Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Expertena om tappet av Forsberg: "Sveriges bästa offensiva spelare"

Sverige (herr)

Emil Forsberg lämnar den pågående landslagssamlingen.
Ett avbräck inför Sveriges EM-kvalmöte med Norge på tisdag, menar C More-expertena Anders Andersson och Hasse Backe.
- Han är Sveriges bästa offensiva, kreativa spelare, säger Andersson till Fotbollskanalen.
- Jag tycker han var flygande, kommenterar Backe "Foppas" insats mot Rumänien..

Foto: Bildbyrån

På söndagen kom beskedet att Emil Forsberg lämnar den nuvarande landslagssamlingen. Blågult säger att det beror på en gammal skada men efter lördagskvällen kom också uppgifter från Aftonbladet om att mittfältsstjärnan skulle ha lämnat landslaget i vredesmod. Detta efter att ha blivit utbytt i mitten av andra halvlek.

På tisdag ställs Sverige borta mot Norge och då finns alltså inte ”Foppa” med, något som försvagar Sverige, menar C More-experten Anders Andersson.

- Han är Sveriges bästa offensiva, kreativa spelare. Han var lysande i första halvlek mot Rumänien och för mycket nytt in i Jannes elva är inte bra. Dessutom blir Norge ingen lätt nöt att knäcka, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Andersson menar vidare att bytet mot Rumänien borde ha föregåtts av bättre kommunikation mellan Forsberg och Andersson.

- Det som jag blev väldigt förvånad över var att när man gör ett byte med en spelare som inte varit helt fysiskt friskt, då måste man ha stämt av innan matchen. Jag skulle bli jätteförvånad om Janne inte snackat med Forsberg. Med Jannes ledarskap känns det konstigt om han inte gjort det. Han har varit alldeles fantastisk som förbundskapten hittills och att snacka med Forsberg känns definitivt som en sak han skulle ha gjort sett till hur han tidigare agerat.

- Han vinner inga popularitetsproblem hos svenska folket om han lämnar en trupp för att man blir utbytt, avslutar Andersson.

Hasse Backe har följt skriverierna kring Forsberg och hoppas att det är ljumskskadan som sätter stopp och inget annat.

ANNONS

- Det är verkligen bara att hoppas på att han åker hem på grund av ljumskskadan. För att annars är det ingen bra situation om man har en problematik mellan Forsberg och landslagsledningen. Att han lämnar på grund av, kanske som han känner det, en för honom felaktig rollfördelning i sättet att spela, det är inte bra, säger han.

- Rent generellt lämnar man inte ett landslag på grund av att man blir utbytt eller inte når sin fulla potential. Det måste man ju kunna lösa mellan spelare och landslagsledning.

Backe menar, precis som Andersson, att tappet av Forsberg mot Norge kommer att bli tungt.

- Jag tycker att Sverige förlorar sin absolut bästa och konstruktiva kraft. Speciellt med tanke på det han visade de första 45 minuterna (mot Rumänien). Han var briljant i offensiven och låg bakom allt. Han var spelsugen efter att ha varit borta länge och jag tycker han var flygande.

ANNONS

Med Forsberg borta från Norge-matchen är också frågan hur Sverige ska ersätta honom. Backe tror på en omfördelning på mittfältet.

- Viktor Claesson fungerar bäst till vänster på ett mittfält så det är inte omöjligt att man flyttar över honom. Sedan, beroende på vilken balans man vill ha, känns det som att Sebastian Larsson får flytta ut till höger och Albin Ekdal och Kristoffer Olsson spelar centralt, säger han.

Publicerad 2019-03-24 kl 12:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto