Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Det gör ondare än förväntat. Scheiße!”

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader (följ för daglig update)

Vilken fotbollsvecka och i skrivande stund är det bara onsdag. De senaste 72 timmarna har verkligen varit en berg- och dalbana. Från ren förtvivlan kring fotbollen till kärlek och hopp om en bättre framtid. När jag såg scenerna från England igår fick jag verkligen rysningar i hela kroppen. 

Det var otroligt vackert att se hur fansen kan göra skillnad. Jag hoppas att denna nyfunna superstyrka kan komma att användes även i andra fall. 

Annons

I detta blogginlägg kommer jag inte skriva mer om Super League. Jag rekommenderar starkt att lyssna på senaste avsnittet av Headlines eller läsa Olof Lundhs blogg om man vill höra mer kring ämnet. Istället tänkte jag lyfta något annat som skedde mitt i all denna fotbollsrevolution, nämligen att Schalke nu OFFICIELLT åker ur Bundesliga för första gången på 30 år. 

Igår kväll ställdes Schalke mot Joakim Nilssons och Oscar Linners Bielefeld. En match som slutade med en 1:0 seger för hemmalaget och det är därmed nu en matematisk omöjlighet för Schalke att rädda ett nytt kontrakt i Bundesliga. 

SISTA STÖTEN

Det kommer inte som en överraskning att Schalke nu degraderas. Efter fler års interna strider i styrelserummet och oklarheter kring hur klubben ska ledas har nu tiden kommit för att säga farväl till Bundesliga. 

Annons

Den här säsongen har Schalke skrapat ihop följande siffror:

  • 2 vinster 
  • 7 kryss 
  • 21 förluster 
  • 18–76 målskillnad

Säsongens första ligaseger kom efter en historisk lång torka (359 dagar utan ligaseger, 17.1.2020 – 09.1.2021). Sammanlagt var det 30 raka ligamatcher utan någon vinst.

ATTACKEN

Igår natt när Schalke återvände hem från bortamatchen togs de emot av arga fans. På hemsidan skriver S04 att fansen var hotfulla, vilket klubben inte tolererar.

Polischefen Matthias Büscher berättar följande till Sport Bild:

”Efter att Schalke-spelarna återvänt till arenan blev det en diskussion med en grupp supportrar. Det fanns signaler inför så polisen var förberedd. Då, helt oväntat, blev det aggressivt. Två spelare sägs ha blivit sparkade, ägg har kastats och det kastades även pyroteknik. Spelarna sprang iväg och vi ingrep då. Det finns inga kända skador och inga gripanden.”

Annons

Oerhört sorgliga scener att bevittna.

OMSTARTEN?!

Då Schalke har varit rätt så inställda på att åka ur BL har de under de senaste veckorna arbetat på de strukturella ändringarna som klubben måste göra kommande säsong, såsom omstrukturera spelartruppen och ekonomin. Det är fortfarande många frågor som väntar på svar, men Team Managern Gerald Asamoah är optimistisk trots det bittra uttåget ur Bundesliga:

“Jag är optimistisk att vi kan göra det, att vi kommer ut därifrån (2.Bundesliga). Vi är redo och vet vad vi kan förvänta oss.”

Annons

Annars fick vi se en väldigt ledsen Asamoah efter förlusten igår.

Den väldigt omtyckte anfallaren Raul skickar sin kärlek och stöd till klubben som han ser som ett andra hem.

Det återstår att se om Schalke lyckas studsa tillbaka från detta. Smällen är oerhört stor, speciellt med tanke på det ekonomiska bakslaget av corona. Personligen hoppas jag att klubben lyckas med omstarten. Detta är en av Tysklands största klubbar, de hör hemma i Bundesliga. 

Översikt på Schalkes ligaplacering de senaste 10 åren och deras tränare.

Annons
Publicerad 2021-04-21 13:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto