Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan om framtiden i Blågult - och slutet på karriären: "Har panik"

Sverige (herr)

SOLNA. Slutar Zlatan Ibrahimovic i landslaget om Sverige inte går till VM?
Forwardens svar:
- Jag fortsätter så länge jag kan. Och vi ska ta oss till VM.

4:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utklipp från presskonferensen i spelaren ovan.

Sverige behöver slå Tjeckien på torsdag och därefter Polen på tisdag för att ta sig till VM i Qatar. Om man misslyckas, kommer då Zlatan Ibrahimovic tacka för sig i landslaget? 40-åringen gjorde comeback i Blågult i fjol och har sett ut att ha just VM i sikte.

Nu uttalar sig Ibrahimovic själv om saken.

- Lyssna, jag kommer fortsätta så länge jag kan, så länge jag kan komma med resultat. Men jag måste må bra. Jag ska ha ett liv efter fotbollen och jag vill må bra i det nya livet. Vi får se. Vi är inte där än. Vi ska ta oss till VM,  säger forwarden.

Han säger att han inte ens tänkt på sitt slut i landslaget. Men om Sverige går till VM blir frågan om hans utgående avtal med Milan ännu hetare.

ANNONS

Förlänger du med Milan om det blir VM i och med att kontraktet går ut i sommar?
- Vi får se vad som händer. Jag ska må bra. Vi ska komma till en situation där jag ska prestera och inte bara tillföra utanför planen. Jag gör allt jag kan för att komma med det jag kan. Men där jag mår bäst är på planen. 

- Jag är bara tacksam och glad över att jag är 40 år och fortsatt får spela på topp och att jag får representera mitt land.

Ibrahimovic vill spela vidare så länge han kan, trots flera skadeperioder de senaste åren.

- Läget är som det är. Jag tar mig igenom alla de här mindre bra situationerna, det är svåra situationer. Jag försöker vara på planen. Men det är som det är, jag får acceptera det. Att det kan hända, att jag har otur (att det tar slut). Jag är bara glad och tacksam över att få spela fotboll.

ANNONS

- Jag vill inte ångra något senare. Jag försöker maximera allt fullt ut. Jag har nyss kommit ut med en bok där jag skriver att jag har lite panik över att sluta spela fotboll. Jag har den där lilla rädslan: vad händer efteråt? Jag vet att jag kommer ha olika möjligheter efteråt, att jag kommer få många erbjudanden. Men det där adrenalinet som jag får på plan kommer jag inte få någon annanstans.

Han fortsätter:

- Så det är då jag får den paniken. Jag ska forsätta så länge jag kan och bara njuta. Men det handlar om att må bra. Och jag tycker inte synd om mig själv.

Finns det en liten sorg i känslan av att det kan ta slut snart?
- Det är ni som kommer känna en sorg när jag slutar. Ni ska njuta medan jag är på planen. Ni kommer aldrig få se något liknande igen. Ni kommer få se Elanga, men ni kommer aldrig få se Ibrahimovic, säger han och skrattar.

ANNONS

Efter VM i Qatar är EM 2024 nästa stora mästerskap som Sverige har möjlighet att kvala in till.

Förbundskaptenen Janne Andersson har sagt att han inte vill tänka på vad som händer med Ibrahimovic i Blågult vid uttåg i playoff.

- Min tanke är så här: jag kommer inte fundera på någonting annat än att vi ska vinna på torsdag. Och gör vi det ska vi vinna på tisdag. Där är jag i mitt huvud. Något annat konsekvenstänk finns inte. Vi kör och så får vi ta sakerna i den ordningen de kommer, sa Andersson under måndagen.

Publicerad 2022-03-22 kl 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto