klubben. ”Hur längre Sebastian tränar med oss är inte bestämt, men det här ger oss en chans att se honom nära och få ett hum om honom”, säger klubbens sportchef Olaf Rebbe. Nürnberg ligger på tionde plats i Zweite Bundesliga.

Annons

 

ÖVRIGT

Goal (Brasilien) uppger att Chelsea inlett förhandlingar med Palmeiras om 16-årige Messinho. Palmeiras pekar på utköpsklausulen på 45 milj euro. Kravet fick PSG att backa från sitt tidigare intresse, men Chelseas motbud uppges vara 20 milj euro plus ytterligare 20 milj euro i olika bonusar.

Publicerad 2024-01-04 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto