Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nu samlas EM-truppen i Stockholm - byter hotell för första gången på över 20 år

Sverige (herr)

STOCKHOLM. För första gången på 22 år kommer landslaget att bo på ett annat hotell i Stockholm än Scandic Park.
Fotbollskanalen besökte Scandic Continental för att se hur spelarna kommer att kunna ladda upp inför EM.
- Den största anledningen är att vi har möjlighet att var ute mer på hotellet, säger landslagschef Stefan Pettersson.

2:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Finland i spelaren ovan.

Sedan slutet på 90-talet har landslaget vid varje samling i Stockholm bott på Scandic Park, ett "stenkast" från Stureplan, vilket har varit uppskattat bland spelarna då det finns närhet till bra caféer och shopping.

Men nu med pandemin så får spelare och ledare knappt lämna hotellet, förutom när man ska till träning och match. Så därför har man nu hittat ett annat hotell som man tycker passar bättre i läget som råder, och när landslaget på onsdagen samlas och går in i EM-bubblan så gör man det på Scandic Continental i centrala Stockholm.

- Det beror på olika anledningar. Den största anledningen är att vi har möjlighet att var ute mer på hotellet. Sedan finns det bättre sällskapsutrymmen för spelarna att hänga på här. Nu testar vi det här och så får vi se hur det blir i höst, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

ANNONS

Så Fotbollskanalen besökte Scandic Continental för att se vad det är som lockar där. Det visade sig att spelarna kommer att få en helt egen våning på elfte etage (näst högst upp) och tillgång till en takterrass där det går att fylla på med energi med en magisk utsikt över Riddarfjärden.

På den egna våningen kommer det att finnas en players lounge med aktiviteter, som spel och annat.

Även på rummen sticker utsikten ut. Fotbollskanalen var inne i ett rum där det fanns fyra smala fönster från golv till tak, tre på långsidan vid sängens fotända, och ett på kortsidan mittemot ingången - och även här gick det att se ut över Riddarfjärden och bort mot Södermalm. Och i andra rum ser man Klara kyktorn och bort mot Hötorgsskraporna.

Annars är det enkla och vanliga rum med en säng, teve, vattenkokare och pulverkaffe och tepåsar. På badrummet fanns det dusch men inget badkar.

ANNONS

För spelarna och ledarna som vill gymma så går det bra. Hotellet har ett litet gym med flera löpband och cyklar, och det finns också hantlar och en bänkpress.

Publicerad 2021-06-02 kl 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto