Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sveriges positiva EM-besked - ALLA är negativa

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Blågult har gått in i EM-bubblan på riktigt.
Och glädjande nog har alla spelare och ledare testat negativt för covid-19 under onsdagen.
Det uppger presschefen Jakob Kakembo Andersson för Fotbollskanalen.

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren kommenterar Janne Andersson skadeläget i truppen.

Efter lägret i Båstad i förra veckan och träningslandskampen mot Finland i lördags fick Sveriges herrlandslag ett par dagar ledigt - för att få "frisk luft" och möjligheten att umgås med nära och kära en sista gång innan EM. Under onsdagen återsamlades dock hela truppen i Stockholm och nu kommer de vara "instängda" i sin bubbla fram till att turneringen är över för deras del.

Blågults spelare får inte träffa familj eller vänner från och med nu.

Risken att någon spelare eller ledare ska ta med sig smitta in i bubblan efter de lediga dagarna finns, men nu kommer ett positivt besked inför sommarens mästerskap. Samtliga spelare och ledare har testat negativt under onsdagen, då snabbtester genomfördes. Det meddelar presschefen Jakob Kakembo Andersson.

ANNONS

Nu väntar också PCR-testning för Blågult under torsdagen, enligt Kakembo Andersson.

Förbundskaptenen Janne Andersson medger att han känner en viss oro för att Sverige ska drabbas av coronafall när man samlas igen.

- Man har på något sätt lärt sig att leva med det här nu. Det är tråkigt att behöva fundera på det, men det är klart att det finns med någonstans, säger Andersson och fortsätter:

- Men vi tyckte det var viktigt att spelarna fick komma hem några dagar för att få frisk luft och de har blivit tillsagda att bara vara med nära och kära, och inte vara i massa andra sammanhang. Jag har själv jobbat i trädgården hemma.

Han avslutar:

- Nu hoppas vi och tror att det här ska bli bra när de kommer in i bubblan igen. Blir det inte så, då får vi hantera det. Men det är en konstig situation fortfarande, att man behöver tänka på de här grejerna.

ANNONS
Publicerad 2021-06-02 kl 15:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto