Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så har Forsberg tagit kliv efter VM: "Jag tänker annorlunda nu"

Sverige (herr)

SOLNA. Får vi se Emil Forsberg 2.0 i EM?
Stjärnan beskriver att han tagit stora steg personligen sedan VM 2018.
- Jag tänker på att annorlunda sätt nu, säger RB Leipzig-yttern.

4:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Emil Forsberg i spelaren ovan.

Emil Forsberg kliver in i den svenska EM-bubblan med ett nyskrivet kontrakt med RB Leipzig i bagaget. Det är yttern väldigt glad över - och han säger att det ger honom ett lugn att han vet hur de kommande ser ut.

Efter att ha haft en dialog med nye tränaren Jesse Marsch förlängde 29-åringen fram till sommaren 2025.

- Den här gången klaffade allt riktigt snabbt. Jesse ringde mig och vi hade ett bra snack. De presenterade hur de ville ha de, vi sa hur vi ville ha det och efter det gick det väldigt snabbt. Det känns skönt, framför allt att få fyra år. Det är viktigt för familjen, vi trivs otroligt bra där, säger Forsberg och fortsätter:

ANNONS

- Det är en europeisk toppklubb. Vi slutade tvåa i ligan i år och tog oss vidare från en svår grupp i Champions League. Det känns riktigt bra inför nästa säsong och det var en stor del till att jag valde att stanna, och att Jesse kommer in. Jag älskar staden och klubben väldigt mycket.

Han säger att det inte var särskilt nära att han lämnade Leipzig.

- Det har väl varit närmare några andra gånger än vad det var nu. Det gick så pass fort med kontraktsförlängningen så jag hade väl inga tankar om det (en flytt). Hasan (Cetinkaya, agent) löste allt snabbt och sen var det bara att skriva på papperna.

Bundesliga-stjärnan är en nyckelspelare i Blågult och kliver in i ett nytt mästerskap, efter VM 2018, med ett stort lugn, enligt honom själv.

- Jag som person är väl betydligt lugnare nu. Jag har blivit far och jag tänker på ett lite annorlunda sätt än vad jag gjort tidigare. Jag är tryggare i mig själv och tänker på ett annat sätt. Samtidigt som laget utvecklats otroligt mycket. Vi har fantastiska spelare och många yngre spelare med stor potential. Det är kul att följa. 

ANNONS

- Jag försöker helt ärligt bara gå ut och ha kul. Jag funderar inte så mycket annat. Det som räknas är vad Sverige gör och vad vi gör tillsammans. Jag är tryggare i mig själv och vågar väl göra lite fler fel. Förut har jag lagt lite för mycket press på mina axlar och det är lätt att det låser sig då. Med åren blir man lite klokare. Jag känner att jag är i en väldigt bra form, och jag ung och hungrig. Jag ser fram emot det här mästerskapet.

Publicerad 2021-06-03 kl 20:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto