Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så ser AIK ut att starta, duon vägrar prata med media och vem i Blåvitt hade platsat i Häcken?

Fyra dagar har snart gått av AIK:s träningsläger i Dubai och nu är det dags för den första matchen och det är den danska serieledare Midtjylland som står för motståndet. Midtjylland är halvvägs in i sin säsong och har sin nästa tävlingsmatch om ungefär två veckor, så det är ett lag som ligger längre fram än AIK som bara har varit igång med sin försäsongsträning i ungefär tre veckor.

AIK har värvat in flera nya spelare som det ska bli väldigt intressant att se. Frågan är bara om vi får se någon mot Midtjylland?

På pappret har AIK spets och bredd och av de allsvenska lagen är det bara Malmö FF som har jämbördig klass. Nu pratar spelarna och ledarna här nere om att man har alla förutsättningar för att utmana om guldet.

ANNONS

Bra spelare finns och man borde, till skillnad från förra säsongen, vara redo när serien drar igång, men det som ska bli väldigt intressant att se är om karaktärerna och vinnarskallarna finns, som ju verkligen fanns när det blev guld 2009.

Under träningarna har Rikard Norling gnuggat sitt älskade 3-5-2-system och det har sett bra ut. Mycket fokus på försvarsspelet, att alla ska ligga rätt i sina ytor och han har tryckt på att det ska vara en aggressiv och hög press, och det gäller inte en spelare utan alla tillsammans som ett lag. För att erövra boll och gå till attack mot ett sårat motstånd.

Enoch Kofi Adu har sett bra ut på träningarna. Med sitt fina passningsspel, bolltrygghet, positionsspel och erfarenhet av bland annat matcher i Champions League kommer han att vara en nyckelspelare för AIK.

ANNONS

En som lär vara sugen på att vara bra mot Midtjylland är Ahmed Yasin. Han har också sett bra ut på träningarna i Dubai och det är framför allt farten och drivet som imponerar. Nu har Tarik Elyounoussi värvats (gjorde sin första träning på fredagen) och då är Yasins plats hotad. Så det är bara att visa vem som ska spela.

Av fredagens träning att döma blir det långt ifrån det bästa laget som startar på lördag.

Så här såg det ut:

Daniel Mushitu och Julian Larsson i anfallet.

På mittfältet: Bilal Hussein, Ahmed Yasin och Anton Saletros.

Yttrar: Albin Linnér och Melker Antonsson.

Försvarare: Nils-Eric Johansson, Gustaf Lagerbielke och Jesper Nyholm.

Målvakt: Samuel Brolin.

***

Enoch Kofi Adu och Bilal Hussein kör silenzio stampa och vägrar prata med media efter träningarna. Det är synd för fansen och andra som är intresserade som inte får läsa om en av allsvenskans bästa nyförvärv och om en stor talang som har fått A-kontrakt och som har imponerat stort på träningarna.

ANNONS

På lördag, efter matchen, kommer AIK att ha en pressträff för att presentera nyförvärvet Tarik Elyounoussi och då kommer även Bilal Hussein att vara med på grund av att han fått A-kontrakt. Bra. Och kan ha förståelse för att en 17-åring inte är  bekväm med media direkt. Om det nu är så att han inte känner sig redo för det?

***

Det har blivit några intervjuer i Dubai och det var speciellt att prata med Daniel Sundgren. En otrolig kämpe som inte vill något hellre än att komma tillbaka i full träning. Det var mycket känslor när han berättade om den tuffa vägen tillbaka. Här kan ni läsa den.

***

I dag gjorde Häcken sin första träning och den var speciell. Mitt under passet haglade det in paintballkulor på planen, det låg en paintballbana bredvid.

Sportchefen Sonny Karlsson var som vanligt på gott humör och snackade om allt mellan himmel och jord. Vi diskuterade mediabevakningen på Häcken kontra IFK Göteborg och där var han inte helt nöjd.

ANNONS

Frågade honom vem eller vilka i Blåvitt som hade platsat i Häcken och då fick han för en gångs skull tunghäfta och hade svårt att svara. Efter en stunds betänketid svarade han: ”Emil Salomonsson hade varit med och konkurrerat om en av ytterbacksplatserna, men sedan vet jag faktiskt inte. Pontus Dahlberg är ju ung, bra och lovande och honom hade vi ju gärna haft och sedan sålt för bra med pengar. Men vår målvakt Peter Abrahamsson var riktigt bra förra året. Så jag säger att Salomonsson hade konkurrerat.”

***

En skräll här i Dubai är att Jens T Andersson har knyckt Allan Kuhns jobb och är hjälpreda åt Stefan Schwarz och hans engelska kollega som organiserar turneringen. ”Tre veckor i Dubai. Perfekt,” sammanfattade Jens T när han beskrev sitt nya jobb.

Jens T har för övrigt tatuerat in tre meningar från Rialto på sin arm.

ANNONS

***

Var på FC Köpenhamns match mot Sjachtar Donetsk. FCK vann med 2-1 men var under stora delar av matchen helt utspelade. FCK är långt ifrån så b ra som man var för bara ett år sedan. Laget lider av Erik Johanssons skada, och att ha tappat Mathias ”Zanka” Jörgensen, Ludwig Augustinsson. Tre av fyra backar. Men det man lider mest av är tappet av Thomas Delaney. Han betydde så otroligt mycket med sitt box-till-box-spel och styrde hela laget.

I ligan ligger FCK sexa och är hela 18 poäng efter serieledaren Midtjylland. Det säger ganska mycket.

Publicerad 2018-02-02 kl 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto