Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VAKNA - detta är ett skämt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Sedan fiaskot 2018 har Joachim Löw famlat efter ett sätt att spela med sitt Tyskland – ett sätt som ska leda laget till framgång i det kommande EM-slutspelet. MEN jag kan lova er, någon framgång kommer Tyskland inte få om de spelar på sättet de gör nu…

VÄRLDSFRÅNVÄND

Joachim Löw fortsätter på den inslagna vägen och satsar på 3/5-backslinje och kontringsspel. Detta har fått flera tyska fotbollsprofiler att börja ifrågasätta Löws tillvägagångssätt. Två som har yttrat sig kritisk gentemot Löw är Lothar Matthäus och Bastian Schweinsteiger. Matthäus ifrågasätter både laguttagningen och formationen. Schweinsteiger är också inne på att taktiken inte passar spelarmaterialet och att detta har lett till det sjunkande intresset kring det tyska landslaget.

Annons

Jag håller med dem. I nuläget är Tysklands ”svagaste position” det centrala försvaret. Trots det envisas Löw med att ställa upp en elva där man har tre mittbackar på planen. Istället skulle Löw kunna använda spelarmaterialet på ett mycket bättre sätt genom att formera laget i en 4-2-3-1 och använd stommen från Bayern München: Neuer, Süle, Goretzka, Kimmich, Gnabry och Sané. Sedan fyller man lyckorna med de spelare som passar bäst in i respektive position. 

Exempel på startelvor:

Neuer
Klostermann – Süle – Ginter – Halstenberg
Kimmich – Goretzka
Gnabry – Havertz – Sané
Werner

Neuer
Klostermann – Süle – Ginter – Halstenberg
Kimmich – Kroos
Gnabry – Goretzka – Sané
Havertz

Neuer
Klostermann – Süle – Koch – Halstenberg
Kimmich – Gündogan
Gnabry – Reus – Sané
Havertz

Ni ser – det finns oerhört många alternativ med denna formation.

Annons

Jag har varit inne på det tidigare och står fortfarande fast vid det. Det är flera spelare som inte används på rätt sätt. Det är också precis som Schweinsteiger säger – Tyskland ska inte spela kontringsfotboll med dessa spelare. Det är ju tjänstefel att fortsätta med denna taktik när man ständigt ser att det inte fungerar. Taktiken brister något enormt. Laget lyckas inte etablera någon form av anfallsspel då uppspelen genomförs av spelare som inte ska ha den rollen. Samtidigt ser försvarsspelet undermåligt ut och det känns som att ingen riktigt vet vad de ska göra.

Hade Löw inte haft så bra spelamaterial hade resultattavlan sett ännu värre ut, förmodligen i stil med Schalkes.

VILSELEDANDE SEGER

Vinsten mot Ukraina i lördags kan vara det sämsta som kunde hända Tyskland. Om Tyskland hade förlorat skulle det vara svårare för Löw att stå fast vid sin nya ”revolutionerande” filosofi med tanke på all kritik. MEN nu kan han luta sig mot denna tveksamma seger och inbilla sig själv att Tyskland går i rätt riktning.

Annons

Jag tycker verkligen att denna situation är sorglig och känner en frustration. Det ska understrykas att jag mer än gärna har fel och att Tyskland lyckas, men jag har svårt att se att det sker. Jogi Löw har hamnat i någon form av tunnelseende och försöker skapa något helt nytt. Istället skulle han kunna förvalta det han har – ett redan beprövat vinnande koncept.

Annons
Publicerad 2020-10-12 17:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto