Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kif Örebro 2023: "Aktivast under fönstret – får man alla bitar på plats?"

Damallsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen.
Här är Fotbollskanalens genomgång av Kif Örebro 2023.

Foto: Bildbyrån

Placering 2022: Plats 9 i damallsvenskan.

Nyförvärv: Felicia De Feo (b, Alingsås FC), Ida Björnberg (fw, flyttas upp till A-laget), Lisa Frisk (mf, flyttas upp till A-laget), Clara Ekstrand (mv, Sundsvalls DFF), Maja Bodin (fw, Kristianstads DFF), Audrey Harding (fw, Washington Spirit), Saga Andersson (mv, IK Sturehov), Louise Lillbäck (fw, Florida Gulf Coast University), Katariina Kosola (mf, Umeå IK), Line Hammarlund (b, IK Sturehov), Emma Peuhkurinen (mf, KuPS), Solveig Johannesdottir (mf, Valur Rejkjavijk)

Förluster: Amanda Rantanen (fw, Linköping FC) Berglind Rós Ágústdóttir (b, Sporting Huelva), Moa Öhman (mv, Piteå IF), Rebecka Mannström (mf, ny klubb ej klar), Carly Wickenheiser (mf, Kristianstads DFF), Lisa Pechersky (mf, PSV), Elli Pikkujämsä (b, Racing Louisville), Frida Abrahamsson (f, slutar), Wilma Öhman (mf, IK Uppsala), Katie Lockwood (fw, Hibernian).

Annons

FÖRSÄSONGEN
En försäsong som inte kan räknas som lyckad. Två stora test i BK Häcken och Vittsjö men resultaten pekar mot att det kommer att bli otroligt tufft för Kif Örebro under den damallsvenska säsongen om det inte lyfter rejält.

NYCKELSPELARNA
Heidi Kollanen och Tove Enblom är spelare med mycket rutin. Det faktum att man har fått behålla Enblom ytterligare säger en hel del om Kif Örebro och miljön. Ett lag som utvecklar många unga spelare, då är det oftast ledarna och de mer rutinerade spelarna som kommer att behöva axla det stora ansvaret. Enblom kommer att behöva vara en ledare både på och utanför planen och kommer att vara viktig för att det går bra för Kif.

GENOMBROTTET
Storasyster Emilia Pelgander har visat fin form både i klubblaget och ungdomslandslaget, har hon en riktigt bra säsong så är det högst troligt att Kif inte kommer att få behålla sin egen produkt. Drömmen är att spela ute i Europa och om hon gör det bra den här säsongen kan hon mycket väl lämna redan i vinter för ett damallsvenskt mellansteg och sedan ta steget ut i Europa. En spelare som ger hopp om svensk fotbolls framtid.

Annons

FRÅGETECKNET
Det har skett en del förändringar, dels har assisterande tränaren lämnat samtidigt som man tillsatt en ny ordförande. Dessutom har flera spelare lämnat och flera spelare kommit in, Kif är det lag som varit mest aktiva under fönstret och mycket handlar om man kommer att hinna få samtliga bitar på plats inför säsongsstart, eller om man tappat alldeles för många viktiga spelare och ersatt med spelare som kanske inte är lika självklara.

SNACKISEN
Är det något man har i Kif är det egna produkter, man satsar på sina spelare och det verkar vara en bra miljö för unga spelare som satsar på en elitkarriär. Det har blivit lite av en utvecklingsklubb som börjar ge frukt, inte minst på senaste landslagssamlingen där tre spelare med en historik i KIF blev kallade till landslagssamlingen – dessutom lyckades man med sin fina strategi locka till sig målvaktstalangen Saga Andersson.

Annons

Fakta

Fotbollskanalen tippar damallsvenskan

Amanda Zaza
1. Kristianstads DFF
2. FC Rosengård
3. BK Häcken
4. Hammarby
5. Linköping FC
6.Vittsjö GIK
7. Djurgården IF
8. Piteå IF
9. Kif Örebro
10. IFK Kalmar
11. IK Uppsala
12. BP
13. IFK Norrköping
14. Växjö DFF


Mia Eriksson
1. Hammarby IF
2. Kristianstads DFF
3. BK Häcken
4. FC Rosengård
5. Linköping FC
6. Djurgårdens IF
7. Vittsjö GIK
8. Piteå IF
9. KIF Örebro
10. IFK Kalmar
11. Brommapojkarna
12. Växjö DFF
13. IFK Norrköping
14. IK Uppsala

Publicerad 2023-03-17 kl 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto