Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olsen om ovissa framtiden - och Ancelottis farväl: "Svårt att tacka nej"

Premier League

SOLNA. Robin Olsen skjuter på frågan om sin framtid till efter EM.
Han säger sig inte veta vad som händer när låneavtalet med Everton går ut.
- Klart att EM är ett bra skyltfönster, säger keepern till Fotbollskanalen.

1:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Olsen pratar om framtiden och att Carlo Ancelotti har lämnat Everton.

Robin Olsen har under den gångna säsongen varit utlånad från Roma till Everton. I Premier League-klubben blev det sju framträdanden i ligan, tre i FA-cupen och ett i Ligacupen. Nu är det dock oklart om målvakten stannar i Everton, återvänder till Roma eller flyttar till en annan klubb.

- Jag har inte tänkt på det. Jag ser fram emot mästerskapet (EM) nu, det är det jag har fokus på. Resten får vi ta efter EM, säger 31-åringen.

En sak som skulle kunna påverka Olsens framtid i Everton är det faktum att managern Carlo Ancelotti i dagarna lämnade klubben, för att gå till Real Madrid.

- Klart det är kul för Carlo att få ta över Real. Det är inget jag hade hört något om. Men det är en stor möjlighet för honom som är svår att tacka nej till, tror jag.

ANNONS

Olsen medger att speltiden i Everton inte blivit vad han hoppats på. Jordan Pickford har ofta gått före honom.

- Det har varit en bra säsong ändå. Jag hade velat spela mer, men att komma till England och uppleva hur det är där, hur den ligan är och sättet vi tränar på har gett mig mycket. Det har utvecklat mig en hel del.

- Jag har kommit tillbaka till den målvaktstekniken som jag har växt upp med och tränat på innan jag kom till Italien. Där blev det en förändring. Så jag har utvecklats mycket och fått ett antal matcher som jag är nöjd med. Det har varit en bra säsong.

Vidare säger han:

- Jag har trivts bra i England och sen får vi se vad som händer efter mästerskapet. Det är det här jag sett fram emot och är det här jag längtat efter. Nu ska jag njuta.

VM 2018 gav Olsen en flytt från FC Köpenhamn till Roma. Om det här mästerskapet ger en liknande skjuts? Möjligt.

ANNONS

- Det är klart att det är ett bra skyltfönster. Jag tror de flesta matcherna med landslaget är det överlag. Men det viktigaste för mig är att vi gör det väldigt bra tillsammans, för Sverige. Sen om det kan hjälpa mig... det är en bonus. 

Olsen spelade mot Finland i en träningslandskamp i lördags och hoppas även spela EM-genrepet mot Armenien på lördag.

- Det skulle vara jätteviktigt. Jag vill spela alla matcher som jag är tillgänglig i. Så det vore absolut viktigt. Sen är det inte upp till mig. Janne (Andersson, förbundskapten) tar ut laget.

Publicerad 2021-06-03 kl 15:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto