Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Claesson utesluter inte allsvenskan: "Jag vill inte stänga någonting"

VM-Kval Playoff

SOLNA. Victor Claesson flydde Ryssland när kriget bröt ut.
Nu berättar han om flytten till Sverige och om det kan bli spel i allsvenskan.
- Jag vill inte stänga någonting, säger han.

0:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utklipp från Claessons presskonferens i spelaren ovan.

Viktor Claesson lämnade ryska Krasnodar till följd av invasionen av Ukraina. Nu är flera av hans vänner och gamla klubbkamrater kvar i Ryssland.

- Det är hemskt. Det känns gammaldags att man går in i ett annat land och försöker ta över. Det finns bara förlorare i krig, säger Claesson.

- Man trodde först att länderna tuppfajtades. Men det bara fortsatte och har eskalerat. Vi trodde inte att det skulle hända. Först fattade man inte. Vi var där i en vecka efter starten och det blev värre och värre för varje dag.

Varför ville du lämna?
- Man märkte inte av så mycket. Folk levde som vanligt. Men luftrummet stängde. Sedan kom sanktionerna och saker stängdes ner. Men just i staden kände man inte av så mycket när man gick på gatan och så.

ANNONS

- Jag var inte osäker, men det kändes mer moraliskt fel att vara där, så jag ville inte vara kvar där. Det blev värre och värre.

Har du kontakt med några som är kvar i Ryssland?
- Ja, jag har det med folk i klubben, med ryssar. Man har en jobbig tid. Det är mest synd om det ukrainska folket som flyr, men dom har också en tuff tid.

Ryssland har ju uteslutits från VM, tycker du att det är rätt?
- Ja, det är rätt. Det kanske kan stoppa det som pågår. Det är rätt att trycka till. Bara tråkigt att det ska behöva gå så långt.

När Claesson kom hem till Sverige så började han träna med moderklubben Värnamo. Men om det blir ett korttidskontrakt i allsvenskan vill han inte svara på.

- Jag vill hitta en ny klubb och stanna utomlands. Vi får se var det landar. Men nu är det fokus på landslaget.

Utesluter du korttidskontrakt i allsvenskan?

ANNONS
- Vi får se. Jag vill inte stänga någonting. Vi får se innan fönstret stänger.

På torsdag kan det bli så att Claesson startar i VM-playoff mot Tjeckien, trots att han inte spelat en tävlingsmatch sedan den 12 september.

- Men det har känts bra på träningar och formen var bra innan kriget bröt ut. Nu har jag varit i Värnamo i två veckor och känns bra. Jag känner mig redo.

Publicerad 2022-03-22 kl 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto