Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janne Andersson bemöter uppgifterna om Forsberg: "Helt felaktiga"

Sverige (herr)

Emil Forsberg har lämnat landslagssamlingen.
Enligt Sportbladet var det på grund av besvikelse.
Det tillbakavisar förbundskapten Janne Andersson.
- Uppgifterna är felaktiga, säger förbundskaptenen.

5:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Janne Andersson i spelaren.

Under lördagen spelade Emil Forsberg från start i Sveriges möte med Rumänien. I början av den andra halvleken byttes han dock ut och när han lämnade planen såg han besviken ut.

Efter matchen uppgav Aftonbladet att Forsberg skulle lämna landslaget på grund av besvikelse. Senare på kvällen skrev dock Expressen att "Foppa" skulle lämna Blågult på grund av en ljumskskada.

Under söndagen gick sedan SvFF ut med att Forsberg lämnat samlingen på grund av skada. Nu ger förbundskapten Janne Andersson sin syn på händelseförloppet.

- De (uppgifterna) är felaktiga, för han hade ju inte lämnat, han var ju kvar. Forsberg kände av en skada som han rehabilterat sig från i fem månader. Då bestämde vi oss för att göra en undersökning i dag på förmiddagen och jag pratade med Emil om det efter matchen i går. Han var besviken över att han kände av det. Han har ju inte spelat mer än någon, eller ett par, matcher, säger Andersson på en pressträff.

ANNONS

- Han hade en känning efter matchen. Jag bytte inte ut honom för att han var skadad och det visste jag inte under presskonferensen heller.  Han är inte skadad nu heller. Däremot har man en irritation i samma område om man har varit borta så pass länge. Han har ju dragits med det här i flera år.

Om Forsbergs reaktion vid bytet säger Andersson:

- Jag har varit med i 37 år och jag har sällan sett en spelare som är nöjd och glad. Jag tog ingen större notis om det. Jag tog honom i handen som jag brukar göra, sedan var jag fokuserad på matchen. Det är sällan en spelare är helnöjd när han kliver av. Jag har heller aldrig några problem om en spelare är besviken när han får kliva av, det hör till spelet. Det var inga konstigheter.

Förbundskaptenen säger också att Forsberg inte är nöjd med uppgifterna om att han lämnat på grund av besvikelse.

ANNONS

- Han är inte glad eftersom det är helt felaktigt. Han åkte ju inte hem i går. Men det får han prata om när han vill. Det är självklart så att han inte är nöjd.

Andersson har heller ingen aning om varför "felaktiga uppgifter" sipprat ut.

- Uppenbarligen vill någon eller några röra till det för oss. Men jag kan inte spekulera kring de uppgifter ni i media får. Ni får hantera de uppgifterna som ni vill och kan och det har jag full respekt för. Men jag tycker att det är tråkigt så klart för jag hade hellre stått och pratat om Alexander Isaks inhopp, Quaisons första tävlingsmatch eller Filip Helanders mittbacksprestation. Det är klart att det stör.

Finns det någon problem för Janne Andersson och landslagsledningen med att medierna har kännedom om återbud och tapp innan förbundet?

- Jag kan bara förhålla mig till verkligheten och det som spelaren säger till mig. Om det skulle vara så skulle det vara ett problem, men det är ju ren spekulation.

ANNONS

Om det skulle vara så att läckor finns svarar Andersson:

- Då är det väldigt allvarligt för mig. Men jag har pratat med spelaren i fråga, det vill säga Emil, och det han säger till mig måste jag förhålla mig till.

Publicerad 2019-03-24 kl 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto