Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Louis van Gaal går hårt åt Fifa och Qatar-VM: "Pengar och kommersiella intressen är allt som betyder något"

VM 2022

Nederländerna är klart för Qatar-VM.
Förbundskapten Louis van Gaal är kritisk till valet av värdnation.
- Det är löjligt att fotbolls-VM ska spelas i Qatar. Det handlar bara om pengar, säger han enligt ESPN.

3:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Norge-Nederländerna från VM-kvalet i spelaren ovan.

Nederländerna knep förstaplatsen i sin VM-kvalgrupp framför Turkiet och är därmed kvalificerat till fotbolls-VM i Qatar senare i år. Och just att det är Qatar som ska arrangera mästerskapet är ett faktum som har fått utstå skarp kritik, framförallt på grund av landets allvarliga brister kring mänskliga rättigheter. 

Senaste i raden att kritisera Qatar-VM är Nederländernas förbundskapten Louis van Gaal. På en presskonferens under måndagen gick han hårt åt Fifa.

- Vi ska spela VM i ett land som Fifa säger att de vill utveckla fotbollen i. Det är bullshit, men det spelar ingen roll. Det handlar om pengar och kommersiella intressen, det är vad som betyder något för Fifa, säger van Gaal enligt sajten Goal och nederländska ESPN.

ANNONS

- Jag har sagt det förut: det är löjligt att fotbolls-VM ska spelas i Qatar. Det handlar bara om pengar och försäljning. Varför tror du att jag inte sitter i någon kommitté hos Fifa med min expertis? Eftersom jag alltid har satt mig emot den här typen av organisationer. Det är inte rätt.

Fotbollskanalen var nyligen på plats i Qatar och rapporterade om de allvarliga baksidorna som följt med utnämningen av Qatar som värdnation till fotbolls-VM.

Läs mer om jobben från Qatar i faktarutan nedan. 

Publicerad 2022-03-21 kl 21:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto