Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kristianstads DFF 2023: "Det lag som känns allra klarast"

Damallsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen.
Här är Fotbollskanalens genomgång av Kristianstads DFF 2023.

3:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från cupsemifinalen mellan Häcken och KDFF i spelaren ovan.

Placering 2022: Plats 4 i damallsvenskan.

Nyförvärv: Carly Wickenheiser (mf, Kif Örebro), Hlin Eiriksdottir (mf, Piteå IF), Maja Wangerheim (b, Älvsjö AIK), Elin Johansson (mf, flyttas upp till A-laget), Julia Andersson (mf, flyttas upp till A-laget).

Förluster: DB Pridham (mf, Linköping FC), Gabrielle Carle (b, Washington Spirit), Maja Bodin (fw, Kif Örebro)

Försäsongen
Det har minst sagt varit en lyckad försäsong för KDFF. Man slutade etta i sin grupp i svenska cupen där man ställdes mot fjolårets SM-guldvinnare, FC Rosengård och trean Linköping FC. Men man visade att man klarade båda testen och i den semifinalen till svenska cupen väntar BK Häcken, ytterligare ett test inför den damallsvenska premiären. Troligtvis det lag som varit mest stabilt.

Annons

Nyckelspelarna
Någon som glömt bort Evelyne Viens? Inte. Kanadensiskan vann skytteligan i fjol och damallsvenskans kanske vassaste målskytt, tillsammans med Tabby Tindell har man fått till ett fint samarbete som kommer hota även dem lägst stående försvaren. Dessutom har Hlin Eiriksdottir värvats in från Piteå, det var lite den sista pusselbiten som saknades, sedan är det ingen hemlighet att Sheila van den Bulk alltid är viktig för lagen hon spelar för. I fjol var hon viktig, i år kommer hon vara viktig.

Genombrottet
Jordan Brewster har skrivit på sitt första proffskontrakt med Kristianstad DFF, flertal spelare har tidigare blommat ut under Beta Gunnarsdottir och med sin ålder, mognad samt erfarenhet av collegefotboll finns det mycket som pekar på att försvararen kommer att kunna lyfta enormt i damallsvenskan – och potentiellt kunna ta sig ut i Europa.

Annons

Frågetecknet
Kanske det lag som känns allra klarast. I fjol satsade man allt under hösten för guldet och missade en CL-plats – anledningen var att man inte hade en så bred trupp. Men det har man åtgärdat så det finns inga större frågetecken, Beta Gunnarsdottir har visionen klar och vet hur hon ska lyfta KDFF.

Snackisen
Den breda truppen, eller brist av, var ett problem under fjolårets säsong. Men nu har KDFF hittat rätt, man har stärkt upp defensiven och mittfältet och man har hittat bitar som Carly Wickenheiser och Hlin Eiriksdottir som är tänkta att göra skillnad. Dessutom har man flyttat upp spelare från ungdomsleden för att spelarna inte ska belastas alldeles för hårt under träning - något som gör att Kristianstad verkligen kommer att utmana om SM-guldet – men då måste man hålla sig undan fjolårets skador.

Annons

Fakta

Fotbollskanalen tippar damallsvenskan

Amanda Zaza
1. Kristianstads DFF
2. FC Rosengård
3. BK Häcken
4. Hammarby
5. Linköping FC
6.Vittsjö GIK
7. Djurgården IF
8. Piteå IF
9. Kif Örebro
10. IFK Kalmar
11. IK Uppsala
12. BP
13. IFK Norrköping
14. Växjö DFF


Mia Eriksson
1. Hammarby IF
2. Kristianstads DFF
3. BK Häcken
4. FC Rosengård
5. Linköping FC
6. Djurgårdens IF
7. Vittsjö GIK
8. Piteå IF
9. KIF Örebro
10. IFK Kalmar
11. Brommapojkarna
12. Växjö DFF
13. IFK Norrköping
14. IK Uppsala

Publicerad 2023-03-21 kl 11:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto