Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Anmärkningsvärd och vågad laguttagning av Ericson

Sundbergs blogg

LUBLIN. Ödesmatch. Sverige måste vinna för att kunna ta sig vidare. Då gör Håkan Ericson tre förändringar i startelvan där en är ofrivillig.

Fick efter Sveriges stängda träning i går rapporter om att Niclas Eliasson och Kerim Mrabti turades om att spela på skadade Simon Tibblings plats på mittfältet. Alltså inte Muamer Tankovic som ofta startade i kvalet och även i genrepet, och som hoppade in och ersatte Tibbling både mot England och mot Polen.

Valet föll alltså på Mrabti.

Oväntat med tanke på att Eliasson hade en mycket bättre vår i allsvenskan än Mrabti.

Tror att Håkan Ericson tänker så här:

Eliasson passar bättre på vänsterkanten så om man skulle ha tagit in honom hade man fått flytta över Alexander Fransson till höger.

Det hade ju inte varit konstigt om det inte vore för att det nu blir en förändring på vänsterbacken där Egzon Binaku kommer in. Där är nog Ericson lite osäker och då värderas Franssons defensiv högre än Eliassons.

ANNONS

Att Adam Lundqvist får sätta sig på bänken är inte jättekonstigt. När Pa Konate, som var förstavalet, skadade sig hade Ericson ett läge med Lundqvist, som gjorde några starter i början på kvalet men som inte spelade i slutet, mot Binaku, som gjorde en stark vår i allsvenskan. Inte helt givet för förbundskaptenen. Han valde Lundqvist. Insatsen mot England var inte bra och framför allt i den första halvleken hade han svårt att hänga med. Mot Polen kom han helt fel vid det första baklängesmålet.

En annan som var olycklig mot Polen var Filip Dagerstål och nu petas han också vilket gör att det blir två förändringar i backlinjen. Det är anmärkningsvärt och vågat.

I Franz Brorsson får man en helt annan spelartyp. Han är bra på att försvara sitt straffområde och mål. Stor, stark och resolut. Dock inte lika bra med fötterna som Dagerstål.

ANNONS

***

Precis innan vi avslöjade startelvan träffade jag och kollega Forsstedt Radiosportens expert Håkan Mild. Vi gjorde Fotbollskanalen On Tour och pratade om U21-landslagets turnering så här långt.

Mild var inne på samma sak som jag också har lagt märke till, att det är tydliga grupperingar i truppen. Vi pratade om det och om hur det såg ut på onsdagens stängda träning. Mild blev väldigt förvånad när han fick höra att både Adam Lundqvist och Filip Dagerstål riskerade att petas. Två förändringar i backlinjen är anmärkningsvärt.

Dessutom vilken spelare Mild tycker är bäst i U21-landslaget.

***

Se upp för Stanislav Lobotka. Innan onsdagens träning tokhyllades Lobotka av spionen Reine Almqvist. Håkan Mild tror att det kan ha varit ett taktiskt spel för att väcka de svenska spelarna.

Träffade Anton Cajtoft som har gjort två bra matcher i EM. Han berättade om kampen tillbaka efter sin korsbandsskada och att han låtsades spela fotboll. 

ANNONS
Publicerad 2017-06-22 12:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto