Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berg tror på start mot Spanien - så given är han i landslaget

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Marcus Berg har hela tiden varit given i Janne Anderssons landslag.
Det hoppas han fortsätter under EM.
- Jag bygger upp mig nu som att jag ska starta, säger han.

2:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en del av presskonferensen med Berg i spelaren.

Det är bara att kolla hur Janne Andersson har ställt upp sitt lag i match efter match för att förstå att Marcus Berg hela tiden har varit given i anfallet.

I kvalet till VM i Ryssland startade Berg i elva av tolv matcher, den tolfte kunde han inte vara med i och då blev det 1-2-förlust mot Frankrike.

I VM 2018 startade han i samtliga fem matcher när laget tog sig till kvartsfinal.

I Nations League 2018 startade han i samtliga fyra matcher när Sverige vann sin grupp i Division B och tog klivet upp i systemet.

I kvalet till EM så startade Berg i åtta matcher, hoppade in i en och var inte med i en.

I Nations League 2020 startade han i samtliga sex matcher.

ANNONS

Tidigare bildade Marcus Berg anfall med Ola Toivonen och då var de främsta utmanarna John Guidetti och Isaac Kiese Thelin.

 Nu, inför matchen mot Spanien, är det Alexander Isak, Robin Quaison och Jordan Larsson som är med och konkurrerar.

När Berg får frågan om han ser sig som given eller om det har blivit mer ovisst nu så svarar han:

- Med tanke på att jag inte spelade i mars när jag hade problem med ryggen så är det klart att man hade velat spela där. Sedan har vi ju gått runt en del det sista här. Så jag har ingen aning. Jag är taggad och redo att spela. Jag bygger upp mig nu som att jag ska starta. Men gör jag inte det så kommer jag att stötta laget och göra allt för att vi ska vinna. Vi får se när startuppställningen kommer, om man står i startelvan, säger han.

Hur känns formen?
- Det känns bra. Innan jag kom hit så var det två-tre veckor innan jag hade spelat, så i början var det mycket fokus på fysbiten, men nu tycker jag att det känns bättre och bättre. Det känns som att man har kopplat på en extra växel och fokuserar inför matchen. Så jag hoppas att jag får spela och jag är taggad och laddad och ser fram mot matchen.

ANNONS

I EM-kvalet spelade Berg oftast med Robin Quaison. Men efter kvalet har Alexander Isak imponerat stort i Real Sociedad och gjorde 17 ligamål under säsongen som nyligen avslutades.

Fotbollskanalen frågar Berg om hans roll förändras något om han spelar med Quaison eller Isak?

- Det blir egentligen ingen skillnad. Två otroligt skickliga spelare som har sin styrka i speeden. Jag blir väl lite mer target med vem jag än spelar med. Så det är ingen jätteskillnad. Jag och Robin har spelat mycket ihop och det har fungerat jättebra. Isak har också fantastiska kvaliteter. Båda är bra i djupledsspelet och är kvicka och snabba, säger han.

Publicerad 2021-06-12 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto