Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tre frågetecken inför Sveriges EM-genrep: "Jansson borde inte spela"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Tre EM-spelare är frågetecken inför helgens match mot Armenien.
Mittbacken Pontus Jansson kommer exempelvis inte spela då.
- Han borde vila, säger förbundskaptenen Janne Andersson till Fotbollskanalen.

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Janne Andersson pratar om frågetecknen inför Sveriges EM-genrep.

Sveriges EM-trupp har återsamlats i Stockholm under onsdagen. Nu ger förbundskaptenen Janne Andersson en uppdatering om tre spelare som inte riktigt är redo för matchspel än.

Det är tre backar som jobbar för att komma i form.

- Ludwig Augustinssons rehab går jättebra. Han kommer vara med på delar av fotbollsträningen i dag, säger Andersson och fortsätter: 

- Filip Helander kör rehab vid sidan av i dag. Hans rehabilitering har gått jättebra och jag räknar med honom i fotbollsträning i morgon.

Vidare säger han:

- Pontus Jansson har haft en brutal säsong i England med många matcher. Han är sliten. Det är ingen skadeproblematik. Därför kommer vi ta det väldigt lugnt med honom. EM börjar om tolv dagar. Det är då vi ska vara som allra bäst. Han behöver lite återhämtning.

ANNONS

På lördag spelar Sverige sin sista träningslandskamp inför EM, mot Armenien. Den nämnda trion är frågetecken till det mötet.

- Är det minsta tveksamhet kring någon är det inte aktuellt med spel. Pontus kan jag nog säga definitivt att han inte kommer spela. Han borde vila. Sen får vi se hur det är med "Fille" och "Ludde", det tar vi dag för dag.

Just nu har Janne Andersson bara två "helt friska" mittbackar att tillgå; Marcus Danielson och Victor Nilsson Lindelöf. Lagkaptenen Andreas Granqvist är tydligt femteval bland mittbackarna och inte i form för EM-spel i dagsläget, har Andersson uttalat tidigare.

Danielson spelade mot Finland senast och på frågan om det faktum att han kunnat vara med fullt ut nu är en fördel för honom inför laguttagningen till EM-premiären mot Spanien svarar Andersson:

ANNONS

- Det är bra för oss och Marcus, eftersom han inte kunnat vara med vid några samlingar tidigare. Det är extra nyttigt just i hans fall. Sen vågar jag inte säga om det är en fördel totalt sett men det är bra att han fått extra tid.

Publicerad 2021-06-02 kl 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto