Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inget Dortmund - men Frankfurt ”gör allt” för Bergvall

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


TYSKLAND

Sky Sport har en rad transferuppgifter. Tv-kanalen bekräftar att Frankfurt är med i kampen med Barcelona om Lucas Bergvall, samt att den tyska klubben är beredd att betala 8,5 miljoner euro. Däremot uppges Dortmund inte ute efter 17-åringen. Enligt Bild är Frankfurt ”helt överväldigade” av Bergvall och ”gör allt” för att han ska välja klubben. Sky uppger vidare att Fulham vill låna Trevoh Chalobah från grannen Chelsea med köpoption. Bayern München är inte längre intresserad. Samtidigt sägs Serhou Guirassy ha gjort sitt val: han stannar i Stuttgart – åtminstone säsongen ut. Man United, Milan, West Ham och Dortmund är några av klubbarna som uppgetts intresserade.

Annons

TYSKLAND

Kicker har på förstasidan fokus på klubbarna med ”Nedflyttningsångest”. Någon sådan har inte Bayern München, som för en rafflande kamp med Bayer Leverkusen om titeln. Blir det någon värvning av Nordi Mukiele? ”Om det ska bli något, oavsett affär, så är det till hjälp att inte tala om det i förväg”, säger tränare Thomas Tuchel från Bayerns träningsläger i Portugal. Enligt Kicker för Bayern samtal med andra alternativ också. En värvning väntas inte bli klar redan denna vecka. På annat håll skriver Kicker att Sebastian Andersson tar plats i Nürnbergs startelva direkt. Match väntar på lördag mot Hansa Rostock. 

Bild känner av en Jadon Sancho-feber i Dortmund. 5 000 tröjor med återvändarens namn och nummer har sålts på en vecka. Även klubben uppges överraskade av den stora entusiasmen. På tal om Dortmund, både Bild och ESPN uppger att Giovanni Reyna är fast besluten att lämna klubben i januari. Amerikanen är djupt missnöjd med speltiden. Både ett lån och en försäljning är tänkbar. Prislappen uppges vara 15 miljoner euro.

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Telegraph ropar ut, ”Saudierna betalade ingenting till Henderson”. Tidningen skriver att Jordan Henderson av bland annat skattetekniska skäl skjutit upp löneutbetalningar för de sex månader han varit i Al Ettifaq. Han hade en lön på 350 000 pund i veckan, och personer nära spelaren tror inte han kommer få se pengarna. Samtidigt uppgav transferjournalisten Ben Jacobs att Henderson kompenserar Al Ettifaq för övergångssumman på fyra miljoner euro ur egen ficka. Nederländska De Telegraaf skriver att om alla hinder är undanröjda, hoppas Ajax få med sig Henderson till Amsterdam redan i dag, och Fabrizio Romano skrev på morgonen att allt är klart för en flytt till Ajax. Under onsdagen skrev Telegraph att Atlético och Barcelona kan läggas till klubbar som är intresserad av Kalvin Phillips, som Manchester City släpper på lån.

Annons

The Times skriver stort om att familjen Glazers enligt avtalet med Jim Ratcliffe har rätt att köpa ut honom om 18 månader, om de vill det. Samtidigt har Ratcliffe, som nu äger 25 procent, första tjing på att bli majortitesägare om Glazers vill sälja. Dokument visar vidare att det qatariska budet på United, som Ratcliffe konkurrerade med, aldrig lyckades presentera några finansiella garantier. The Times ger också plats för Ivan Toneys besked. ”Man kan aldrig säga när den rätta tidpunkten är att flytta någon annanstans, men jag tror det är uppenbart att jag vill spela för en toppklubb”, säger Toney. Arsenal och Chelsea har tidigare uppgetts intresserade, men Brentford har påståtts begära 100 miljoner pund för anfallaren.

The Athletic uppger att Chelsea är villig att sälja Armando Broja. Fulham, West Ham och Wolverhampton är intresserade. Enligt transferjournalisten Ben Jacobs värderar Chelsea anfallaren till minst 35 milj pund, och enligt Telegraph anser Londonklubben Broja vara värd hela 50-60 milj pund. Wolves vill helst låna. The Athletic skriver också att Chelseas prislapp på Kepa Arrizbalaga är 20 milj euro, något Real Madrid knappast vill nappa på. Chelsea köpte Kepa för 80 milj euro 2018.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport lyfter fram ”Inters ilska på max”. Bakgrunden är att Inters sportchef Beppe Marotta använde metaforen om jägare och hare för Juves jakt på serieledande Inter. Men Juves tränare Max Allegri kontrade med en annan jämförelse. ”Det är som att spela tjuv och polis. Tjuven springer iväg och polisen jagar efter”, sa Allegri i tisdags. Det har inte fallit i god jord hos Interfans att bli liknad vid tjuvar. GdS misstänker att det även gäller klubbledningen. Inter har rest till Saudiarabien för spel i italienska Supercupen. I kväll spelas första semifinalen, Napoli-Fiorentina, och enligt GdS och även Corriere dello Sport lär Jens Cajuste starta för Napoli. Nästan ett uppslag ges åt Rafael Leãos jakt på en jämnare nivå och betydelsen av att hans mentor Zlatan Ibrahimovic nu är på plats. Tuttosport är inne på samma tema. Zlatans son Vincent gjorde för övrigt sitt första mål för säsongen i Milans U16. Pappa var på plats och såg matchen (mot Venezia).

Annons

L’Eco di Bergamo får blågula drömmar. Emil Holm gjorde succé i Atalantas tröja senast, och Isak Hien gjorde ett lovande inhopp. I en ledare skriver Roberto Belingheri om återuppväckta känslor från 30 år tillbaka, från tiden med Glenn Strömberg och Robert Prytz.

Italia 1:s Le Iene har satt ihop ett drygt 13 minuter långt inslag om och med Sven-Göran Eriksson (se inslag här). De sista tre minuter består av hälsningar till Eriksson från fans och gamla spelare han haft, som Diego Simeone, Roberto Mancini, Simone Inzaghi och Juan Sebastian Veron. ”Tårar”, säger en rörd Eriksson efteråt och pekar på ansiktet (se klipp här).

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS har i stort bara ögon för kvällens derby i cupen, Atlético de Madrid-Real Madrid. Men gårdagens cupspel kommer också med på ett hörn. Inte minst Rafael Benítez triumf med Celta Vigo på Mestalla mot sin förra klubb (3-1 mot Valencia). Både Williot Swedberg och Carl Starfelt spelade från start, och får fina två stjärnor av tre i betyg i Marca. Särskilt Swedbergs insats uppmärksammas. ”En kille som haft det tufft men som nu börjar visa all fotboll han har i sig. En nyckeltillgång nu och för framtiden. De fem miljoner euro Celta betalade kommer att visa sig vara billigt, sanna mina ord”, skriver Relevo-journalisten Diego Otero på X. Swedberg räddade en boll på mållinjen (se klipp här) men framför allt ”slutade han inte springa en sekund”, som La Voz de Galacia skriver. ”Douvikas och Swedberg jobbade strålande i anfallet”, säger Benítez. Celta Vigo är nu i kvartsfinal.

Annons

Sport och Mundo Deportivo lägger all uppmärksamhet på situationen i Barça, som på Sports förstasida beskrivs med ”Enade i krisen”. President Joan Laporta ska ha pratat med spelarna på träningsanläggningen och visat sitt stöd för tränaren Xavi, som är under press. ”Om vi inte vinner (titlar, min anm) så lämnar jag”, säger Xavi. Orden täcker MD:s förstasida. ”Den här säsongen är målet att vinna tunga titlar; cup, liga eller Champions League. Om målen inte nås är jag den förste att medge det och lämna. Det är min verklighet”, lägger han till. Xavi upprepar slutsatsen även när det gäller spelarnas förtroende: ”Den dag jag inte har dem med mig tar jag mitt pick och pack och lämnar”. Enligt katalanska radiokanalen Esport3 är Thiago Motta ett alternativ till Xavi. I kväll väntar cupmatch mot Unionistas de Salamanca för Barça.

Annons

Cadena SER uppger att Real Madrid håller regelbunden kontakt med Erling Haalands entourage. Radiokanalen menar att klubben försöker övertyga norrmannen och sedan lämna dialogen med Manchester City till tredje part. Tillvägagångssättet jämförs med hur klubben lockade Jude Bellingham. Engelsmannen är för övrigt god vän med Haaland och en del i charmoffensiven. Och enligt Relevo försöker Real Madrid på liknande vis använda Vinícius Jr för att charma Alphonso Davies.

Efesista hör Cartagenas sportchef Manolo Breis kommentera intresse för Isak Jansson. ”Isak Jansson har erbjudanden från Sverige, Norge, Cypern… Men i dagsläget är vår avsikt att han ska stanna och hjälpa oss kvar”, säger Cartagens sportchef Manolo Breis. Cartagena ligger näst sist i andra divisionen. Det var Aftonbladet som förra veckan berättade om stort intresse för 21-åringen, bland dem Djurgården, Elfsborg, AIK och IFK Göteborg. Transfermarkt värderar Jansson till en miljon euro. La Verdad skrev förra året att hans utköpsklausul är hela tio miljoner euro.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe sätter strålkastarljusen på Karim Benzema, som har det tungt i Al Ittihad. Rykten om att han vill bort i vinter tonas ned av närstående. Samtidigt är fansen missnöjda med 35-åringens prestationer och frågor ställs om han tappat hungern. Tidningen känner också av möjligheterna till en återkomst i Real Madrid men stryker ett streck över dem. Benzema är också i rubrikerna av andra skäl. Först kom beskedet att han stämmer Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin för förtal. Han förtydligar nu också via sin advokat att han ”utnyttjats i ett politiskt spel” och kallar det ”skandalöst”. På tal om Saudiarabien, Marseille har sålt Renan Lodi till Al Hilal för 23 miljoner euro. Det är klubbens fjärde största försäljning någonsin. Men Atlético ska ha en tredjedel av pengarna. L’Equipe antyder att PSG skulle vara beredd att sälja Gonçalo Ramos om ett högt bud landade på bordet. Klubben utnyttjade köpoptionen så sent som i november, men portugisen övertygar inte Luis Enrique.

Annons

RMC Sport menar PSG ”så fort som möjligt” vill veta om Kylian Mbappé förlänger eller lämnar, och i så fall till vilken klubb. Tidigare har L’Equipe uppgett att ett svar inte är att vänta förrän tidigast i mitten av februari.

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Record (Portugal) har rubriken med rubriken ”Amorim behåller Gyökeres” på förstasidan. Sportingtränaren tycks övertygad om att Viktor Gyökeres stannar över vinterfönstret. ”Vid denna tidpunkt i januari tror jag det är svårt för någon att nå 100 miljoner euro”, säger Amorim, alltså utköpsklausulen som klubben hårdnackat står fast vid. Enligt A Bola är det inte heller givet att Gyökeres lämnar i sommar. Enligt tidningens uppgifter är 25-åringen öppen för att stanna en säsong till, särskilt som Champions League-spel hägrar. Han har kontrakt till 2028. Gyökeres har också utsetts till Månadens anfallare i ligan för december. Det är tredje gången i rad som han får utmärkelsen.

Annons

Daily Record (Skottland) rapporterar att en tredje Serie A-klubb visar intresse för Gustaf Lagerbielke: Hellas Verona. Det handlar om ett lån. Tidigare har också Genoa och i synnerhet Leece visat intresse för den 23-årige mittbacken, som har svårt att platsa i den skotska klubben.

RTV Nord (Nederländerna) uppger att Radinio Balker lämnar Groningen och skriver på för Huddersfield. Därmed nobbar mittbacken bland annat BK Häcken, som bekräftat intresse. Övergångssumman anges till 1,3 miljoner euro. Häcken uppgavs i går också snuvas på Esbjergs Mads Larsen, som väljer Silkeborg.

Publicerad 2024-01-18 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto