Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Benzema och Giroud tvingas till samma bord - inget som Sverige tar efter

Sverige (herr)

SOLNA. Karim Benzema och Olivier Giroud måste sitta vid samma bord under hela EM.
Men i Sverige får spelarna själva vem man vill sitta tillsammans med.
- Vi har inte haft något behov av det på något sätt utan spelarna själva styr det, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

1:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Andersson resonera kring upplägget i EM-bubblan här ovan.

Karim Benzema är tillbaka i det franska landslaget, och han är ett känsligt ämne på flera olika sätt och vis.

För det första har han varit avstängd sedan 2015 på grund av hans påstådda inblandning i en utpressning kopplat till en sexvideo med hans tidigare landslagskollega Mathieu Valbuena.

För det andra uttalade han sig för ungefär ett år sedan om att han själv kan jämföras med en Formel 1 och att landslagsanfallaren Olivier Giroud i sin tur kan jämföras med en gokart.

Nu när Benzema gör comeback i "Les Bleus" så är inte Valbuena med i truppen - men det är däremot Giroud.

Nu tvingas anfallsstjärnorna att sitta vid samma bord under hela mästerskapet, ett beslut som förbundskapten Didier Deschamps ska ha tagit, uppger L’Équipe.

ANNONS

I det svenska landslaget trycker Janne Andersson ofta på att han vill att hans lag ska vara bäst i världen på sammanhållning. Men den svenska förbundskaptenen lägger sig inte i vilka spelare som sitter vid samma bord under måltiderna.

- Spelarna får verkligen välja själva hur man sitter, det har jag inga synpunkter på. Sedan finns det ju några klassiska historier, som när ”Bengan” Johansson var förbundskapten för handbollslandslaget och han delade in Magnus Andersson och Magnus Wislander i samma rum efter att de hade fajtats i RIK och Drott. Så när båda kom till samlingen så fick dom bo i samma rum, vilket var ganska roligt, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

- Är man kompisar i grunden, så efter några minuter så inser man att man inte kan ligga där och tjura utan att man nog får lösa det här. Det är ju ett sätt att lösa det på, och det är kanske så som han (Deschamps) tänker, utan att jag vet? Sitter man ihop så blir det ju att man pratar med varandra. Men vi har inte haft något behov av det på något sätt utan spelarna själva styr det helt och hållet med vilka man sitter med och vilka man umgås med. Vi ska ha en jättestor respekt för varandra och vi ska trivas tillsammans och ha det bra ihop, men sedan får man ju också acceptera att alla gillar inte alla lika mycket… eller alla behöver inte vara lika mycket med alla.

ANNONS

Vid samma bord som Benzema och Giroud ska även Antoine Griezmann, Leo Dubois, Raphael Varane, Lucas Hernandez, Benjamin Pavard och Hugo Lloris sitta.

Publicerad 2021-06-03 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto