Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Forsberg lämnar landslagssamlingen

Bundesliga

Emil Forsberg lämnar landslagssamlingen på grund av en känning av "en gammal skada".
Detta bekräftar han på förbundets hemsida.
- Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna, säger mittfältaren.

Foto: Bildbyrån

Under lördagen spelade Emil Forsberg från start i Sveriges möte med Rumänien. I början av den andra halvleken byttes han dock ut och när han lämnade planen såg han besviken ut.

Efter matchen uppgav Aftonbladet att Forsberg lämnat landslaget i vredesmod. Senare på kvällen skrev dock Expressen att ”Foppa” skulle lämna Blågult på grund av en ljumskskada.

På söndag förmiddag kom nästa vända i nyheten. Landslagschefen Stefan Pettersson berättade då för Fotbollskanalen att Forsberg var kvar på spelarhotellet och att han inte lämnat landslagstruppen.

- Han är här, sa Pettersson då.

Men senare samma dag meddelar Svenska Fotbollförbundet att mittfältaren inte kommer till spel mot Norge på tisdag.

ANNONS

- Det är såklart väldigt tråkigt att Emil måste lämna. Men dessvärre inte helt oväntat utifrån att han nyligen är tillbaka efter långtidsskada. Emil och jag helt överens om att detta är det klokaste beslutet just nu säger förbundskapten Janne Andersson i en kommentar.

Forsberg:

- Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget. Jag önskar Janne och grabbarna stort lycka till på tisdag.

Landslagschef Stefan Pettersson till Fotbollskanalen:

- Vi vet vad det är och det är ingen dramatik i det.

Vet du hur allvarlig skadan är?
- Nej, det vet jag inte. Jag tror inte att det är något allvarligt, men man är såklart försiktig när han har haft problem tidigare. Jag har själv haft liknande grejer. Han är försiktig och ska vara det också. Förhoppningsvis kan han träna och spela ganska snabbt igen.

ANNONS
Publicerad 2019-03-24 kl 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto