Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eldprov för storklubben efter de tunga bakslagen

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

För cirka en vecka sedan skrev jag om euforin i storklubben Dortmund. Laget hade precis inkasserat sin tionde raka seger och stämningen var på topp. Nu, bara några dagar senare kan man känna av spänningen i klubben. Efter det bittra uttåget mot Chelsea i Champions League står man nu inför en minst lika viktig match mot ärkerivalen Schalke 04.

I början av året skulle nog de flesta vifta bort Schalke och säga att Dortmund kommer vinna matchen utan några som helst problem. Schalke låg vid årsskiftet på en sistaplats med endast nio poäng inspelade under sina 16 ligamatcher.

De flesta hade redan räknat bort S04, jag var en av dem, men som de har motbevisat en. 2023 har startat överraskande positivt för ”Die Königsblauen”. Kikar vi på årstabellen 2023 ligger laget på en 12:e plats:

ANNONS

Det betyder att S04 ligger endast en poäng från säker mark då det är sammanlagt tre(!!) lag på lika många poäng i botten:

*Ska sägas att Bochum vann fredagens match mot Köln som tog upp dem från 19 poäng till 22 poäng.

Det som framförallt har fungerat bra den senaste tiden för Schalke är försvarsspelet. Laget har endast släppt in ett mål på de senaste fem ligamatcherna – bästa försvaret i Bundesliga, sett till denna tidsperiod:

Nu väntar då den stora rivalen Dortmund. Ett Dortmund som inför matchen har åtta raka ligasegrar och ligger på lika många poäng som ligaettan Bayern München. På pappret ska självfallet BVB ses som den stora favoriten, men med tanke på käftsmällen mot Chelsea i veckan och skadeläget så vore jag inte förvånad om Dortmunds vinstsvit tar slut idag.

Som jag har nämnt i tidigare blogginlägg har Dortmund haft studsen med sig de senaste veckorna. Trots att laget inte sett övertygande ut alla gånger har BVB inkasserat segrarna. Frågan är om denna ”studs” har vänt nu? Först kom smällen att Kobel missar RB Leipzig och därefter Chelsea. Nu är också Dortmunds och Bundesligas formstarkaste spelare, Julian Brandt, skadad efter veckans CL-match mot Londonklubben (muskelskada) och utöver det är kapten Marco Reus osäker inför kvällens drabbning på grund av en infektion. Enligt Sport1 missar både Kobel och Reus kvällens tillställning.

ANNONS

Kvällens tillställning är så oerhört laddad. Förutom att det just är ett Revierderby, en match som betyder så mycket för alla parter, så är det också två lag som verkligen behöver vinna för att nå sina mål. Schalke vill ta ett steg närmare ett nytt kontrakt och Dortmund vill sätta fortsatt press på Bayern München när det kommer till ligatiteln.

ANNONS
Publicerad 2023-03-11 07:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto