Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Traustason läkarundersöks, större roll för Norling i AIK och han kan nå VM-truppen

Sundbergs blogg
Det märks att VM närmar sig. Många spelare som har det tufft i sina klubblag vill flytta för att få speltid så att man kan hitta form inför sommarens mästerskap.

Arnor Traustason är en. Vänstermittfältaren som var väldigt bra i IFK Norrköping under guldsäsongen 2015 har haft det tyngre i Rapid Wien och senast i AEK Aten dit han varit utlånad. Nu är han så gott som klar för Malmö FF.

Under onsdagen reser Traustason till Sverige för att göra läkarundersökning med Malmö. Han gick med på att avbryta sitt låneavtal i Grekland efter att ha misslyckats där.

I AEK blev det fem matcher, tre i ligan och två i cupen. Mittfältaren gjorde ett mål i 7-0-segern mot Larisas i cupen och en assist i 2-0-segern mot Panetolikos i ligan. Målet den 26 oktober och assisten den 20 augusti.

Annons

I Rapid Wien blev det 33 matcher, 22 liga, fem Europa League, tre EL-kval och tre inhemska cupen. Tre mål, alla i ligan, och fyra assist, två i ligan och två i Europa League.

Traustason gjorde två mål och tre assist på nio allsvenska matcher 2016 innan han flyttade till Wien.

Säsongen 2015 blev det sju mål och tio assist.

Arnor Traustason var väldigt bra i ”Peking” och det blir spännande att se om han kan hitta tillbaka till den nivån han hade då. Om han kan det så är det en bra ersättare till Jo Inge Berget, men det är klart att det finns frågetecken efter misslyckanden utomlands.

Spontant känns Traustason och Eric Larsson som två väldigt fina ersättare till Berget och Anton Tinnerholm.

Har hört att MFF inte är helt nöjda med sommarförvärvet Bonke Innocent och att det funderas på om man ska försöka göra sig av med honom redan i vinter.

Annons

Det hade givetvis varit ett stort misslyckande för klubben, och även för spelaren så klart. Bonke värvades för ungefär 8 miljoner kronor.

En start och ett inhopp blev det i allsvenskan. Inhoppet med en kvart kvar när laget ledde med 5-0 mot Elfsborg och starten i den näst sista omgången mot Sirius.

Så här har Fotbollskanalens Jonas Hansson skrivit om Bonke:

Efter debuten.

***

För två veckor sedan sa Erik Edman i podden Ljugarbänken att Olof Mellberg kommer att ta över som tränare i AIK och att Rikard Norling ersätter Björn Wesström som sportchef.

AIK dementerade uppgifterna, men nu hör jag också att Norling är på väg att få en större roll.

Det är inte första gången som det snackas om Norling som sportchef eller manager.

I Malmö FF var det två år av spekulationer om en maktkamp mellan Norling och dåvarande sportchefen Per Ågren.

Annons

***

Janne Andersson tog ut januaritruppen och det var nio spelare som var med i Abu Dhabi förra året.

Hade nog trott att Isak Pettersson som målvaktstränaren Maths Elfvendal värvat till IFK Norrköping skulle ligga bra till för en plats i januaritruppen. Också lite oväntat att Peter Abrahamsson inte var med. Abrahamsson var med förra året och har gjorde en bättre säsong i allsvenskan i år.

Det säger väl en del om att det är bra konkurrens bland målvakterna. Med Pontus Dahlberg, Andreas Linde och Jacob Minne ser det väldigt spännande ut.

Den stora överraskningen var att Joel Andersson kom med före Felix Beijmo och Eric Larsson. Tycker att både Beijmo och Larsson borde fått plats i truppen.

Gillar annars uttagningen av Sotirios Papagiannopoulos som var en av allsvenskans bästa mittbackar i år.

Kan Papagiannopoulos vara en spelare för VM-truppen? Ja om han fortsätter att imponera lika mycket som han gjort i allsvenskan och även i Europa League.

Annons

En annan spelare från Östersund som har imponerat i allsvenskan och Europa League är Ken Sema och han är högaktuell för VM-truppen. Sema var ju med i de två senaste landslagstrupperna.

En annan som har chans att nå VM-truppen är Carlos Strandberg.

Om Marcus berg och Ola Toivonen är skadefria kommer båda att vara med i VM-truppen. Sedan är det ganska öppet om de två sista anfallsplatserna (eller om den sista beroende på om Zlatan Ibrahimovic vill vara med).

Strandberg slåss med John Guidetti, Isaac Kiese Thelin och Christoffer Nyman. Kanske kan även Mikael Ishak bli aktuell? Ishak har gjort det väldigt bra i den tyska andraligan men har aldrig varit med i Janne Anderssons trupp och därför ska det nog mycket till om han ska gå före beprövade spelare som Kiese Thelin och Nyman.

***

Gillade verkligen Simon Gustafson när han var i Häcken. Han gjorde lite som han ville innan han lämnade allsvenskan och det kändes verkligen som att han var redo för nästa steg i karriären.

Annons

Tiden i Feyenoord blev tuff och det blev en utlåning till Roda.

Nu skriver holländska Voetbal International om Gustafson och menar att han är bra, har större talang och är bättre än sina lagkamrater men att han det var helt fel av honom att gå till Roda som ligger sist i ligan. VI tycker att han borde ha gått till ett lag som är mer bollförande.

I ett lag som har minus 17 i målskillnad blir det nog svårt för Gustafson att imponera och komma tillbaka och slå sig in i Feyenoord. Det är trist för gillar verkligen hans spelstil. Gustafson borde försöka få till en ny flytt så fort som möjligt.

Publicerad 2017-12-06 12:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto