Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lösningen på storklubbarnas kris stavas De Zerbi 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Två omskakande resultat i Italien, och ett på den engelska sydkusten som ger eko ända söderut. Detta under en dag då Sassuolo gjort fem mål på San Siro mot Milan, och Monza bärgat dubbeln över Juventus.  

Börjar vi i Milano hade Sassuolo en 5-1-ledning i ett par minuter, innan Divock Origi putsade till siffrorna med ett läckert distansskott. Ett fullständigt sensationellt resultat med tanke på att Sassuolo inledde omgången just ovanför nedflyttningsstrecket.  

Men under sker när Milans försvar fortsätter att vara porösare än pulvermos. De senaste tre matcherna har de rödsvarta släppt in tolv mål, och ser ut att lida av underkastelse varje gång motståndarna tar sig sin i straffområdet. Uppgiften blir heller inte enklare när Ciprian Tatarusanu saknar kvalitén för att vara en backupmålvakt i Milan.  

Annons

Monza däremot, har två väldigt bra målvakter. Folk har under hela säsongen undrat varför landslagets reservkeeper Alessio Cragno inte får chansen – och på Allianz Stadium gav Michele Di Gregorio sitt svar.  

Med en storartad insats höll han nollan för andra gången mot Juventus när Monza vann med 2-0. En hyfsad debutsäsong i Serie A av Silvio Berlusconis lag, som passerade Juve och gick upp till elfte plats.  

Juventus sägs fundera på att förlänga tränaren Massimiliano Allegris kontrakt, vilket jag ser som otänkbart om Juveballongen fortsätter att pysa. I Milans fall nämnde jag inte Stefano Pioli bland de största anledningarna till att det inte blir någon ny scudetto för regerande mästaren.  

Men med tanke på Milanolagets urspårning sedan nyår är det klart att Pioli inte heller sitter säkert till nästa säsong, trots att han byggt ett enormt förtroendekapital efter tre år i klubben. Om Juve eller Milan, eller båda, väljer att separera med respektive tränare finns ett namn som bör prioriteras: Roberto De Zerbis.  

Annons

Hans Brighton tog ytterligare en seger över Liverpool i dag och är oväntat nog med i kampen om Europaplatser i Premier League. Det spelar ingen roll att giganterna hänger runt Brighton som glupska bestar och tar spelare efter spelare; De Zerbis lag uppfinner nya sätt och gå vidare och vinna.  

Det finns förstås fler storklubbar som kommer byta tränare under de närmaste månaderna. Inter riskerar också att falla dit, men lagets problem har mer och göra med Sunings instabila ägarskap än tränaren Simone Inzaghi.  

Även om Brightons succé kanske inte har någon hejd i vår tror jag att De Zerbi är ett realistiskt alternativ för de allra största Serie A-klubbarna i sommar. Tränaren vet också mycket väl att det är svårt att växa i en ganska liten klubb som Brighton.  

Det största hindret för en flytt hemåt kan dock vara De Zerbi själv. Våren 2021 rasade 43-åringen över uppgifterna att Milan, Inter och Juventus velat gå med i Super League, och insåg att han “kanske aldrig får träna dem lagen” efter attacken.  

Annons

I samband med det uttalandet gick hans Sassuolo och besegrade Milan på bortaplan. Känslan i dag är att väl valda klubbledare är beredda att förlåta De Zerbi – för deras eget bästa.  

****

Du kan följa alla matcher i Serie A på C More!

Publicerad 2023-01-29 18:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto