Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför vägrar Zlatan att läsa om kriget: "Jobbigt - jag är för fred och kärlek"

Sverige (herr)

SOLNA. Rysslands invasion av Ukraina berör många.
Svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic försöker avskärma sig från rapporteringen om det.
- Det är väldigt jobbigt. Jag är för fred och kärlek, säger landslagsforwarden.

2:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utklipp från presskonferensen i spelaren ovan.

Det pågående kriget i Ukraina, som Ryssland startat, är jobbigt att hantera, tycker Zlatan Ibrahimovic. Han uttalade sig om situationen på en presskonferens med landslaget under tisdagen.

- Det är jobbigt, att man snackar krig. Det är väldigt jobbigt. Jag är för fred och kärlek. Så jag delar mitt budskap genom fotbollen. Vi ska spela fotboll och försöka sprida energi och kärlek genom vår fotboll, säger Milan-stjärnan.

- Det är tragiskt det som händer, det ska inte hända. Vi ska kunna lösa saker på ett normalt sätt 2022, inte gå igenom krig där människor får lida för saker som de inte ska få lida för. Vi har nyss gått igenom en pandemi, kommit ur det och så börjar ett krig...

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag vill vara positiv, dela kärlek och få fred. Peace and love. Det är det jag står för. Jag hoppas att det går över så snabbt som möjligt. 

Ibrahimovic avskärmar sig från rapporteringen om kriget.

- Om jag ska vara ärlig: jag stänger av helt. Jag följer inte media. Jag får höra, det snackas ju. Men jag följer inte det. Det blir en jobbig sits att följa det. Jag undviker att följa det och hoppas att det löser sig. Det ska inte vara krig. Jag är emot allt med det. 

Publicerad 2022-03-22 kl 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto