Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brommapojkarna 2023: "Det blir riktigt tufft - kommer tampas i botten"

Damallsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen.
Här är Fotbollskanalens genomgång av Brommapojkarna 2023.

Foto: Bildbyrån.

Placering 2022: Plats 12 i damallsvenskan.

Nyförvärv: Elsa Karlsson (b, Hammarby), Fanny Hjelm Rönnlund (mf, Hammarby), Vera Blom (mf, flyttas upp till A-laget), Ebba Hjalmarsson (b, flyttas upp till A-laget), Nichole Persson (mv, Breidablik), Julia Olsson (mf, AIK), Sara Olai (b, Djurgården)

Förluster: Daniella Famili (mf, AIK), Jennifer Sjösten (fw, Lidköpings FK), Ella Reidy (b, ny klubb ej klar), Maddy Talbot (mv, ny klubb ej klar), Lovisa Norrby (b, ny klubb ej klar), Vaila Barsley (b, slutar), Lovisa Koss (mv, Linköping FC), Shannon Woeller (b, IFK Norrköping)

FÖRSÄSONGEN
Förväntningarna på BP har inte varit jättestora. Man klarade damallsvenska kontraktet med nöd och näppe. Men man gjorde en godkänd prestation i svenska cupen där man slutade tvåa i sin grupp efter att ha vunnit mot både Eskilstuna United och Uppsala. Det lägger en bra grund för kommande säsong, topplagen ska man inte kunna mäta sig med men det kommer bli en tuff bottenstrid också.

Annons

NYCKELSPELARNA
BP har värvat friskt men också blivit av med en del spelare. En som kommit in är Elsa Karlsson från Hammarby, troligtvis kommer försvararen att vara en otroligt viktig spelare då BP väntas försvara en hel del kommande säsong. Sedan kommer Frida Thörnqvist att vara viktig i år - i fjol var det Thörnqvist som skapade flest målchanser, men det handlar om att hon då också ska hålla sig hel och frisk då anfallaren är skadebenägen.

GENOMBROTTET
BP har en hög medelålder på sin startelva och kanske handlar det om att spelare skulle fått sitt stora genombrott för flera år sedan. Men ska man lyfta fram en spelare är det Vera Blom som kan få lite av ett minigenombrott, men det kommer bli tufft då hon har en hel del rutinerade spelare som troligtvis går före i rangordningen.

FRÅGETECKNET

Annons
Kan man göra om samma bedrift två gånger om? Jag tror att det kan bli riktigt svårt för BP. För Stockholmslaget måste allt falla på plats för att man ska kunna hålla sig kvar i damallsvenskan - på förhand kan man utan tvekan säga att BP kommer att tampas i botten och frågan är om man är starkare än nykomlingarna och det är ytterst tveksamt om man är.

SNACKISEN
I fjol klarade man kontraktet med nöd och näppe. Men sedan bytte man ut hela staben som ska försöka ta ett lag, som kanske inte är byggt för spel i den högsta ligan, till nya höjder. Men där har man å andra sidan lyckats med en hel del värvningar bland annat Elsa Karlsson och Julia Olsson. Och även om vi tagit på det här med att stanna kvar i damallsvenskan tidigare i guiden så är det precis det som BP:s säsong kommer att handla om.

Fakta

Fotbollskanalen tippar damallsvenskan

Amanda Zaza
1. Kristianstads DFF
2. FC Rosengård
3. BK Häcken
4. Hammarby
5. Linköping FC
6.Vittsjö GIK
7. Djurgården IF
8. Piteå IF
9. Kif Örebro
10. IFK Kalmar
11. IK Uppsala
12. BP
13. IFK Norrköping
14. Växjö DFF


Mia Eriksson
1. Hammarby IF
2. Kristianstads DFF
3. BK Häcken
4. FC Rosengård
5. Linköping FC
6. Djurgårdens IF
7. Vittsjö GIK
8. Piteå IF
9. KIF Örebro
10. IFK Kalmar
11. Brommapojkarna
12. Växjö DFF
13. IFK Norrköping
14. IK Uppsala

Publicerad 2023-03-17 kl 08:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto