Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pochettino: "Det är ingen cirkus och jag är ingen clown"

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

Manchester Evening News och Daily Telegraph har samma ingång på Manchester Uniteds chockförlust på tilläggstid (4-3 till Chelsea): United upprepar sina misstag och det kan kosta Erik ten Hag jobbet. Själv påpekade nederländaren efteråt att ”United förtjänade att vinna”. Den vanligtvis stillsamme Maurcio Pochettino firade vilt efter matchen. Men Chelseatränaren hamnade i försvarsposition kring firandet när han fick fråga om det kunde stärka de svaga banden med fansen. ”Jag är ingen clown, jag är en tränare. Känslor handlar inte om att vara galen vid sidlinjen. Jag behöver vara lugn och analytisk för jag coachar ett av de yngsta lagen i Europa. Men visst, efter slutsignalen visar jag känslor. Men det här är ingen cirkus, och jag är ingen clown. Om du vill ha en clown får du hitta en”, säger Pochettino. Cole Palmer, som gjorde ett hattrick, är liksom Alexander Isak nominerad till Månadens spelare i Premier League.

Annons

england

Daily Mail drar en giver parallell mellan Alexis Mac Allister och den hårdskjutande seriefiguren ”Super Mac” efter gårdagens kanon för Liverpool (3-1 mot Sheffield United) – se målet här. Argentinaren har en beundrare i sin tränare Jürgen Klopp. ”Jag föredrar att folk ser med sina egna ögon och säger vad de ser. En superviktig spelare för oss, vilken kille”, säger Klopp. Liverpool, som i går uppgavs ha inlett samtal med Rúben Amorim som Klopps efterträdare, är efter segern tillbaka i ligaledning.

The Times justerar Daily Mails stora uppgift om att Premier League slopar poängavdrag och i stället inför en form lyxskatt för brott mot de ekonomiska regelverket, i stil med NBA. Det tycks inte stämma riktigt. Det kommer att blir ett avgiftssystem för mindre förseelser, men poängavdrag finnas kvar för grova överträdelser.

Annons

The Athletic jämför löner mellan domare i de fem stora ligorna. Högst genomsnitt har La Liga med årslön på 124 256 pund plus bonusar. Premier League har störst spann, från 73 191 pund till 147 258 pund. Bundesliga har lägst domarlöner (se tabell här).

 

ITALIEN

sfwffwfw

Corriere dello Sport täcker förstasidan och flera uppslag med allt inför Romderbyt i morgon, Roma-Lazio. Stort fokus är också på Victor Osimhen som bara väntas spela åtta ligamatcher till i Napolis tröja. Sedan stundar med all sannolikhet en flytt. CdS pekar ut PSG som adress. ”Det snackas om Manchester United, Arsenal och Chelsea, men PSG sticker ut som Eiffeltornet”, som tidningen uttrycker det. Napolis president hoppas på dragkamp för att priset ska nå utköpsklausulen på 130 miljoner euro.

Tuttosport hävdar att Juventus tagit kontakter för att värva landslagsanfallaren Mateo Retegui från Genoa. Både Arkadiusz Milik och Moise Kean är på väg bort från klubben. Alieu Eybi Njie spelade hela matchen för Torino i italienska U19-cupfinalen, men det blev förlust på straffar (0-0, 5-3 e str till Fiorentina). Njie satte sin straff.

Annons

La Repubblica uppger att Milan försöker värva Assan Ouedraogo från Schalke. Klubben har representanter på plats i Tyskland om samtal väntar ”inom de närmaste timmarna”, som det heter. Intresse för den 17-årige mittfältaren finns också från Dortmund och Leverkusen. Båda har fått bud nobbade. Ouedraogo värderas till 15 miljoner euro. Nästa mål är en anfallare. Viktor Gyökeres är Zlatan Ibrahimovics illa dolda hemlighet”, menar La Repubblica. Prislappen sätts till blott 55 miljoner euro, men även den är svåröverkomlig för klubben, menar tidningen. Gazzetta dello Sport betonade i går Joshua Zikzee som ett troligt anfallsalternativ.

Sky Sport Italia listar trupperna som tappat mest i värde sedan säsongen började. Särklassig etta är Manchester United med minus 148 miljoner euro (-16,8 procent). Tvåa är Napoli minus 65 milj euro (-11,2 procent) och trea Lazio med minus 57 milj euro (-20 procent). Siffrorna är sammanställda från Transfermarkt.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Mundo Deportivo pratar med Lamine Yamal inför mötet med PSG nästa vecka. Det ger citatrubriken ”Jag kan se oss vinna med 1-0 och jag gör målet”. 16-åringen verkar också vilja avstå OS då det följer direkt på EM. ”Det vore inte logiskt att spela båda då jag från början försökt att inte överbelasta mig själv. Så det är inte vettigt att åka på båda delarna. Men om jag måste åka så är det i slutändan förstås alltid en dröm att spela i den spanska landslagströjan”, säger Yamal. 

Marca och AS ger båda stort utrymme åt lördagens spanska cupfinal, Athletic-Mallorca. Båda tidningarna noterar också Ansu Fatis bekymmer på lån i Brighton. Framtiden i Barcelona är oviss. Super Deporte firar Valencias seger (1-0 mot Granada). 

Sport bedyrar att Barças president Joan Laporta gör allt för att Xavi ska omvärdera sitt beslut och stanna. Ett nytt möte väntar efter El Clásico den 21 april. Tidningen uppmärksammar också João Félix som snackar sig varm för Bernardo Silva i Jijantes. ”Jag säger till honom att det skulle vara bra för honom här. Jag tror inte Manchester City kommer underlätta en flytt. Jag skulle ta honom för 50 miljoner euro. Även för 60-70 milj euro är det värt det”, säger João Félix. Bernardo Silva har en utköpsklausul på 50 milj pund som börjar gälla i sommar.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe har fullt fokus på gårdagens omtalade cykelkrasch. Från fotbollens värld tränger endast kvällens match Lille-Marseille fram. En match om att haka på CL-platserna, för OM närmast sista chansen. Gabriel Gudmundsson väntas starta på ytterplats för hemmaalaget. Lyons interimtränare Pierre Sages elittränarutbildning påskyndas. Han väntas nu bli klar i juli. Sage har gjort oväntad succé och är enligt lokaltidningen Le Progrès aktuell för en kontraktsförlängning. Lyon har under Sage tagit sig bort från nedflyttningsstriden och är i final i fransk cupen.

RMC Sport uppger att Warren Zaïre-Emery lär stå över PSG:s match mot Clermont på lördag. Mittfältaren fick utgå efter en smäll i veckans cupsemifinal och målet är ha honom i bästa skick till nästa veckas CL-möte med Barcelona. Flera ordinarie spelare väntas stå över helgens match, inklusive Kylian Mbappé.

Annons

 

TYSKLAND

Bild lyssnar till Frankfurts tränare Dino Toppmöller som bekräftar en comeback för Hugo Larsson. ”Han är ännu inte redo för startelvan men kan spela en halvlek. Om inget händer finns han med i truppen”, säger Toppmöller. Frankfurt möter Bremen i kväll. Vidare ser tidningen en blek framtid för Sebastian Andersson i Nürnberg: ”Enligt Bilds uppgifter finns internt många indikationer på att svenskens utgående kontrakt inte kommer att förnyas”. Tidigare förkom uppgifter om att en förlängning var aktuell. I Bayern Insider uppges Bayern München ha fattat tycke för Amadou Onana i Everton. Bayern prioriterar en defensiv mittfältare och på plussidan ligger att belgaren redan kan Tyskland och pratar språket efter sin tid i Hoffenheim och Hamburg. Tidigare har Barcelona, West Ham och Arsenal uppgetts intresserad av Onana.

Annons

Sky Sport synar läget med Dortmunds två inlånade PL-spelare. Klubben vill behålla Ian Maatsen och 22-åringen vill stanna. Men Dortmund vill inte betala utköpsklausulen på 35 milj euro. I stället jobbar klubben på ett nytt lån. Dortmund vill också behålla Jadon Sancho men anser att Manchester Uniteds prislapp på 40 milj euro är för hög. 

Hessenschau ser ett ljus i Darmstadts mörker: Oscar Vilhelmsson. Inför söndagens nedflyttningskamp med Mainz har den regionala nyhetskanalen rubriken, ”Målskytten Vilhelmsson ger Darmstadt hopp”. 22-åringen har på sina fyra senaste matcher gjort sex mål – två på två matcher med Darmstadt, fyra på två matcher med U21-landslaget. ”Det faktum att det efter två år äntligen lossnat för Vilhelmsson har också att göra med att han för närvarande inte besväras av några skador”, påpekar Hessenschau. Lagkamraten Jannik Müller fyller i, ”Oscar verkligen blommar nu när han är skadefri över en längre period. Jag hoppas hans svit håller i sig, och han får gärna göra ett hattrick för oss”.

Annons

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Record (Portugal) och A Bola uppmärksammar båda Transfermarkts senaste sammanställning: Viktor Gyökeres är, tillsammans med Endrick i Palmeiras, den mest värdefulle spelaren i världen utanför de fem stora ligorna. Svensken värderas till 55 miljoner euro.

TV2 (Norge) har haft en omröstning om bästa vintervärvningar till norska ligan. På andra plats kommer August Mikkelsen, som Bodø/Glimt värvade från Hammarby (12,8 procent). Överlägsen etta är Moldes värvning från Nürnberg, Mats Møller Dæhli (42,1 procent).

VRT (Belgien) förmedlar beskedet att polisen inte kan lastas för terrorattacken i Bryssel som kostade två svenska supportrar livet. Inga avgörande fel begicks. Det slås fast av Comité P, den instans som granskar polisens arbete. Dådet skedde inför Belgien-Sverige i oktober förra året.

Annons
Publicerad 2024-04-05 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto