Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så bidrar Zlatan - trots att han stoppas från spel: "Finns inget ego"

Sverige (herr)

SOLNA. Zlatan Ibrahimovic, 40, är avstängd mot Tjeckien.
Men inför och i samband med playoff-semifinalen tar han en roll som ledare.
- För mig handlar det om att ge till andra, säger stjärnan.

40:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en presskonferens med Zlatan Ibrahimovic i spelaren ovan.

Han har varit skadad och bara gjort tre kortare inhopp i Serie A på senare tid. Men trots sin avstängning i semifinalen av VM-playoff mot Tjeckien är Zlatan Ibrahimovic med i herrlandslagets trupp.

På plats i Stockholm agerar 40-åringen som "halv ledare", enligt förbundskaptenen Janne Andersson. Han vill dra nytta av Ibrahimovics erfarenhet.

Och på senare år har superstjärnan klivit in i en mer vägledande roll för sina lagkamrater - både i klubblaget Milan och i Blågult efter fjolårets landslagscomeback.

- Det är ett stort ansvar med tanke på erfarenheten jag har, min ålder och det jag har gått igenom. För mig handlar det bara om att ge tillbaka och att ge till andra. Det finns inget ego, säger Ibrahimovic. 

ANNONS

- Det handlar inte om mig eller att jag ska vara i centrum. Det är de andra som är stjärnorna. Det är inte som när jag var yngre och jag ville mycket vad gäller det individuella.

Samtidigt säger han, med ett leende:

- Men jag är fortfarande stjärnan.

Forwarden säger sig gilla ansvaret.

- Det jag kan göra nu är att pusha de unga så som andra pushade mig när jag var i den åldern. Det kommer med åren. De är framtiden och de är den nya generationen. Investera inte i mig, investera i de unga.

- Jag tar ett helt annat ansvar nu. Och det är en roll jag gillar. Jag har växt in i den här rollen och trivs väldigt bra i den. 

Om Sverige slår Tjeckien väntar playoff-final mot Polen på tisdag. Vinnaren då går till VM i Qatar, och till den matchen kan Ibrahimovic bli aktuell för åtminstone ett inhopp. 

ANNONS

Sverige-Tjeckien sänds på TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningsstart klockan 20.00. Avspark: 20.45.

Publicerad 2022-03-24 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto