Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En sann legendar har somnat in

Keven Baders Blogg

Tidigare idag kom den sorliga nyheten att Gerd Müller har somnat in. Den 75-årige målkungen har länge kämpat mot Alzheimer och har de senaste fem åren bott på ett vårdhem.  

Det är lätt att slänga sig runt med superlativ nu för tiden, men när det kommer till Gerd ”der Bomber” Müller räcker faktiskt inte superlativen till. Det han har gjort för tysk fotboll och i synnerhet Bayern München är ovärderligt. Bayern München hade inte varit där de är idag om inte han hade funnits.

1964 anslöt Müller till Bayern München från Nördlingen. Under hans 15 år som spelare för klubben klättrade klubben i näringskedjan och till slut dominerade de den europeiska fotbollen. Mellan säsongerna 73/74 till 75/76 vann FCB dåvarande Champions League hela tre år i rad. Trots att laget bestod av flera profiler, såsom Franz ”der Kaiser” Beckenbauer, Karl Heinz Rummenigge, Sepp Maier och flera andra, så var det ofta just Müllers mål som avgjorde matcherna.

Annons

Müllers siffror i München:

  • 580 matcher
  • 523 mål
  • 104 assist

Gerd Müller var dock inte bara Bayern Münchens målkung. Han var hela tyska folkets ”Bomber”. Under sin landslagskarriär gjorde han 68 mål och 3 assist på 62 matcher. Med det tyska landslaget vann han EM 1972 och gjorde det avgörande målet i VM-finalen mot Nederländerna 1974.

Gerd Müller är dessutom den första tyska spelaren att vinna det beryktade priser ”Ballon d’Or”.

Tidigare i år slog Robert Lewandowski Müllers legendariska målrekord från säsongen 71/72 i Bundesliga (40 ligamål). Gerds fru, Uschi, sa innan Lewandowski slog rekordet att Müller skulle vara den första att gratta honom om han lyckades. Med sitt 41:a ligamål i säsongens sista match klev Lewy slutligen förbi Müller. Trots detta förblir Gerd ”Der Bomber” Müller alltid nummer 1.

Annons



Gerd har gett miljontals människor så mycket kärlek och glädje. Danke für alles! Du är och kommer alltid förbli ”Bomber der Nation”.

Publicerad 2021-08-15 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto