Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Buades ut av Leeds fans - men nu tror Jansson på ett bättre bemötande: "Sanningen har kommit ut"

Sverige (herr)

SOLNA. Förra gången som Pontus Jansson mötte Leeds så buades han ut.
Nästa säsong möter han sitt förra lag igen - då tror han på ett bättre bemötande.
- Sanningen har ju kommit ut på ett bättre sätt om hur det var när jag lämnade, säger han till Fotbollskanalen.

3:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Pontus Jansson i spelaren ovan.

Under sommaren 2019 lämnade Pontus Jansson Leeds och gick till Brentford. Jansson hade då tillhört Leeds i tre år och var en viktig spelare och blev bland annat uttagen i årets lag i Championship säsongen 2018/2019.

Men trots det tvingades han ändå bort från klubben efter säsongen.

I Olof Lundhs podcast har den svenske mittbacken tidigare berättat om hur det var att plötsligt inte vara önskad av sin tidigare tränare Marcelo Bielsa. Där pratar Jansson om att det inte var populärt att han bad om extra semester efter VM 2018 och att han även hade flera andra dispyter med tränaren.

- Han gillade mig otroligt mycket som fotbollsspelare, men han hade svårt för mig som person, sa Jansson.

ANNONS

Men en annan del som Pontus Jansson också nämnde i podden var att Leeds var tvungna att sälja honom på grund av Financial fair play, något som även Bielsa har bekräftat.

- Jansson var den bästa spelaren förra året. Men klubben måste sälja spelare för att anpassa sig till FFP (Financial Fair Play) och göra ligan hälsosam och jämn, har han sagt.

Inför säsongen 2019/2020 gick Jansson alltså till Brentford och ställdes direkt mot sin förra klubb. Då fick han ta emot burop från sina förra fans.

Säsongen slutade med att Leeds gick upp i Premier League - medan Brentford stupade på mållinjen och förlorade playoff-finalen mot Fulham.

Men den här säsongen gick det bättre. Ett nytt playoff-försök och denna gången tog Brentford klivet upp i Englands högsta serie.

Direkt efter slutsignalen, i en intervju med Sky, hyllade Jansson sin förre tränare Bielsa.

ANNONS

Nu förklarar mittbacken, för Fotbollskanalen, varför han valde att göra det.

- Ofta när jag gör intervjuer i England, framför allt med Sky, så är det frågor om Leeds som man får. Denna gången blev jag ledd in på ämnet. Men det var också mycket sanning i det som jag sa. Jag lärde mig otroligt mycket av Bielsa när jag var där, saker som jag tog min an och tog med mig till Brentford, framför allt kring det fysiska i att springa mycket och så vidare. Så det jag sa kom från hjärtat, säger han och fortsätter:

- Men som sagt, frågan ställdes av Sky om Leeds, så det var inte så att jag tog upp det om Leeds. Men det var mycket sanning i det som jag sa.

Brentfords avancemang betyder att Pontus Jansson återigen kommer att få möta Leeds, den här gången i Premier League.

- Det kommer så klart att bli speciellt. Jag gjorde ju det i Championship och det var speciellt. Spridda burop då. Men denna gången tror jag att det kan bli mer positivt. Sanningen har ju kommit ut på ett bättre sätt om hur det var när jag lämnade. Jag tror att det kommer att bli positivt, säger han.

ANNONS
Publicerad 2021-06-04 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto