Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården neråt, MFF både upp och ner

Uefaranken

Det värsta för Djurgården är inte att man tappar en placering i seedningstabellen till CL-kvalets första omgång, utan att The New Saints drar ifrån i Wales. För Malmö FF är det både upp och ner i seedningen till Europa League.

Djurgården ner en placering

När Djurgården nu tappar en placering, ner till 23:e plats, i seedningstabellen för Champions League-kvalets första omgång, är det inte det man ska oroa sig mest för. Placeringstappet beror på att Crusaders gått upp i topp i en svårt haltande nordirländsk liga. Crusaders – som är den enda klubb i hela förkvalet som har högre ranking än DIF – leder bara med 1 poäng men har två matcher mer spelade än tvåan Linfield. Där måste Linfield gå förbi när tabellen är i fas.

The New Saints drar ifrån

Värre är det att de walesiska dominanterna The New Saints drar ifrån i ligan efter seger i toppmötet mot Connah’s Quay Nomads. Nu skiljer 4 poäng mellan klubbarna och mycket talar för att högrankade TNS börjat marschen mot sin åttonde raka titel.

ANNONS

Wales var en av ligorna det fanns hopp om att Djurgården skulle kunna passera i jakten på seedning i första kvalomgången. Att TNS drar ifrån gör att det ser mörkare ut för DIF i jakten på att få lättare motstånd i sin första kvalomgång.

Uppåt för MFF i EL-playoff

För Malmö FF har det gått brant uppåt i Europa League-kvalets playoff. Från en tolfte plats, precis på rätt sida seedningsstrecket (tretton seedas), till en nionde nu. Uppgången är mycket en chimär och beror helt på haltande ligatabeller i både Turkiet och Portugal.

I Turkiet har Fenerbahce lämnat EL-kvalet och gått upp på CL-plats sedan Trabzonspors match blivit inställd på grund av jordbävningen i östra Turkiet. I Portugal har man lagt spelschemat lite oortodoxt den här veckan, vilket gör att Porto spelar i kväll och Braga i morgon. Hur det går i de matcherna kommer att förändra tabellen.

ANNONS

Neråt i gruppspelet

Trots de tre platserna upp i seedningstabellen för EL-playoff har Malmö FF tappat i jakten på seedningsgrupp 2 i Europa League-lottningen. Nu ligger MFF 27:a, tre platser ifrån seedningsgrupp 2, mot 26:a tidigare.

Det kan bland annat skyllas på:

  • Atletico Madrids kräftgång, som gjort att de är utanför topp-4 och CL-plats i La liga.
  • Ledarskiftet i Grekland där PAOK tagit över CL-platsen som ny serieledare och Olympiakos (tvåa) nu är nere på EL-plats.
  • Att Lyon börjat röra på sig i Frankrike och är nu uppe på femte plats, vilket kan ge en plats i EL-kvalet.

Som alltid när det rör Europa League-seedningen ska man tänka på att mycket kommer att hända när cuperna börjar avgöras och ligorna går in i sitt slutskede.

Dessutom gäller det för Malmö FF att vinna i de inledande kvalomgångarna. Åker man ut i någon av de inledande omgångarna kvittar det hur bra man än ligger till i de här tabellerna.

ANNONS
Publicerad 2020-01-28 21:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto