Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nilsson Lindelöf och Forsbergs agent slår tillbaka: "Påhittade nyheter"

Sverige (herr)

Emil Forsberg lämnade landslaget på grund av besvikelse, enligt uppgifter till Sportbladet.
Victor Nilsson Lindelöf lämande återbud till Sverige delvis på grund av John Guidetti-petningen, enligt Fotbollskanalens uppgifter.
Nu slår deras agent, Hasan Cetinkaya, tillbaka mot uppgifterna.
Givetvis är det påhittade nyheter, säger han till Expressen.

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanalen avslöjade för lite mer än vecka sedan avslöja att Victor Nilsson Lindelöf lämnat återbud till landslaget, det delvis på grund av att kompisen John Guidetti blivit petad. Det hade även Viasat uppgifter på. Svenska fotbollförbundet å sin sida skrev att mittbacken lämnade återbud på grund av "personliga skäl". 

Efter Sveriges match mot Rumänien skrev Aftonbladet att ytterligare en spelare skulle lämna landslagssamlingen - Emil Forsberg. Skälet enligt tidningen? Besvikelse över att ha blivit utbytt. SvFF meddelade däremot att yttern ådragit sig en skada och det var orsaken till att han lämnade. Duon har en sak gemensamt, de har samma agent, Hasan Cetinkaya. Han slår nu tillbaka mot uppgifterna gällande både Forsberg och "VNL".

ANNONS

- Givetvis är det påhittade nyheter. Lögner. Det är nästan som att det är något som man ska skratta åt, att Victor skulle tacka nej på grund av att en lagkompis inte är med. Victor har personliga skäl och när saker kommer fram senare kommer hela svenska folket förstå varför han tackat nej till den här landslagssamlingen. Men jag kommer inte gå in på vad det handlar om för det har inte med någon annan att göra. Det är privat, säger Cetinkaya till Expressen om "VNL:s" återbud.

Om Forsberg säger han:

- Han har en arbetsgivare som lagt ut en massa miljoner på Emil Forsberg för att han ska vara redo för dem och så åker han på bakslag efter bakslag. De har en dialog med förbundet om Emil.

Cetinkaya dryftar även kritik mot landslaget. Av tv-bilderna att döma så var Forsberg besviken när han byttes ut i mötet med Rumänien och agenten menar att yttern och förbundskaptenen inte kommunicerat med varandra inför matchen. 

ANNONS

- Jag tror att det har att göra med att det inte har varit någon kommunikation mellan Emil och Janne. Janne går ut och säger att han tog ut Emil för 60 minuter, men det visste inte Emil om och sådant brukar ledare prata med spelare om innan om de är på den nivån. Man säger: ”Nu är det två matcher och så här tänker jag”. När det är två täta matcher och Emil enligt förbundskaptenen ligger efter med sin kondition och matchspel brukar man alltid prata om det. Den kommunikationen har Janne inte haft och det är synd. Då hade Emil kunnat vara mer förberedd på det. Nu låg han bakom två mål och såg väldigt pigg och fräsch ut. Självklart, hade jag varit spelare hade jag också reagerat och varit förbannad. Det är en sund reaktion för en spelare på den nivån.

Cetinkaya tycker också att det är olyckligt att landslaget inte kommunicerade att Forsberg hade en skada efter matchen mot Rumänien och således dementerade uppgifterna om att han lämnade i "vredesmod", som Aftonbladet rapporterade, tidigare än vad man gjorde.

ANNONS

- Jag tror att landslaget inte riktigt hade koll.  Det är dåligt av landslaget att de inte gör det och skyddar spelarna mer, säger Cetinkaya till Expressen.

Publicerad 2019-03-25 kl 16:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto