Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skotska uppgifter: Aberdeen ger inte upp Thelin

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) hävdar att Jimmy Thelin fortfarande är ett hett namn för Aberdeen. Elfsborgs tränare såg ut att vara ute ur bilden, men Daily Record menar att Thelin fortsatt är ett av huvudspåren och att Aberdeen kan vara beredd att vänta till den skotska säsongen är slut. Peter Leven är interimtränare sedan Neil Warnock fick sparken för en knapp månad sedan. Aberdeen har vunnit de två senaste ligamatcherna och skaffat lite avstånd till nedflyttningsstrecket.

portugal

Record (Portugal) nöjer sig med rubriken ”Grönt” . Grönt som i Sporting. Grönt som ljuset till cupfinal. Efter 2-1 i första cupsemifinalen mot Benfica klarade Sporting 2-2 i returen i går. Viktor Gyökeres blev mållös. Ändå har A Bola honom som bäst i Sporting (8 av 10). Han spelade fram Morten Hjulmand till ledningsmålet (se klipp här), serverade Paulinho med bollen som borde betytt 3-2 (se klipp här) och Gyökeres hade själv en träff i stolpen (se klipp här). I final väntar Porto eller Vitória.

Annons

BT (Danmark) utser Filip Helander till ”Matchens flopp” efter Odenses förlust (1-0 till Vejle). Tipsbladet ger samma betyg, gör rubrik om ”härdsmälta” och skriver att backen ”levererade en av säsongens sämsta individuella insatser”. Helander, som var lagkapten, byttes ut redan efter 36 minuter. ”Jag tror inte han är nöjd, och jag är absolut inte heller nöjd, och han skulle haft ett rött kort”, säger Odenses tränaren Søren Krogh, och syftar på en våldsam tackling, ”Jätterött kort”, lägger han till. Rami Al Hajj fanns också i startelvan. Han fick spela hela matchen. Odense är nära nedflyttning.

ENGLAND

england

Daily Mail pryder sportettan med Dominic Calvert-Lewin som fixade en sen kvittering för Everton (1-1 mot Newcastle). Det hade annars säkert varit  Alexander Isak som varit på bild. Han gjorde ledningsmålet i går. ”Jag är väldigt besviken, det känns som vi förlorade två poäng”, säger Isak till BBC Radio Newcastle. Han påminns om sitt fina facit, 19 mål den här säsongen. ”Jag glad över det, men jag summerar säsongen när den är slut. Jag fattar att det inte är så kul för er men jag tänker inte så mycket på siffror utan försöker bara göra mitt bästa”, svarar Isak. Transferryktena surrar, även om Eddie Howe och Newcastle inte vill höra dem. ”De kommer att behöva hörselkåpor om han fortsätter i den här formen”, menar Daily Mail. Isak blev för övrigt förste Newcastlespelare att göra mål i fem PL-hemmamatcher i rad sedan Yoan Gouffran 2013. På annat håll skriver Daily Mail att Manchester United förutom Jarrad Branthwaite i Everton har två andra alternativ som ny mittback: Aaron Anselmino, 18 (Boca Juniors) och Mikayil Faye, 19 (Barcelona).

Annons

The Sun har mer Man United. Enligt tidningen har klubben dragit på sig andra klubbars ilska över ett ”arrogant” sätt att plocka klubbledare. Senaste exemplet är Jason Wilcox från Southampton. Samtidigt påpekar Manchester Evening News att värvningen av Wilcox kan ge Jadon Sancho en andra chans i klubb. Wilcox är ett stort fan. Daily Mail skriver å sin sida att Wilcox och Dan Ashworths ankomst kommer att innebära att tränare Erik ten Hag får mindre att säga till om på transfermarknaden – om han överhuvudtaget blir kvar. Ten Hag har mer närliggande problem. Under tisdagen kom beskedet att Lisandro Martínez och Victor Nilsson Lindelöf båda blir borta minst en månad.

The Guardian hör Pep Guardiola ge igen på Roy Keane. Sky Sport-experten sa i samband med matchen mot Arsenal att Erling Haaland var dålig och såg ut som en League 2-spelare. ”Jag håller inte med honom, inte alls. Är han en tränare för andra eller tredje divisionen? Det tror jag inte”, säger Guardiola med riktning Keane, och fortsätter, ”Han (Haaland) är den bäste anfallaren i världen och hjälpte oss att vinna vad vi vann förra säsongen. Anledningen att vi inte skapade många chanser (mot Arsenal) var inte på grund av Erling, utan att vi behöver mer närvaro på sista tredjedelen”.

Annons

The Times häpnar över Brighton ekonomiska resultat. Plus 123 miljoner pund. Rekord för en Premier League-klubb. Och då är inte ens försäljningarna av Moisés Caicedo och Robert Sánchez till Chelsea (totalt ca 140 milj pund) medräknade.

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport och Tuttosport är inne på samma linje efter cupsemifinalen, ”Det här är Juve” (2-0 mot Lazio). Även Igor Tudor, vars Lazio slog just Juve i helgen, konstaterar att den gamla damen vaknat på rätt sida i går. ”Juve i dag var annorlunda. När de spelar så här kan de tampas med Real Madrid och Manchester City, säger han. Juve är nu nära final, men en retur i Rom återstår. På tal om Juve, klubben uppges intresserad av Rosa Kafaji. I kväll spelas den andra cupsemifinalen, Fiorentina-Atalanta. Isak Hien väntas starta, men GdS har Emil Holm på bänken och Corriere dello Sport har honom i startelvan.

Annons

Corriere dello Sport ger också stort utrymme åt Juventus triumf, Allegris revansch. Men här finns flera sidor om Napoli. Inte minst att klubben är överens med Giovanni Manna från Juventus att bli ny sportchef. Ett femårskontrakt är enligt uppgift överenskommet. Det var en viktig pusselbit för ägaren Aurelio De Laurentiis. En annan är ny tränare. Drömmen är fortsatt Antonio Conte. I går kom Radio Kiss Kiss med uppgifter om att Napoli vill värva Dejan Kulusevski och använda honom som en morot för att locka Conte. Svensken ses dock som svår att köpa. Fiorentinas Vincenzo Italiano ses fortsatt som ett alternativ till Conte. Därefter finns Francesco Farioli i Nice.

SPANIEN

spanien

Sport täcker förstasidan med uppgiften som lanserades redan under tisdagen, ”Ajax vill ha Xavi”. På det följer en rad andra uppgifter kring tränarsituationen i Barcelona. Klubben jobbar fortfarande på att övertala Xavi att stanna. Samtidigt påstås Rafa Márquez växa fram som en plan B. Enligt engelska The Independent har Barça däremot ökat takten i jakten på Rúben Amorim i Sporting. Vidare skrev Sport under tisdagen att Al Hilal är beredd med ett jättebud på Raphinha samt att Marcos Alonso är nära Atlético. 

Annons

Catalunya Ràdio hävdar att PSG är ute efter två Barcelonabackar: Jules Koundé, 25, och Héctor Fort, 17. Klubben gjorde förfrågningar hos Barça för ett par veckor sedan. Förhandlingar om Koundé är öppna men Barça uppges inte ha några planer på att släppa Fort.

Marca har liksom åtskilliga spanska medier huvudfokus på fallet Cheik Sarr. Målvakten i Rayo Majadahonda ska ha utsatts för rasism, konfronterat en åskådare och fått rött kort. Nu riskerar han lång avstängning. Fallet har väckt starka känslor i den rådande rasismdbeatten i Spanien. Marca tar ställning med sin förstasida: en hand med ”Nej till rasism” skriver på fingrarna och i handflatan budskapet, ”Om vi verkligen vill bli av med rasism så ska Cheikh inte straffas”.

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe döper om Alexandre Lacazette till ”Alexandre La finale”, sedan anfallaren med två mål säkrat en plats för Lyon i den franska cupfinalen (3-0 mot Valenciennes). Vad som i övrigt sticker ut är att L’Equipe ger domaren Stéphanie Frappart det absoluta bottenbetyget 1 av 10. I den andra semifinalen möts i kväll PSG och Rennes. Luis Enrique försäkrade att det inte finns några mörka moln mellan honom om Kylian Mbappé, och la till, ”Jag skulle vilja att säsongen slutar bra för PSG, och underbart också för Kylian. Vi sitter alla i samma båt, på jakt efter framgångens hamn”, säger spanjoren. Tidningen noterar vidare att Kamerun fått ny förbundskapten efter Rigobert Song. Det blir belgaren Marc Brys.

Annons

Foot Mercato uppger att PSG-tränaren Luis Enrique vill ha tillbaka Xavi Simons till klubben kommande säsong, särskilt med tanke på Kylian Mbappés stundande flytt. 20-åringen har glänst på lån i RB Leipzig och Luis Enrique gillar nederländarens mångsidighet. Det är ännu oklart vad Xavi Simons själv vill.

TYSKLAND

tyskland

Sport Bild uppger att Thomas Tuchel får cirka tio miljoner euro i avgångsvederlag när han lämnar Bayern München efter säsongen. Det representerar en årslön, exklusive bonusar. Tidningen hävdar vidare att många inom klubbledningen var arga över att Tuchel öppet gratulerade Leverkusen till ligatiteln i helgen. Det ligger inte i linje med Bayerns linje. Thomas Müllers svar ansågs mer passande, ”Vi gratulerar dem när den dagen kommer”. Temat på tidningens förstasida är annars att Bayerns nye sportchefen Max Eberl vill skära i lönerna. För många spelare sitter på för höga löner. Därför är klubben beredd att lyssna på bud på Kingsley Coman och Serge Gnabry.

Annons

Bild har på förstasidan med gårdagens stora resultat – FC Kaiserslautern är klart för tyska cupfinalen (2-0 mot Saarbrücken). Där väntar Leverkusen eller Düsseldorf. I Frankfurt var Hugo Larsson inte redo för spel redan i helgen. Men i går återvände han i delar av lagträningen och är enligt Bild aktuell för spel mot Werder Bremen på fredag. Om han kan spela lär 19-åringen gå rätt in i startelvan, skriver tidningen. Samtidigt har sportchefen Markus Krösche, som tog Larsson till klubben, förlängt kontraktet till 2028. På tal om att vara tillbaka, Rebecka Blomqvist gjorde under tisdagen sitt första träningspass med fotbollsskor efter korsbandsskadan i september (se klipp här).

Publicerad 2024-04-03 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto