POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Djurgården neråt, MFF både upp och ner

Det värsta för Djurgården är inte att man tappar en placering i seedningstabellen till CL-kvalets första omgång, utan att The New Saints drar ifrån i Wales. För Malmö FF är det både upp och ner i seedningen till Europa League.

Djurgården ner en placering

När Djurgården nu tappar en placering, ner till 23:e plats, i seedningstabellen för Champions League-kvalets första omgång, är det inte det man ska oroa sig mest för. Placeringstappet beror på att Crusaders gått upp i topp i en svårt haltande nordirländsk liga. Crusaders – som är den enda klubb i hela förkvalet som har högre ranking än DIF – leder bara med 1 poäng men har två matcher mer spelade än tvåan Linfield. Där måste Linfield gå förbi när tabellen är i fas.

The New Saints drar ifrån

Värre är det att de walesiska dominanterna The New Saints drar ifrån i ligan efter seger i toppmötet mot Connah’s Quay Nomads. Nu skiljer 4 poäng mellan klubbarna och mycket talar för att högrankade TNS börjat marschen mot sin åttonde raka titel.

Wales var en av ligorna det fanns hopp om att Djurgården skulle kunna passera i jakten på seedning i första kvalomgången. Att TNS drar ifrån gör att det ser mörkare ut för DIF i jakten på att få lättare motstånd i sin första kvalomgång.

Uppåt för MFF i EL-playoff

För Malmö FF har det gått brant uppåt i Europa League-kvalets playoff. Från en tolfte plats, precis på rätt sida seedningsstrecket (tretton seedas), till en nionde nu. Uppgången är mycket en chimär och beror helt på haltande ligatabeller i både Turkiet och Portugal.

I Turkiet har Fenerbahce lämnat EL-kvalet och gått upp på CL-plats sedan Trabzonspors match blivit inställd på grund av jordbävningen i östra Turkiet. I Portugal har man lagt spelschemat lite oortodoxt den här veckan, vilket gör att Porto spelar i kväll och Braga i morgon. Hur det går i de matcherna kommer att förändra tabellen.

Neråt i gruppspelet

Trots de tre platserna upp i seedningstabellen för EL-playoff har Malmö FF tappat i jakten på seedningsgrupp 2 i Europa League-lottningen. Nu ligger MFF 27:a, tre platser ifrån seedningsgrupp 2, mot 26:a tidigare.

Det kan bland annat skyllas på:

  • Atletico Madrids kräftgång, som gjort att de är utanför topp-4 och CL-plats i La liga.
  • Ledarskiftet i Grekland där PAOK tagit över CL-platsen som ny serieledare och Olympiakos (tvåa) nu är nere på EL-plats.
  • Att Lyon börjat röra på sig i Frankrike och är nu uppe på femte plats, vilket kan ge en plats i EL-kvalet.

Som alltid när det rör Europa League-seedningen ska man tänka på att mycket kommer att hända när cuperna börjar avgöras och ligorna går in i sitt slutskede.

Dessutom gäller det för Malmö FF att vinna i de inledande kvalomgångarna. Åker man ut i någon av de inledande omgångarna kvittar det hur bra man än ligger till i de här tabellerna.

Publicerad 2020-01-28 kl 21:22
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå