Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdal: "Inget som tyder på att Emil inte skulle trivas"

Sverige (herr)

SOLNA. Emil Forsberg har lämnat landslagstruppen.
Uppgifterna om varför går isär.
- Jag ser ingenting som tyder på att Emil inte skulle trivas i landslaget, säger mittfältaren Albin Ekdal.

2:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Albin Ekdal i spelaren

Sent under lördagskvällen avslöjade Sportbladet att Emil Forsberg tänkte lämna landslagstruppen. Enligt tidningen så var anledningen en besvikelse hos yttern efter att ha blivit utbytt i den 68:e minuten mot Gustav Svensson. Sportbladet skrev då att Forsberg ”lämnar i vredesmod”.

Under söndagen bekräftade förbundet att Forsberg nu lämnat samlingen, enligt SvFF berodde det dock inte på något missnöje utan på grund av att Forsberg fått en känning av den ljumskskada som tidigare besvärat honom.

- Han hade en känning efter matchen. Jag bytte inte ut honom för att han var skadad och det visste jag inte under presskonferensen heller.  Han är inte skadad nu heller. Däremot har man en irritation i samma område om man har varit borta så pass länge. Han har ju dragits med det här i flera år, sa förbundskapten Janne Andersson då han mötte media under söndagen. 

ANNONS

Andersson förnekade då att det skulle bero på något annat än skadekänningen.

Albin Ekdal menar att han inte uppfattat några tendenser kring att det skulle finnas någon schism mellan parterna. 

- Jag ser ingenting som tyder på att Emil inte skulle trivas i landslaget. Han är en stor och viktig del av den här gruppen, han har alltid roligt här. Det enda vi är ledsna över är att han åker och har ont. Vi behöver en sådan spelare. Hade han inte velat spela i landslaget så hade han inte kommit hit. Han väljer att komma hit trots att han har ett halvår med jobbiga skador och det visar att han vill vara här och hjälpa laget. Det gjorde han definitivt i går då han var en våra bästa spelare fram till att han blev utbytt, säger Ekdal.

- Med hans historik så litar jag på att det som sägs stämmer. Janne har pratat med Emil, de har inga problem sinsemellan. De har förklarat läget, Emil har förklarat för Janne och då finns det ingen anledning för mig att tro något annat. Jag gräver inte djupare än så i det. Vill han inte vara här så kommer han nog inte hit. Han kom hit och hjälpte oss till en seger i går och jag hoppas bara att han blir frisk för han är definitivt en nyckelspelare som hjälper oss till EM.

ANNONS

Ekdal ser inget märkligt med att Forsberg nu reser hem.

- Jag har min bild av det hela och ni (media) har er bild. Jag kan bara säga att jag inte tycker att det är konstigt att Emil åker hem för han har haft problem med ljumsken och han är värd mycket pengar för sin klubb och då vill de få hem honom. Det är inget konstigt alls.

Generellt sett finns inga problem med stämningen i landslaget, enligt den rutinerade mittfältaren.

- Bra stämning, inga konstigheter. Vi vann i går och alla är nöjda. Vi vann vår Nations League-grupp och det har kommit in några nya spelare som gjort det väldigt bra både i match och på träning. Klart att inte alla är bästisar med alla men så är det inte på någon arbetsplats. Jag ser inga orosmoln över landslaget.

Påverkar det er, det som skrivits om Emil?
- Nej, det tror jag inte. Det brukar skrivas mycket om landslaget, i bland positiva och ibland negativa grejer och det här var inte jättekul för Emils del, men spelare kommer och spelare går även under samlingen också så det ska inte påverka oss. 

ANNONS

Viktor Claesson:

- Det rullar på som vanligt, man är van i landslag och klubblag att spelare faller bort på grund av skador eller andra anledningar. Vi fokuserar på de som är här men det är klart att det är tråkigt att vi tappar en bra spelare.

Sa Emil till er efter matchen att han hade känningar i ljumsken?
- Vi snackade inte så mycket om det efter matchen, det var inget jag reflekterade över alls. Det var som vanligt.

Publicerad 2019-03-24 kl 20:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto