Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Från rekordfönster till nedflyttning?

14v

Twitter: @Keven_Bader (för daglig update)

De senaste veckorna har jag belyst den intressanta toppstriden i Bundesliga. Bayern, RB Leipzig, Wolfsburg och Eintracht har tagit rejäla grepp om Champions League-platserna. Dortmund är strax bakom dem och har fortfarande en matematisk chans att knipa en CL-plats. Idag ställs Wolfsburg mot just Dortmund i en väldigt viktig match – vi får se om BVB lyckas ta den nödvändiga seger för att minska gapet upp. Idag kan också Bayern München säkra sin 31 ligatitel (30 BL-titel) om de vinner mot Robin Quaisons Mainz idag.

ANNONS

I detta blogginlägg tänkte jag belysa bottenstriden i Bundesliga. En kamp som är oerhörd svårtippad då en av de inblandade lagen (Hertha) just nu befinner sig i karantän. Detta har lett till en haltande tabell. Låt mig ge er förutsättningarna inför slutspurten:

AUGSBURG PLATS 12. (33 poäng – 31 spelade matcher)

Heiko Herrlichs manskap har de senaste fyra ligamatcherna tappat viktiga poäng. Förlust mot det redan nedflyttningsklara Schalke, kryss mot bottenkonkurrenten Bielefeld, förlust mot topplaget Eintracht och igår kväll åkte Augsburg på ett bittert nederlag mot Köln. Detta har lett till att FCA är indragen i bottenstriden.

För Augsburgs del återstår tre ligamatcher:

 • Stuttgart
 • Werder Bremen
 • Bayern München

MAINZ PLATS 13. (31 poäng – 29 spelade matcher)

Under 2021 har Robin Quaisons Mainz verkligen fått sig ett lyft. Detta är framförallt nya tränaren Bo Svenssons förtjänst. Under hans 15 matcher som huvudtränare har laget haft sju segrar, fyra kryss och fyra förluster. Laget har lyckats plocka poäng mot de direkta konkurrenterna. Senast laget förlorade var den andra februari, sedan dess har det blivit fyra vinster och två kryss. Förra omgången tog Mainz en blytung seger mot Werder Bremen (0:1 på bortaplan).

ANNONS

Ser vi på resterande spelschema har Mainz det tuffaste schema av bottenkonkurrenterna:

 • Bayern München
 • Hertha Berlin
 • Eintracht Frankfurt
 • Dortmund
 • Wolfsburg

Det finns ingen ”given” trepoängare här. Jag tippade Mainz bland nedflyttningskonkurrenterna inför säsongen och vill det sig riktigt illa kan de också hamna där med tanke på motståndet härnäst.

WERDER BREMEN PLATS 14. (30 poäng – 30 spelade matcher)

Bremen, det klassiska ”JOJO”-laget i Bundesliga de senaste säsongerna. Dålig på hösten och bra på våren. Denna säsong är Bremen dock även dåliga på våren. Laget är inne i en riktig tung period med sex raka förluster och en målskillnad på 4:15.

Deras resterande schema ser ut som följande:

 • Union Berlin
  ——–*
 • Bayer Leverkusen
 • Augsburg
 • Gladbach

Mellan mötet mot Union och Leverkusen ska Bremen dessutom spela en semifinalmatch i tyska cupen mot RB Leipzig. Tränaren Florian Kohfeldt har ett par tuffa veckor framför sig.

ANNONS

ARMINIA BIELEFELD PLATS 15. (30 poäng – 30 spelade matcher)

Bortsett från Mainz har Bielefeld varit det starkaste bottenlaget under de senaste omgångarna. En av deras framgångsfaktorer är deras kompakta försvar där svensken Joakim Nilsson spelar en stor roll. Nykomlingarna har bäst siffror bland BL-lagen med endast två insläppta på de senaste fem matcherna. Det återstår dock fyra tuffa matcher:

 • Gladbach
 • Hertha
 • Hoffenheim
 • Stuttgart

Nyckelmatchen är den mot Hertha – med en seger där och poäng i två av de andra så kan ett nytt kontrakt vara klart.

KÖLN 16. (29 poäng – 31 matcher)

Förra veckan fick tränaren Markus Gisdol sparken och den nygamla tränaren Friedhelm Funkel fick uppdraget att rädda storklubben Köln. Det började med en kalldusch mot Leverkusen (3:0 förlust), MEN sedan har det blivit två segrar – 2:1 mot ligatvåan RB Leipzig och 3:2 borta mot bottenkonkurrenten Augsburg. Sett till den positiva trenden och det resterande spelschemat tror jag faktiskt att Funkel kan lösa denna uppgift.

ANNONS

 • Freiburg
 • Hertha
 • Schalke

HERTHA BERLIN PLATS 17. (26 poäng – 28 matcher)

Under januari 2020 stod Hertha Berlin för ett rekordfönster. Laget värvade in tre av sina dyraste spelare någonsin tack vare en väldigt målmedveten och generös investerare vid namn Lars Windhorst.

ANNONS

Ser vi på de sportsliga val som har gjorts därefter kan vi med facit i hand säga att det inte gick som planerat. Med Klinsmann-soppan (länk) och oklarheten kring tränarvalet har nu laget kommit till en punkt där de kan degraderas om allt vill sig riktigt illa. Det ska sägas att Hertha fortfarande har allt i sina egna händer. De är dock inte i någon bekväm situation. Laget befinner sig i en karantän då flera spelare och ledare testades positivt för corona. Detta har lett till att flera matcher har skjutits fram och gjort deras resterande spelschema väldigt tajt. På 13 dagar kommer de behöva spela fem (!) ligamatcher.

 • Mainz (3 maj)
 • Freiburg (6 maj)
 • Bielefeld (9 maj)
 • Schalke (12 maj)
 • Köln (15 maj)
 • Hoffenheim (22 maj)

Det är en extremt svår uppgift som huvudstadslaget står inför.

Schalke har redan paxat plats 18 efter veckans förlust mot Bielefeld. Sorgligt öde som Schalke har gått till mötes. Jag skrev om det tidigare i veckan när det blev officiellt att klubben åker ur Bundesliga för första gången på 30 år.

ANNONS

Som ni ser, detta kommer bli en riktig rysare. Jag har själv försökt klura ut hur jag tror att detta komma sluta. Det är i princip omöjligt att sia, men magkänslan säger detta:
——–
16. Hertha
——–
17. Bremen
18. Schalke

Vad tror du?

Publicerad 2021-04-24 kl 08:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto