POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Zlatan lämnar och Forsberg gör entré (?)

Twitter: @Keven_Bader

Lyssnar man på de italienska medierna så ska Ralf Rangnick slutligen vara helt klar för AC Milan. Tysken sägs bli både tränare, Sportchef och ansvarig för det medicinska teamet. Enkelt sagt har Rangnick fått den roll som han behärskar bäst, nämligen att vara spindeln i nätet.

Historik

Tidigare i år skrev jag om Rangnicks resa som både tränare och sportchef då han bland annat tog med klubbarna Hoffenheim och RB Leipzig in i det tyska finrummet. Ni kan läsa mer om det här.


Rangnicks historik visar att han har det som krävs för att leda stora projekt till framgång om han får ha kontroll över samtliga delar.

ZLATAN

Det är ingen hemlighet att Zlatan har en oerhört hög status i Italien och framförallt AC Milan. Ibland känns det som att Zlatan kan göra lite vad han vill men det kommer inte gå ifall Rangnick kliver in i bilden. Frågan är om Zlatan ingår i Rangnicks planer? Rangnick är känd för att satsa på unga lovande spelare vilket egentligen talar emot att han skulle vilja erbjuda Zlatan ett nytt kontrakt. Men tysken är samtidigt inte dum, han vet om Zlatans position i klubben och ligan och att han skulle kunna utnyttja detta i ”projekt AC Milan 2.0”.

Det som skulle bli en av de stora utmaningarna för Rangnick i Milan är den kulturella skillnaden mellan Tyskland och Italien. Förutom att fotbollen skiljer sig åt på planen så är även tillvägagångssättet utanför planen annorlunda. Skulle Zlatan och Rangnick komma överens så skulle de bli en stark allians där Z skulle bli någon form av ”medlare” för Rangnick.

Min magkänsla säger dock att både Rangnick och Zlatan vet om att detta blir slutstationen för svensken i klubben och att Rangnick nu kommer att börja bygga ett nytt starkt AC Milan utan Zlatan Ibrahimovic.

EMIL FORSBERG

Rangnicks intåg i AC Milan kan vara öppningen för en annan svensk, nämligen Emil Forsberg. Det är välkänt att Forsberg inte trivs med den nuvarande situationen i RB Leipzig. Tränaren Julian Nagelsmann ser inte Forsberg som någon startspelare och svensken vill lämna för att få spela regelbundet. Jag tror att en övergång till AC Milan skulle kunna gå att lösa utan några större ekonomiska medel. Som jag nämnde tidigare så satsar ju Rangnick främst på unga spelare, men med tanke på deras historik (Rangnick var sportchef i RB Leipzig när Forsberg anlände till klubben) tror jag att en reunion är möjlig.

Detta skulle vara en perfekt matchning: Forsberg vill bevisa sig själv efter ett par tunga säsonger och spela regelbundet inför EM – Rangnick får en spelare som känner till hans filosofi och kan vara en form av nyckelspelare.

FRAMTIDEN

Det kommer bli oerhört intressant att följa AC Milan under Ralf Rangnick, om det nu blir av. Jag tror på tysken samtidigt som jag är väl medveten om att detta kommer bli hans största utmaning hittills. Men är det någon som kan ta tillbaka AC Milan till finrummet så är det Ralf Rangnick – han har den erfarenhet som krävs för att leda klubben till toppen.

Publicerad 2020-07-07 kl 12:49

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto