Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgården 2023: "Ser ärligt talat mörkt ut"

Damallsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen.
Här är Fotbollskanalens genomgång av Djurgården 2023.

Foto: Bildbyrån.

Placering 2022: Plats 10 i damallsvenskan

Nyförvärv: Agnes Hedman (mf, flyttas upp till A-laget), Alexsandra Lobanova (b, BP), Matilda Plan (b, Eskilstuna United).

Förluster: Linda Motlhalo (mf, Glasgow City), Nicole Ruiz Granados (mf, ny klubb ej klar) Ellen Andersson (b, Mallbacken), Louise Larsson (mf, ny klubb ej klar), Sara Olai (b, BP)

FÖRSÄSONGEN
Det blev en acceptabel försäsong där man efter derbyförlusten var och nosade på underkänt i helhet. Men islossningen kom mot Umeå och sedan klarade man det damallsvenska testet i form av Piteå där man kryssade. Så över lag är det en acceptabel försäsong men som lämnar en hel del kvar att önska från Djurgården.

Annons

NYCKELSPELARNA
Kanske är det inte många som håller Alice Bergström som en nyckelspelare. Men efter insatsen mot Umeå där hon gjorde sig fri på högerkanten och spelade in till flertal av målen är det ett faktum att hon kommer att vara extremt viktig i uppbyggnaden men också i defensiven. Sedan är Sanna Kullberg tillbaka efter en tids frånvaro och där kommer hon vara viktig i defensiven som man även förstärkt med hjälp av Matilda Plan och Alexsandra Lobanova. Dessutom kommer både Tove Almqvist och StinaLisa Johansson att vara viktiga i anfallet – där jag kallt räknar med att Johansson är den som kommer att stå för många av Djurgårdens mål.

GENOMBROTTET
Urdjurgårdaren Alexsandra Lobanova lämnade sin lagkaptensroll i BP och gick till Djurgården – den tidigare ryska landslagsspelaren drömmer om att få sitt stora genombrott och om Djurgården behöver förstärkning rent defensivt är det precis Lobanova som kommer att stärka upp där. Försvararen var en av de mest tongivande spelarna för BP och extremt viktig för att man skulle hålla sig kvar – nu blir pressen en annan och frågan är om hon lyckas leverera och få en stor skjuts ut i ett svenskt ungdomslandslag.

Annons

FRÅGETECKNET
Hur länge ska man hålla fast i något som inte fungerar? Det känns lite som att det varit Djurgårdens melodi, man värvar en tränare som Magnus Pålsson som har en likadan tränarstil som den man sparkade tidigare man hoppas att det nu kommer att ske en förändring. Men jag tvekar på att det kommer att se ljust ut för Djurgården inför sommaruppehållet - i de fem inledande matcherna ställs man mot Häcken, Rosengård och Hammarby bland annat. Det krävs en del för att Pålsson ska kunna ta viktiga poäng under försäsongen och trots att man värvat bra kommer det vara en hel del press på Pålsson att göra bättre resultat än i fjol och ärligt talat ser det mörkt ut.

SNACKISEN
Det stormade rejält kring Hedvig Lindahl i fjol. Rent sportsligt gick det tungt för Djurgården och Lindahl kritiserade. Men sedan kritiserades den svenska landslagsmålvakten för ännu mer sitt agerande utanför planen – redan innan hon anslöt till Djurgården gick hon ut med att det var en klubb med dåligt rykte. Lindahl fick det därför aldrig att lyfta men Djurgården har fortsatt förtroende för målvakten som tagit hjälp av de unga spelarna för att förstå supporterkulturen ännu bättre. Blir detta veteranens sista säsong?

Annons

Fakta

Fotbollskanalen tippar damallsvenskan

Amanda Zaza
1. Kristianstads DFF
2. FC Rosengård
3. BK Häcken
4. Hammarby
5. Linköping FC
6.Vittsjö GIK
7. Djurgården IF
8. Piteå IF
9. Kif Örebro
10. IFK Kalmar
11. IK Uppsala
12. BP
13. IFK Norrköping
14. Växjö DFF


Mia Eriksson
1. Hammarby IF
2. Kristianstads DFF
3. BK Häcken
4. FC Rosengård
5. Linköping FC
6. Djurgårdens IF
7. Vittsjö GIK
8. Piteå IF
9. KIF Örebro
10. IFK Kalmar
11. Brommapojkarna
12. Växjö DFF
13. IFK Norrköping
14. IK Uppsala

Publicerad 2023-03-22 kl 11:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto