Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Tottenham tar upp kampen om Isak - prislapp: 1,4 miljarder

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

Skärmavbild 2024-04-02 kl. 02.19.59

The Sun drar stort på intresset för Alexander Isak. Både Arsenal och Tottenham påstås ute efter svensken. Han värderas till 100 miljoner pund, motsvarande nästan 1,4 miljarder kr. Tränare Eddie Howe säger nej till en försäljning, men Newcastles kan tvingas till ge upp anfallsstjärnan för att hålla sig inom det ekonomiska regelverket. Uppgifterna var i natt uppe som det stora diskussionsämnet i Sky Sports The Back Pages Tonight (se klipp här).

Daily Mail lockar också med silly season kring Newcastle. Här tas under fet rubrik upp att klubbens intresse för Aaron Ramsdale i Arsenal fått ny skjuts. Newcastle är ute efter en ung målvakt i sommar.

Annons

Daily Mirror gör ”Don’t Hammer Kalvin” till största rubrik. West Hams tränare David Moyes har ryckt ut till försvar för hårt kritiserade Kalvin Phillips. ”Kalvin är människa och kan göra som vi alla gör emellanåt. Vad han behöver är stöd, att folk hjälper honom, och vi kommer att stå bakom honom och hjälpa honom så mycket det bara går”, påpekar Moyes (se klipp här). Phillips är på lån i West Ham. Enligt Daily Mail har Manchester City satt en prislapp på 30 miljoner pund för den som är intresserad. City köpte Phillips för 45 milj pund sommaren 2022.

Daily Telegraph känner av Southamptons ilska över Manchester Uniteds stundande värvning av Jason Wilcox som ny teknisk direktör. Southampton vill ha mer betalt annars får Wilcox vara arbetsbefriad ett år. Både Telegraphs krönikör Sarah Mockford och Daily Mails krönikör Kathryn Batte kritiserar Chelseatränaren Emma Hayes efter incidenten med Jonas Eidevall i samband med ligacupfinalen i helgen. ”Hayes pik om ’manlig aggression’ var orättfärdig – tänk om Eidevall talat om ’kvinnlig affekt’”, skriver Batte.

Annons

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport proklamerar, ”Inter, ni är framme”. Eller i alla fall nästan. Ny seger (2-0 mot Empoli) och försprånget i Serie A är hela 14 poäng. Tidningen bollar på nytt upp tanken att Inter kan krönas som ligamästare i derbyt mot Milan den 22 april. Om avståndet förblir detsamma eller utökas till 17 poäng kan Inter vinna sin andra stjärna (ligamästare för 20:e gången) den måndagen. Under gårdagen uttryckte Inter också sitt stöd till Francesco Acerbi, som friats från rasism mot Juan Jesus. GdS påpekar på annat håll att vägen ligger öppen för Milan att värva Youssouf Fofana. Mittfältaren säger sig smickrad av intresset och snackar upp den italienska klubben i en intervju. Monaco vill ha 30 miljoner euro för Fofana men GdS tror på en affär på 20 milj euro plus bonusar.

Annons

Corriere dello Sport har bortanför Inter triumfärd även Bolognas segertåg, med destination Champions League. Jesper Karlsson hade fått många rubriker i italienska medier inför en förmodad comeback i går. Men trots att Bologna cruisade till seger (3-0 mot Salernitana) blev det noll spelminuter. Pontus Almqvist fick däremot som vanligt spela från start i Lecce (0-0 mot Roma). Han får godkända 6 av 10 i betyg. ”Lite för isolerad på kanten, men jobbade bra i defensiven och med dribblingar”, summerar CdS. Juventus förlorade mot Lazio i ligan i helgen. I kväll ges chans till revansch i den första av två semifinalmöten i cupen. Tuttosport ser det som måste-matcher för tränare Max Allegri, som är under press. La Repubblica menar dock att det inte finns någon som kan ersätta. Allegri sitter säkert säsongen ut – om inte Champions League-platsen hotas.

Annons

Calciomercato skriver att Bremer närmast ses som förlorad – troligen till Manchester United – och att Juventus därför ser sig om efter backalternativ. Tre spelare ringas in: Maxence Lacroix (Wolfsburg), Ousmane Diomande (Sporting) och Mario Hermoso (Atlético).

 

SPANIEN

spanien

Marca hävdar att Real Madrid redan nu vill göra klart med två heta unga spelare: Leny Yoro, 18, och Franco Mastantuono, 16. Tidningen menar att Lille är medveten om att klubbens prislapp på Yoro på 100 miljoner euro måste sänkas. Han har kontrakt till 2025 och vill till Real Madrid. Mastantuono har en utköpsklausul på 45 milj euro i River Plate. Atlético behåller greppet om fjärdeplatsen i ligan sedan Sául fixat en sen seger på bortaplan (2-1 mot Villarreal).

Cadena SER uppger att Rodrygo vill stanna i Real Madrid. Brasilianaren säger nej till intresse från Manchester City, Manchester United, Arsenal och Liverpool. Rodrygos plats i Real Madrids startelva ses som hotad kommande säsong med Kylian Mbappés ankomst. Men Rodrygo räds inte konkurrensen, menar SER.

Annons

Sport och Mundo Deportivo har fullt fokus på Barcelonas match mot PSG i nästa vecka. Både Pedri och Frenkie De Jong tar sikte på det mötet i Paris. För Pedri kan matchen komma för tidigt, skriver Sport, men optimismen är större för nederländaren. Mundo Deportivo har annars som största rubrik att Barça fortsätter att hoppas på att Xavi stannar. Unga talanger i truppen, nyförvärv i sommar och ett försök med Erling Haaland sommaren 2025 ska fungera som morot för Xavi. MD rapporterar vidare att intresset för Mikayil Faye bara växer. Enligt MD är nu även Chelsea, Juventus och Dortmund intresserade av Barças 19-årige back. Sedan tidigare har Lens, Manchester United och Bayer Leverkusen nämnts. Girona har också försökt värva honom. Faye gjorde ett mäktigt mål i sin debut för Senegals a-landslag i mars (se mål här).

Annons

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe viker stort utrymme för Raphaël Varane som vill lyfta diskussionen om hjärnskakningar och fotboll. Han har själv haft ett flertal under karriären. ”Jag har skadat min kropp”, är citatrubriken. Det handlar också om nickande som kan påverka måendet. ”Det hände en gång den här säsongen med Manchester United. I en match hade jag nickat åtskilliga gånger, och dagen efter kände jag en onormal trötthet, även i ögonen”, berättar Varane. Han avstod på rekommendation spel i nästa match, men många gör det inte. ”Som fotbollsspelare känns det vekt att säga att man är trött. Det låter som en dålig ursäkt. Så vi säger till oss själva att det går över utan att tänka på att det är symptom kopplade till hjärnskakning”, säger Varane.

Le Parisien lyfter relationen Kylian Mbappé-Luis Enrique. Anfallsstjärnan var på nytt missnöjd när han blev utbytt mot Marseille. Tidningen påpekar att Luis Enrique ännu en gång visade sin auktoritet men tror inte relationen skadats. L’Equipe tar också upp ämnet och menar att folk kring Mbappé ser det som brist på respekt att byta ut 25-åringen i stormatchen. Tidningen menar dock att Mbappé inte har några planer på att ”gå i krig med Luis Enrique”. RMC Sport-profilen Jérôme Rothen ger Luis Enrique sitt fulla stöd och retar sig på Mbappés attityd. ”Vi snackar inte längre om matchen utan hans attityd. Han måste skärpa sig”,  menar Rothen. Både Le Parisien och L’Equipe bekymrar sig över Mbappés matchinsatser. Två dåliga landskamper av Mbappé följdes av en dålig match mot Marseille. Nästa vecka väntar Barcelona i Champions League. Då måste Mbappé vara på topp.

Annons

Foot Mercato rapporterade under påskhelgen att Bayer Leverkusen och Juventus är ute efter Tidiam Gomis. Caen nobbade redan i vinterfönstret ett bud från Leverkusen på 17-åringen, som glänste för Frankrike i U17-VM.

 

TYSKLAND

Hamburger Abendblatt uppger att Eric Smith är ett av två möjliga St Pauli-namn som Stuttgart ringat in till sommaren. Stuttgart var ute efter svensken redan i vintras, men enligt Sport Bild i förra veckan var det en prislapp på sex miljoner euro från St Pauli som fick intresset att svalna den gången. Hamburger Morgenpost tror dock Smith stannar. St Pauli är på väg upp i Bundesliga och har en option att förlänga 27-åringens kontrakt med ett år, till 2026.

tyskland

Bild har en uppföljning på landslagets tröjnummer och nazisymbolik som tar sig ända till nyhetsettan. Under måndagen berättade tidningen att Adidas stoppat onlineförsäljningen av nummer 44 eftersom typsnittet får det att se ut som ”SS” i nazisternas Schutzstaffel. Men det stannar inte där. Tyska fotbollsförbundet (DFB) försöker nu även ändra typsnittet på nummer 4 helt och hållet. För 4 påminner om det ”S” som användes av Deutsches Jungvolk i Hitler Jugend.

Annons

Sky Sport-profilen Lothar Matthäus lägger sin röst i debatten om ny tränare i Bayern München. Det blir en nygammal tränare. ”Jag ser Julian Nagelsmann som favorit. Av de kandidater som diskuteras är han i mina ögon den som passar bäst”, säger Matthäus. Enligt Sky Sport är just Nagelsmann och Roberto De Zerbi toppkandidaterna till jobbet i Bayern. Tyska fotbollsförbundet (DFB) är intresserad av att behålla Nagelsmann även efter EM. Ralph Rangnick ses som en tredje kandidat till Bayernjobbet, det nämner även The Times Constantin Eckner. På annat håll uppger Sky Sport att både Aston Villa och Brighton är intresserade av Julian Ryerson i Dortmund. 26-åringen har kontrakt till 2026.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) skriver att Viktor Gyökeres representanter (HCM Sports Management) är på plats i Lissabon för ett av Sportings två derbyn mot Benfica denna vecka. Antingen i cupen i kväll eller i ligan på lördag. I samband med detta kommer även samtal med Sporting att äga rum. Sporting är intresserad av att skriva ett nytt kontrakt med höjd utköpsklausul till cirka 120 miljoner euro, skriver A Bola. Sporting hoppas att höjd lön och Champions League-spel nästa säsong kan locka Gyökeres att stanna. Samtidigt är Sporting medveten om utländskt intresse. Klubbens prislapp är, som A Bola uttrycker det, ”hela tiden i närheten av 100 miljoner euro”, summan på den nuvarande utköpsklausul. Representanter för bland annat Chelsea, Juventus, Arsenal, Manchester United och PSG finns på plats i kväll för att se stjärnorna i Sporting och Benfica (Gyökeres, João Neves, Antonio Silva, Ousmane Diomande).

Annons

Tipsbladet (Danmark) lyssnar på Århustränaren Uwe Rösler som rapporterar om skadan på Felix Beijmo. ”Det ser inte bra ut. Han är i chock. Det är för tidigt att säga (hur allvarligt det är, min anm), men det ser inte bra ut, det måste jag säga”, meddelar Rösler. Beijmo fick bäras ut på bår. Innan dess hade han gjort lagets båda mål (2-2 mot Silkeborg). Även Daniel Svensson gjorde mål, när FC Nordsjælland slog FC Midtjylland med 3-2 (se målet här). Comebackande Viktor Claesson var en av FC Köpenhamns bästa spelare enligt BT, men det blev förlust i hemmaderbyt (2-1 till Bröndby).

Gazzetta (Grekland) uppger att David Moberg Karlsson gör ett försök att spela sig tillbaka in i Aris trupp. Och tränare Akis Mantzios är beredd att ge honom chansen till det. Efter den spruckna affären med IFK Göteborg fanns uppgifter om att mittfältaren skulle återvända till Urawa Red Diamonds, som han fortfarande har kontrakt med året ut. Nova Sport tror att Lilleström bara behöver betala en symbolisk summa för OFI Kretas Eric Larsson, som redan rapporterats överens med den norska klubben. Kontraktet med OFI Kreta sträckte sig till i sommar.

Annons

TV2 (Norge) hör Rosenborgs mediachef Jørgen Stenseth rycka ut efter Ole Sæter uttalande. Sæter gjorde ett fantastiskt mål (se målet här) och sa efteråt, ”Jag minns det inte så bra, så nu ska jag hem, mobilen i vänster hand, kuken i höger hand, sedan ska jag ha det mysigt” (se klipp här). Stenseth: ”Adrenalinet hos Ole efter att ha gjort ett sådant mål var nog skyhögt. Som vi vet med Ole Sæter kan det gå lite över styr ibland”. Rosenborg, som tränas av Alfred Johansson, vann premiären mot Sandefjord med 2-0.

Doble Amarilla (Argentina) uppger att Aston Villa-målvakten Emiliano Martínez är nära att bli bekräftad som första överåriga spelare i Argentinas OS-trupp. Dessutom har mittfältaren Enzo Fernández inlett förhandlingar med Chelsea om att få vara med. OS ligger utanför Fifas kalender, så klubbar är inte tvungna att släppa spelare.

Annons
Publicerad 2024-04-02 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto