Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nytt EM-fiasko?

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

Ett pressat Tyskland ställs mot europamästarna Portugal ikväll. Ett Tyskland som endast har gjort två mål i de senaste fem mästerskapsmatcherna:

  • Frankrike – Tyskland 2:0 (EM 2016)
  • Mexico – Tyskland 1:0 (VM 2018)
  • Sverige – Tyskland – 1:2 (VM 2018)
  • Sydkorea – Tyskland 2:0 (VM 2018)
  • Frankrike – Tyskland 1:0 (EM 2020)

Pressen har ökat rejält i det tyska lägret efter premiärförlusten i tisdags. Under de senaste dagarna har en gemensam tysk expertkår skrikit efter förändring – ”SYSTEMWECHSEL” (formationsförändring). Alla är eniga om att den tyska spelartruppen inte används på rätt sätt, förutom Joachim Löw…

ANNONS

Detta ska jag inte gå in på igen. Känns som att jag är som en gammal papegoja som återupprepar mig ständigt. Jag skrev så sent som i onsdags om just Löws ifrågasatta beslut.

Om de misslyckas att avancera skulle detta bli det fjärde EM-slutspelet som Tyskland åker ut efter gruppspelet.

  • 1984
  • 2000
  • 2004
  • 2020 (2021)

SIFFRORNA MOT PORTUGAL

Tyskland har en tydlig fördel mot Portugal sett till historiken. Det återstår att se om Ronaldo bryter denna svit och måltorkan mot Tyskland. Han har nämligen inte nätat under sina fyra matcher mot Die Mannschaft:

TRUPPSTATUS

Till dagens match sägs Leon Goretzka vara tillbaka. Frågan är bara om den riviga mittfältaren är redo för att starta eller om han hoppar in under matchen. Det mesta pekar på det sistnämnda alternativet.

En spelare som definitivt missar matchen är Lukas Klostermann. Försvararen har dragit på sig en skada och sägs missa upp till två veckors spel. Resterande spelare är tillgängliga.

Mina förhoppningar har sjunkit drastiskt. Inför mästerskapet drömde jag om en sommar där Tyskland tar revansch och plockar sin fjärde EM-titel, men nu börjar jag inse att detta inte kommer att ske då Löw håller fast vid sitt tillvägagångssätt. Jag tror att hans sätt kommer ligga till grund till ett nytt fiasko, men jag vill inget hellre än att ha fel. Tiden tickar och pressen ökar Jogi….

ANNONS

Publicerad 2021-06-19 08:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto