Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför har Serie A:s storklubbar ögonen på Holm 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Den 22-årige Emil Holm är en av säsongens stora överraskningar i Serie A. Göteborgaren tog en ordinarie plats i Spezia tämligen omgående och har efter 23 matcher i laget noterats för ett mål och två assister.  

Att högerspringaren hamnade i Spezia, som klarade kontraktet under klubbens två första Serie A-säsonger någonsin, var ingen slump. Spezia har samma ägare som danska SønderjyskeE, dit IFK Göteborg sålde Holm för 3,4 miljoner kronor i januari 2021.  

Holm har alternerat mellan en högerback- och wingbackposition sedan han lämnade Blåvitt, och sejouren i Danmark inledde han med att göra fem mål på 18 matcher. Redan då började Blåvitt-fans undra varför man släppte Holm så billigt. 

Annons

Hans store konkurrent hos IFK, Alexander Jallow, hamnade förra sommaren i kaoslaget Brescia, som är jumbo i Serie B efter 30 omgångar. Holms poängproduktionen hade säkert varit större om skärpan på inläggen varit bättre – å andra sidan är han outtröttlig, välskolad både offensivt och defensivt och visar en oräddhet när han utmanar försvarare.  

Spezias senaste matcher missade Holm med en skada innan han tvingades tacka nej till EM-kvalsamlingen på grund av sjukdom. Tidpunkten för skadan kom inte lägligt eftersom Holm inte visat samma form efter nyår. Och i ungefär samma veva som han skadades fick också tränaren Luca Gotti sparken, och ersattes av Leonardo Semplici.  

Annons

Den tidigare Spal-tränaren Semplici ändrade till en fyrbackslinje, där fransmannen Kelvin Amian vikarierat som högerback under Holms frånvaro. Det är inte givet att svensken kommer ta tillbaka sin plats, men till Holms fördel används Amian ofta som mittback.  

Klart är att genombrottet gett eko till de största lagen i Italien. Roma, Inter, Milan och Napoli håller samtliga ögonen på Holm, men mest intresserad verkar Juventus vara. “Den gamla damen” behöver en ersättare till högerspringaren Juan Cuadrado, vars kontrakt går ut i sommar.  

Holm skulle kunna vara en ekonomisk gångbar lösning, även om La Gazzetta dello Sport tidigare i veckan rapporterade om en prislapp på 20 miljoner euro. Enligt källor som jobbar nära Spezia är det inte aktuellt med en så dyr affär, särskilt med tanke på att klubben inte brukar sälja sina nyckelspelare för mer än några miljoner euro var.  

Annons

Mittbacken Jakub Kiwior är undantaget som såldes för 25 miljoner euro till Arsenal i januari, men i polackens fall gick priset upp som följd av ett lyckat VM-slutspel. Spezia lär sälja Holm om bud på 15 miljoner kommer och möjligen även tio. Men det är också avhängigt hur bra laget genomför resten av säsongen, och om Holm håller sig skadefri. 

Spezia har fem poäng ner till Hellas Verona under nedflyttningsstrecket och kommer vilja behålla spelaren om de klarar kontraktet. För Holm kan sommaren handla om ett stort vägval, mellan att antingen uppfylla en pojkdröm eller förbli ordinarie i ett bottenlag.  

Du kan se alla matcher i Serie A på C More! 

Publicerad 2023-03-26 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto